13/8/18

Δεν είναι μόνο ο Τραμπ, έρχεται μεγάλη σφαλιάρα και από τον Πούτιν στον Ερντογάν - Δείτε τι τον περιμένει στο Ιντλίμπ, Αφρίν, Αλ Μπαμπ

Στην πιο κρίσιμη φάση πριν από το τέλος του πολέμου στη Συρία, ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την Τουρκία
Στις 16 Ιουλίου 2018 συναντήθηκαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας στο Ελσίνκι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τούρκων αναλυτών, Τραμπ και Πούτιν εκτός των άλλων συζήτησαν και συμφώνησαν για την επόμενη μέρα στη Συρία.
Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, είδαμε αντιπροσωπεία των Κούρδων της Συρίας να επισκέπτεται τη Δαμασκό και να συμμετέχει σε συνομιλίες με αντιπροσωπεία του συριακού κράτους, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Συρίας. Στις συνομιλίες εκείνες, που είναι αδιανόητο να έγιναν χωρίς την έγκριση –αν όχι την παρότρυνση– της Ρωσίας, οι Κούρδοι ζήτησαν αυτονομία και η συριακή πλευρά τούς πρότεινε μια συμφωνία δώδεκα σημείων.

Η συμφωνία προβλέπει την αποχώρηση των κουρδικών στρατευμάτων από τις επαρχίες Ράκας και Ντερ εζ Ζορ και την παραχώρηση μερικής αυτονομίας στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη και κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.
Εάν τα παραπάνω αποτελούν μέρος της συμφωνίας Τραμπ-Πούτιν, για την επόμενη μέρα στη Συρία, για την Άγκυρα γεννάται ένα βασανιστικό ερώτημα: Τι αποφάσισαν οι δύο μεγάλοι για την επαρχία Ιντλίμπ, όπου η Τουρκία διαθέτει (με βάση τη συμφωνία της Αστάνας) για τη δημιουργία Ζωνών Αποκλιμάκωσης 12 παρατηρητήρια επανδρωμένα με στρατό, ειδικές δυνάμεις και πράκτορες της ΜΙΤ. Να σημειωθεί ότι, όπως φαίνεται στο χάρτη, στην ίδια επαρχία η Ρωσία έχει 10 παρατηρητήρια και το Ιράν 7.
Το ερώτημα αυτό γίνεται ακόμα πιο βασανιστικό, για τους παρακάτω λόγους:
Η συνέχεια του άρθρου στο Πόντος Νιούζ

14 σχόλια:

  1. Πολύ φοβάμαι ότι η Τουρκία θα εκτονώνεται σε άλλο σημείο και ο νοών νοειτω! ! Τότε να δω ποιος θα βοηθήσει τους ανημπορους συμμάχους !!! Λέω ποιος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευσεβείς Πόθοι - Πούτιν & Ερντογάν είναι στενοί σύμμαχοι πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τύχη μερικών κατσιαπλάδων στην επαρχία Ιντλίμπ, είναι ένα ζήτημα ελάχιστης σημασίας για την Τουρκία, μπροστά στον οικονομικό πόλεμο που της έχει κηρύξει το παρακράτος της Ουάσιγκτον.

    Η Τουρκία θα αποσύρει τους στρατιωτικούς της από την περιοχή και θα παρακολουθήσει από την τηλεόραση την εξαύλωση των μισθοφόρων της Αμερικής.

    Τα περί σφαλιάρας των Ρώσσων είναι αποκυήματα φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν ντρέπεσαι καθόλου, θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
      Την προπαγάνδα της Τουρκίας την προωθείς από χόμπυ ή για επαγγελματικούς λόγους;

      Διαγραφή
    2. Εκτός από τον σύριζα, είναι και η ΜΙΤ εργοδότης σου; Ή μήπως σας έδωσαν εντολή να υποστηρίζετε τον νεοθωμανισμό, για τα ψηφαλάκια στην Θράκη, ενόψει εκλογών;

      Διαγραφή
    3. Γιατί να ντρέπεται ο 'Dimitri' ο ελληνόφωνος με το σκοπιανό όνομα?

      Διαγραφή
    4. Βλέπω ότι πλακώσαν οι συνασπισμένες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τις αιρέσεις στο δόγμα "Κάτω οι Τούρκοι, ζήτω οι Κούρδοι", που αποτελεί και το μοναδικό ιδεολόγημα του ιστολογίου.

      Παρατηρώ την παντελή αδυναμία σας να αντιληφθείτε τι ακριβώς συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή, και το κυριώτερο δεν έχετε και την ικανότητα πρός τούτο.

      Πρώτον η Τουρκία, και όχι τώρα, είναι εξ ορισμού ο μέγιστος εχθρός της χώρας με σαφείς επεκτατικές πολιτικές εις βάρος μας. Βλάξ όστις δεν το γνωρίζει, πανύβλαξ όποιος το ξέρει αλλά το θυσιάζει αρκεί να γίνεται παιχνίδι με τους "αιρετικούς".

      Δεύτερον η πυκνή ροή των γεγονότων μετά το πραξικόπημα του 2016, σε συνδιασμό με την ακύρωση των ονειρώξεων του Ερντογάν μετά την Ρωσσική ανάμιξη, περί της καταλήψεως της Συρίας διά λογαριασμό των Αμερικάνων, συνιστούν ένα εκρηκτικό σκηνικό για το οποίο ουδείς μπορεί να προβλέψει κάτι με ακρίβεια.

      Σήμερα η Τουρκία του Εντογάν βασικά αγνοείται. Ο ευρών αμειφθήσετε.

      Μέχρι τότε όμως, κύριοι, μην μένετε στο βασικό δόγμα του ιστολογίου.

      Είναι ικανοποιητικό για ρομποτάκια με 2 Kbytes RAM, αλλά τραγικά φτωχό για νοήμονες ανθρώπους.

      Διαγραφή
  4. Η Ρωσία συνηθίζει ν απλώνει τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει! Ο Πούτιν ανέπτυξε δυνάμεις ως εγγυητής στο Γκολάν! Όσο θέλει να στριμώχνει τους δυτικούς και η Τουρκία έχει πάθει τα χίλια μύρια από τους Αμερικάνους βλέπει ένα σωσίβιο ο Ερντογάν στον Πούτιν! Ο Πούτιν λοιπόν ξέρωντας πως αν ο Ερντογάν φύγει από την εξουσία η Τουρκία θα γυρίσει στην Δύση θα του δώσει εγγυήσεις για τους Κούρδους και ένας Θεός ξέρει με τους ηλίθιους τους δικούς μας και ποιά άλλη υποστήριξη! Τα Βαλκάνια πάντα ήταν χώρος που η Ρωσία ήθελε να έχει επιρροή! Καθώς λοιπόν και η Ανατολική Μεσόγειος είναι κι αυτή ανοιχτό μέτωπο, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό! Το θέμα είναι πως εμείς διαλέξαμε τρέχοντας στρατόπεδο! ...βιαστήκαμε μην χάσουμε, σημασία έχει πως νέα δεδομένα έχουμε από εδω και μπρός! Αυτοί δεν κυβερνούν...ότι θέλετε στον Τζέφρι, αυτός κάνει κουμάντο! Μην ανησυχείτε αυτός είναι πιό πατριώτης από όλο το πολιτικό προσωπικό σήμερα! Ε κάτι θα αφήσει κι όρθιο, του π@σ@@η δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Πούτιν γνωρίζει πολυ καλα οτι η συμμαχία του με τον ερτογαν ειναι οπως το να βάλει το φίδι στον κόρφο του. Προσκαιρη και ευκαιριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοίτα πού κατήντησε το ξανθό γένος να συμμαχεί με φίδια ...

      Διαγραφή
    2. Μια αλλη φωλια με 1000 κομπρες ηταν συμμαχοι των φιδιων 68 χρονια.Εξηντα οκτω....κι εχουν δωσει στα φιδια ..οπλα 200 δις ευρω 68 ετη.Οχι οπλα δεκαρες οπως τα Ες 400...εδωσαν επισης τεχνογνωσια οπλων στα φιδια αλλων 100 δις.κσι μηχανες να τα φτιαχνουν και κεφαλαια κινησης στα πολεμικα εργοδτασια των φιδιων ...και δανεια για τα κτηρια τους...Εκπαιδευσαν επισης 68 ετη δεκαδες χιλιαδες αξιωματικους των φιδιων με καθε τροπο..και δεκαδες χιλιαδες τεχνικους στα παντα....Εδωσαν επισης βιβλιογραφια..πολεμικη εκατομμ.τομων στα φιδια 68 ετη. Κλπ...
      Κοσμα αυτα που λες μονοτονα παντα....ουτε συο νηπιαγωγειο.δεν λεγονται...και προσβαλουν την νοημοσυνη μας...Υποστηριξε καλυτερα τον Ολυμπιακο στο γηπεδο...η την ΑΕΚ...εκει δεν απαιτειται νοημοσυνη..Αν αυτα που ειπα πανω ειναι ψευδη....φερε τα δικα σου στοιχεια σε χρημα και οπλα κι ολα τα αλλα ..των Ρωσων στην Τουρκια...να σε κρινει ο κοσμος τι λες. Πες στα ισια ....μισω τους Ρωσους ...να τελειωνουμε για παντα .

      Διαγραφή
  6. Ταυγετη.

    Ξανθος ειναι και ο Τραμπ,και πολλοι αλλοι Αμερικανοι,Αγγλοσαξωνες στην πλειονοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να θελει η Ρωσσια να αποσπάσει την τουρκια απο την Δύση ειναι το ενα θεμα .Το να της επιτρέψει να γίνει οπως η ιδια θελει ,μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη στην περιοχη (και οχι μονον) ειναι ενα αλλο θεμα που θα φανεί μετα απο χρονια.Θεωρω ομως οτι και μνήμη εχει ο ρωσσος και παραμενουν πολλα ακομη θεματα που διαφωνούν ,οπως πχ το θεμα Κριμαία -ταταροι που δύσκολα γςφυρονονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.