Ο 35χρονος (Π.Α. του Ν.) συνελήφθη μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μαραθώνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε αμετανόητος στις πρώτες του δηλώσεις.

«Του άρεσε να βάζει φωτιά και να παρακολουθεί τους πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν» φέρεται να δήλωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, λίγα λεπτά αφότου είχε βάλει φωτιά σε οικόπεδο στην περιοχή Ριζάρη.
Συνολικά, ο 35χρονος είχε βάλει πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη.
Σύμφωνα ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ο 35χρονος είναι ο υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του δήμου Μαραθώνα, στην Αττική.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε βάρος ενός 35χρονου.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή ωστόσο αντίγραφο της δικογραφίας θα διαβιβαστεί και στην εισαγγελέα  πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη , η οποία διενεργεί  την προκαταρκτική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική προκειμένου να διερευνηθεί αν ο 35χρονος έχει σχέση και με αυτή.

in.gr