15/8/18

Το είπε και το έκανε ο Ερντογάν - Η Τουρκία αύξησε τους δασμούς σε προϊόντα αμερικανικής προέλευσης

Η Τουρκία προχώρησε σε μεγάλη αύξηση των τελωνειακών δασμών σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης.
Διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140% και στα φύλλα καπνού κατά 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά, το ρύζι και ο άνθρακας.

Οκτάι: Αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης

Η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας, «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», ανέφερε σήμερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενέκρινε την επιβολή υψηλότερων επιπρόσθετων δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται από τις τουρκικές αρχές, καθώς και άλλων διμερών διενέξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Ηρθε το τέλος των ΗΠΑ μετά την μεγαλειώδη απόφαση του Σουλτάνου = ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ θέλουν να δουν μία Τουρκία να καταρρέει. Όμως, ο Τραμπ δεν μπορεί να κάνει πίσω τώρα, διότι τον παρακολουθεί η αμερικανική κ.γ., η οποία θα τού χρεώσει αδυναμία και θα αποκλειστεί από την επομένη προεδρία (2020), αν θέσει υποψηφιότητα, διότι έχει και κάποια ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.