11/8/18

ΗΠΑ: Για λόγους εθνικής ασφάλειας οι δασμοί - Τουρκία: Αντιβαίνουν στους κανόνες του ΠΟΕ

Με βάση το άρθρο 232 της αμερικανικής εμπορικής νομοθεσίας, που επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας, διέταξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την κυβέρνησή του να προχωρήσει στην αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με τη Λίντσεϊ Ουόλτερς, μία από τις εκπροσώπους της αμερικανικής προεδρίας, «οι δασμοί με βάση το άρθρο 232 επιβάλλονται σε εισαγωγές από συγκεκριμένες χώρες, οι εξαγωγές των οποίων απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια όπως καθορίζεται στο άρθρο 232, ανεξάρτητα από διαπραγματεύσεις στο εμπόριο ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας ανέφερε ότι η επιβολή επιπλέον δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος αντιβαίνει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
«Η Τουρκία αναμένει από τα κράτη μέλη να τηρούν τους διεθνείς κανόνες» υπογράμμισε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.
Σε αυτήν σημειώνεται, επίσης, ότι η Τουρκία θα στηρίξει τους εξαγωγείς χάλυβα και αλουμινίου σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες και πως οι ΗΠΑ παραμένουν ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.