8/8/18

Έρχεται άλλη σφαλιάρα για τον Ερντογάν - Η Ρωσία του έδωσε ένα μήνα διορία να φύγει ο τουρκικός στρατός από το Ιντλίμπ!!!

Οι εξελίξεις στη Συρία το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.
Μάλλον μετά τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι, έχουν συμφωνηθεί σε γενικές γραμμές τα της επόμενης μέρας για τη Συρία, στα οποία μάλλον η Τουρκία δεν θα έχει το ρόλο που σχεδίαζε!
Συγκεκριμένα, ενώ η Ρωσία κρατάει υπό τον έλεγχό της, μαζί με τους Κούρδους του YPG, την περιοχή Τελ Ριφάτ και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μένεγκ, που μπορεί να αποτελέσει βάση εξόρμησης για την ανακατάληψη του Αφρίν από τους Κούρδους, έρχεται τώρα το προσκήνιο και η αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από το Ιντλίμπ, όπου ο τουρκικός στρατός έχει εγκαταστήσει 12 παρατηρητήρια, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Αστανά, για δημιουργία Ζωνών Αποκλιμάκωσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της συνήθως καλά πληροφορημένης ιστοσελίδας KURDISTAN24,  που επικαλείται δημοσίευμα της ρωσικη΄ς ιστοσελίδας Svobodnaya Pressa, η Ρωσία έχει δώσει διορία ενός μηνός στην Τουρκία να εκκενώσει την περιοχή του Ιντλίμπ και να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα 12 παρατηρητήρια, για να ανακαταλάβει την περιοχή ο στρατός της Συρίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία προσπαθεί να συκροτήσει στην περιοχή στρατεύματα 100 χιλιάδων ανδρών από τους αντιπολιτευομένους, και ενισχύει τις θέσεις της, για να αποκρούσει την επιχείρηση του στρατού της Συρίας.
Από την άλλη πλευρά, ο Ταγίπ Ερντογάν, στη συζήτησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τις 14 Ιουλίου, είπε ότι αν ο στρατός της Συρίας κάνει επιχείρηση ανακατάληψης του Ιντλίμπ, αυτό θα σημάνει το τέλος της συμφωνίας της Αστανά για τις ζώνες αποκλιμάκωσης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, δήλωσε ότι ήλθε η ώρα να ανακτήσει ο συριακός στρατός τον έλεγχο του Ιντλίμπ, που τώρα ελέγχεται από ομάδες που ανήκουν στο Ι.Κ. και την Αλ Κάιντα.
Επίσης, ο Άσαντ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι η επιχείρηση δεν θα σταματήσει στο Ιντλίμπ, εννοώντας ότι θα συνεχιστεί μέχρι να εκδιωχθούν ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης από το Αφρίν και την Αλ Μπαμπ.

5 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.