9/8/18

Αυτόνομα ο Σενέρ Λεβέντ στις ευρωεκλογές

Μήλον της έριδος για τις ευρωεκλογές έχει γίνει ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, με τον ίδιο ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος σε ένα κομματικό ψηφοδέλτιο.
Θα είναι μέρος μίας ομάδας ανεξάρτητων προσωπικοτήτων της Κύπρου, τόσο Ελληνοκυπρίων όσο και Τουρκοκυπρίων, και γιατί όχι ακόμα και προερχόμενων από όλες τις θρησκευτικές ομάδες, οι οποίοι θα κατέλθουν με το δικό τους ψηφοδέλτιο.
Με τη θέση αυτή, ο Σενέρ Λεβέντ ουσιαστικά καθόρισε και το τοπίο όσον αφορά στις ευρωεκλογές και για όσους θα ήθελαν μια συνεργασία μαζί του. Και όπως φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι όχι απλά φλέρταραν με την ιδέα, αλλά τον προσέγγισαν προτείνοντάς του συμμετοχή ως αριστίνδην στο ψηφοδέλτιό τους για τις ευρωεκλογές.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον της ομάδας του Σενέρ Λεβέντ, μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσής του να κατέλθει ως υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, προσεγγίστηκε από διάφορες πολιτικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε πηγή από την ομάδα του Σενέρ Λεβέντ, ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος προσεγγίστηκε τόσο από το νεοσύστατο κόμμα «Εγώ ο Πολίτης», όσο και από την ΕΔΕΚ, οι οποίοι του πρότειναν να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό τους με τον ίδιο να απορρίπτει δηλώνοντας ότι δεν θέλει να κατέλθει υπό την οποιαδήποτε κομματική ομπρέλα.
Με την ιδέα ενός ψηφοδελτίου ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, συμφώνησαν, όπως ανέφεραν συνεργάτες του Σενέρ Λεβέντ, οι Οικολόγοι, αλλά και η Συμμαχία Πολιτών. Δηλαδή την υποστήριξη ενός τέτοιου ψηφοδελτίου στο οποίο ωστόσο δεν θα συμμετέχει κανένα άτομο που δεν θα είναι ανεξάρτητος.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι χθες ο Σενέρ Λεβέντ είχε προγραμματισμένο γεύμα με την πρόεδρο της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, με την οποία θα συζητούσαν και το θέμα των ευρωεκλογών. Βεβαία, για να μπορέσει να υπάρξει οποιαδήποτε προοπτική, θα πρέπει η Ελένη Θεοχάρους να μην είναι υποψήφια και το κόμμα της να στηρίξει και αυτό το ψηφοδέλτιο ανεξάρτητων προσωπικοτήτων. Το ραντεβού ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας προβλήματος υγείας του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου ο οποίος νοσηλεύεται από την Τρίτη σε ιδιωτική κλινική, λόγω υψηλού πυρετού που παρουσίασε.
Σημειώνεται ότι η κίνηση στήριξης Σενέρ Λεβέντ στη σελίδα της στο Facebook διέψευσε συμμετοχή του Σενέρ σε ψηφοδέλτιο των Οικολόγων. «Ο Σενέρ Λεβέντ βρίσκεται σε επαφές με διάφορους πολιτικούς χώρους και πολίτες και όταν ο ίδιος είναι έτοιμος θα ανακοινώσει επισήμως την παρουσία του στο οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές. Είναι τουλάχιστον πολιτικά άτοπο να προηγείται της δικής του ανακοίνωσης ανακοίνωση, που να τον αφορά, εκ μέρους άλλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ανακοίνωση η οποία ήλθε προφανώς λόγω της παρεξήγησης που είχε δημιουργηθεί την Κυριακή από συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής των Οικολόγων.

Με το «Γιασεμί» στις ευρωεκλογές 
Τη σύσταση ενός εκλογικού σχηματισμού ανεξάρτητων προσωπικοτήτων και από τις δύο κοινότητες και από όλες τις θρησκευτικές ομάδες της Κύπρου, επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Σενέρ Λεβέντ με δηλώσεις του στην «Καθημερινή» χθες. Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος δήλωσε ότι μετά από ώριμη σκέψη έχει καταλήξει ότι δεν θα διεκδικήσει εκλογή κάτω από τη σημαία οποιουδήποτε κόμματος.
Πρόσθεσε ακόμα ότι μαζί με τους στενούς συνεργάτες του, αποφάσισαν ότι ο εκλογικός σχηματισμός «Γιασεμί», είναι αυτός που μπορεί να εκπροσωπήσει και να εκφράσει όλους τους Κυπρίους, γι’ αυτό και στις έξι θέσεις στο ψηφοδέλτιό τους θα έχουν θέση αξιόλογοι άνθρωποι από τις κοινότητες και κοινοτικές ομάδες του νησιού. «Σημαία μας είναι η Κύπρος», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, ο οποίος παράλληλα επιβεβαίωσε και την προσέγγιση από διάφορα πολιτικά κόμματα.
  Φρίξος Δαλίτης    
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.