15/8/18

Δικηγόροι: Πράξη συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο η αποφυλάκιση των στρατιωτικών

Την ικανοποίησή της για την απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης να αποφυλακιστούν  μετά από 5,5 μήνες κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, εξέφρασε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, «το δικηγορικό σώμα, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, σταθερά και αταλάντευτα, με συνεχείς παρεμβάσεις του, τόσο σε  εθνικούς, όσο και σε διεθνείς φορείς, ανέδειξε το θέμα της παράνομης κράτησής τους και μάλιστα χωρίς την απαγγελία κατηγοριών και ζήτησε την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου για μία δίκαιη δίκη, με τον σεβασμό του Κανόνα Δικαίου και των δικαιωμάτων των κρατουμένων».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι δικηγορικοί Σύλλογοι, «η απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι ελήφθη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, συνιστά πράξη συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο. Η συντονισμένη παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας και η αξιοπρεπής στάση των Ελλήνων στρατιωτικών και των οικογενειών τους σήμερα δικαιώνονται. Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) για τις καθοριστικές παρεμβάσεις του και όσους συνετέλεσαν στην εξέλιξη αυτή».
naftemporiki.gr

5 σχόλια:

  1. προφανώς η Ελληνική διπλωματία έκανε καλά τη δουλειά της και η Ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε άριστα το ζήτημα !!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Πριν να εκφέρετε τέτοια γνώμη, διαβάστε στην αρχή το άρθρο (και τα σχόλια σ αυτό) με τίτλο:

      "Διαβάστε αυτήν την είδηση της 14.07.2018 και θα καταλάβετε γιατί άφησε ο Ερντογάν ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου είπε ότι θα καταργηθεί ο διορισμός του μουφτή στη Δ. Θράκη",

      και απλά και εσείς και οι δικηγόροι, προβληματιστείτε.

      Διαγραφή
  2. Μέσα σε ενα κακό καλοκαίρι μια ανακουφιστική είδηση ανήμερα της μεγαλύτερης εορτής μας ! Κατ εμε θαύμα διότι ειναι δυσεξήγητο γεγονός ! Θελει ανάλυση το γεγονός ... Εύχομαι Καλη τυχη στις ζωές τους και στη καριέρα τους καθε επιτυχία και πράγματι οι οικογένειες τους με τη στάση τους έγιναν στην ελληνική κοινωνία άκρως συμπαθείς ! Απο δω και πέρα εύχομαι να μη συναντήσουν άλλην τετοια αποσκευή δυσκολία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου κάηκε όλως τυχαίως η Αττική και ΠΕΡΕΔΩΣΑΝ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ,τότε ''συμμορφώθηκαν''οι Τουρκοι.ΧΑΧΑΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λενε αυτοι οι δικηγοροι ?? Παλι η συντεχνια λιβανιζει τα γενια της ?? Δηλαδη τι ειπε αυτη η ανακοινωση ?? Τους ψαραδες που πυροβολησαν δεν τους πιανει το ..διεθνες δικαιο ?? Που ειναι η ..ανακοινωση ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.