23/8/18

Ποιο ήταν το μυστικό περιεχόμενο της συνάντησης Αρχηγών Στρατού Κύπρου - ΗΠΑ


Η συνάντηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Λάρνακας δεν ήταν απλώς τυπική.
Αντιθέτως, φαίνεται ότι είχε ουσιαστικό περιεχόμενο κι αφορούσε ένα μεγάλο κεφάλαιο  στις σχέσεις ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας και το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί κι αυτό δεν είναι άσχετο με το νόμο που υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον προϋπολογισμό της Εθνικής Άμυνας, όπου περιέχεται και πρόνοια η οποία αφορά τις Αμερικανοκυπριακές σχέσεις. 
Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, τα δεδομένα αλλάζουν, με τον ρόλο της Κύπρου στην περιοχή να ισχυροποιείται.
Η άρση του εμπάργκο δημιουργεί συζήτηση πιθανών βημάτων ενδυνάμωσης της διμερούς συνεργασίας ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων και βημάτων ενδυνάμωσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων και ασφάλειας της Κύπρου, αλλά και την ικανότητα των ΗΠΑ και των εταίρων τους να επιτύχουν κοινούς στόχους ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 
Το κυριότερο σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών θα δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα επιπρόσθετες αποτρεπτικές ασφαλιστικές δικλίδες σε περίπτωση παράνομης ενέργειας της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ανάλογα και με το «πότε» και «πώς» θα εκδηλωθεί».
Η εν λόγω κίνηση δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού η όξυνση των σχέσεων Τουρκίας-Αμερικής είναι ένας σημαντικός παράγοντας που έχει να κάνει με τα ενεργειακά ζητήματα της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και με τις τριμερείς συμφωνίες Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.
Σημερινή

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. επιπροσθετως ισραηλινες βασεισ
      και εκτος απο τις ευρισκομενες ατην βορεια τουρκοκρατουμενη κυπρο ΙΣΑΡΑΗΛΙΝΕΣ βασεις.ετσι και ελληνες και κυπριοι και τουρκοι ολοι ευχαριστημενοι και οι αμερικανοι ευχαριστημενοι καθοτι θα πωλουν πολεμικο υλικο σε απαντες και οι αλωπηκες βρεττανοι οι μονοι κερδισμενοι.
      οι δε ισραηλινοι και κερδισμενοι αλλα ποτε ευχαριστημενοι.Λαος με πλεονεξια γαρ. αβρααμ και γιαχβε αλλα τελικως ολιγον τι βολεμενοι. οπως ΠΑΝΤΑ
      Οπως λεμε στο ελλαδα και κερατας και δαρμενος.
      σε λιγο θα πιστεψουμε οτι οι αμερικανοι μετανιωσαν οικτρα ια το 1974 και θα πολεμησουν τους τουρκους.
      ο τραμπακουλας ενιωσε τι εστι τουρκος που σημαινει οτι το τραμπογκαιητ αρχισε και ασχημα κιολας για τραμπ/
      εαν ο τραμπ εγνωριζε τι ακολουθησει θα αφηνε τον παστορα στα χερια του θεου να εστελνε αρμα εξ ουρανου για να τον παει αλλου,
      Οι τουρκοι απεδειχθησαν αριστοι μαθητες , χωρις να χρειαζοντα χαρβαντ,φυσικα ειχαν και δασκαλους *ισραηλ(
      γεια χαρα τραμπ , την πατησες απο τους τουρκους. Επρεπε να σκεφτοσουνα ενωριτερα τι υπεγραφες.Ηθελες κυπρο ε?
      Παρε ναχεις ,
      Τετοιυσ δεν τους γουσταρω για νταραβεριον .
      Λιανισε τον ερδο, εμεις συννενουμασταν πεντακοσια και χρονια, θα τα βρουμε, αλλα με προδοτες αμερικανους ποτε. ριξε πυρηνικα στον λευκο οικο.Ν α νιωσουνε τι εστι πονος,
      με τουρκο ελληνικη υπογραφη,
      Πανω του ερδο πανω του και αντε γιανκις γκο χοουμ.
      αντε και χαλαλι και οι υδρογονανθρακες αντε γιατι να τσακωθουμε >για αερα κοπανιστο?
      εδω κλεισανε ναυπηγεια κλεισανε τα παντα.Αντε να προκοψει κανενας ανθρωπος
      εδω παντα ανεπροκοποι θα ειναι.
      μονο μην παιζεις με τον πονο μας,οτι δηθεν εχεις δικιο κλπκλπ.απλα να μαστε ξηγημενοι.Ολοι οι ελληνες κατα βαθος εσενα θελουν αρχηγο.Και να σε διωξουν απο εκει ελα εδω να αναλαβεις για να βαλεις μια σειρα στο βιλαετιον //// η ωραια ελλας....////
      Υγιαινετε

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.