15/8/18

Βενεζουέλα: Φθηνή βενζίνη μόνο για τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος


Τέλος τα φθηνά καύσιμα για μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του κόσμου. Μέχρι τώρα η βενζίνη κόστιζε στη Βενεζουέλα περίπου 0,10 του ευρώ και ήταν σχετικά προσιτή σε όλους τους πολίτες. Από την Δευτέρα παρέχεται με δελτίο και η τιμή της αναμένεται να αυξηθεί στα διεθνή επίπεδα, καθιστώντας την απρόσιτη για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.
Ωστόσο, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο φρόντισε να προβλέψει μια εξαίρεση. Σε διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας υποσχέθηκε πως το Δημόσιο θα συνεχίσει να επιδοτεί την αγορά βενζίνης, αλλά μόνον για τους πολίτες οι οποίοι διαθέτουν την λεγόμενη «Κάρτα της Πατρίδας» (Carné de la Patria), δηλαδή την ταυτότητα του σοσιαλιστικού κόμματος.
«Δεν πρέπει να ανησυχεί κανένας για αυτό το μέτρο... τουλάχιστον όσοι έχουν συμμετάσχει στην Εθνική Απογραφή Οχημάτων και διαθέτουν την Κάρτα τη Πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια κάρτα χρησιμοποιείται ήδη για την παροχή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, εξαιρώντας επίσης τους πολίτες που δεν δέχονται να γίνουν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και να δηλώσουν με αυτό τον τρόπο υποταγή στο καθεστώς. 

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Σοσιαλισμός στην πράξη! Αυτή είναι μία πραγματική κοινωνία χωρίς τάξεις ο μόνος διαχωρισμός ειναι κομματικός. Φυσικά όλοι εκτός κόμματος είναι ακρως φτωχοποιημένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Μην γίνεστε "CNN". Τα ίδια λέγανε και για τη Συρία κτλ. Άστε τι πήγαν να κάνουν στο προκάτοχο του τον Ούγκο Τσάβες με το πραξικόπημα των ΜΜΕ.

    Βενεζουέλα,το πρώτο τηλεοπτικό, The Coup Against Hugo Chavez - BBC, Greg Palast
    https://www.youtube.com/watch?v=ExZbnJ-giVI

    Μετά πέθανε μυστηριωδώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μαδούρο είναι εκλεγμένος. Στη Βενεζουελα έχει επιβληθεί εμπάργκο. Μόλις προχθές έγινε απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο και ουδεις συγκινήθηκε στον δυτικό κόσμο. Προφανώς επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.