4/8/18

Όταν η προπαγάνδα γίνεται εργαλείο εγκλήματος

Του Σάββα Καλεντερίδη
Το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας χάθηκε ένα ολόκληρο ελληνικό χωριό, κυρίως για δυο λόγους: 

  • Ο ένας είναι η αδυναμία αυτού του κράτους να συντάξει το περίφημο κτηματολόγιο –με το οποίο θα ξεκαθάριζε μια για πάντα τι ανήκει σε ποιον σ’ αυτήν τη χώρα– και δασικούς χάρτες, γεγονός που θα έκλεινε σε μεγάλο βαθμό και μια για πάντα την πόρτα σε αυτό που λέγεται αυθαίρετα κτίσματα στην Ελλάδα.
  • Ο δεύτερος είναι η διαχείριση της κρίσης που ξέσπασε με την πυρκαγιά από τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από τα κυβερνητικά όργανα που τις εποπτεύουν και τις διοικούν.
Για τον πρώτο λόγο την κύρια ευθύνη έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς να απαλλάσσεται των ευθυνών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που κατέλαβε την εξουσία με κύριο όπλο την προπαγάνδα, χωρίς να έχει κανένα σχέδιο για κανέναν τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, ούτε φυσικά για αυτόν των αυθαιρέτων. Η ίδια επέλεξε να μην γκρεμίσει ούτε ένα αυθαίρετο, επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού.
Δηλαδή και με την οικολογία, και με τους καταπατητές και τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.
Για τον δεύτερο λόγο την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση, η οποία, αντί να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με άξιους Έλληνες επιστήμονες, που έχουν αποδεδειγμένα τα εχέγγυα να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κρίση, γέμισε τον τόπο με άτομα κατωτάτου επιπέδου, μετακλητούς συνήθως άσχετους με τη λειτουργία της κρατικής μηχανής και τη διαχείριση κρίσεων, γέμισε το κράτος με καρανίκες, με αποτέλεσμα να χάσουμε σχεδόν εκατό ανθρώπους, να καταλήξουν στα νοσοκομεία άλλοι τόσοι και να θρηνεί ολόκληρη η Ελλάδα, δίνοντας διεθνώς την εικόνα μιας χώρας που δεν μπορεί να κυβερνηθεί από μόνη της.
Όμως το χειρότερο απ’ όλα είναι αυτό που συνέβη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και ενώ ήδη είχε ολοκληρωθεί η τραγωδία, είχε σβήσει η φωτιά και είχαν απανθρακωθεί ή πνιγεί οι περισσότεροι από τα θύματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, τον οποίο είχαμε εγκαίρως σε άρθρα μας χαρακτηρίσει ως ανίδρωτο ανεύθυνο καταληψία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει τα αντικειμενικά στοιχεία και προσόντα να κυβερνήσει μια χώρα, αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα με ειλικρίνεια και εθνική ευθύνη και υπευθυνότητα, να συντονίσει τους υπουργούς, τις υπηρεσίες και τις Αρχές του ελληνικού κράτους, δέχτηκε να συμμετάσχει σε ένα θέατρο, μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες, εμπαίζοντας νεκρούς και ζωντανούς.
Τη στιγμή που η τραγωδία σε μεγάλο βαθμό είχε ολοκληρωθεί και μόνο ορισμένες εκατοντάδες πολίτες ήταν στη θάλασσα περιμένοντας τη διάσωση, τη στιγμή που ήταν σε όλους γνωστό –και κυρίως σε όλους τους Έλληνες πολίτες που παρακολουθούσαν τηλεοράσεις (ελεύθερες και όχι προπαγανδιστικά όργανα της κυβέρνησης)– ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός μπροστά στις κάμερες έκανε διάφορες ανούσιες ερωτήσεις προς τους υπουργούς του, χωρίς να ρωτήσει αν υπάρχουν νεκροί, τραυματίες ή εγκλωβισμένοι.
Είναι προφανές ότι όλο αυτό το θέατρο έγινε για να δοθεί η εντύπωση στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα συντονίζει το έργο της κυβέρνησης και των υπηρεσιών του κράτους.
Όμως εδώ τίθεται ένα ερώτημα, που ζητά επιμόνως μια απάντηση: Γιατί ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου σε νεκρούς και τραυματίες; Υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια:...
Η συνέχεια του άρθρου στο Πόντος Νιουζ

11 σχόλια:

  1. Διπλό-δημοσιεύτηκε αυτή η ανάρτηση κατά λάθος. 3 σχόλια έμειναν μετέωρα με ολική έκλειψη.
    Αν θέλουν οι παρακάτω σχολιαστές μπορούν να τα αναπαραγάγουν για να είναι ενεργά.
    Ζητάμε συγνώμη για τη ταλαιπωρία.

    Αλέξανδρος Σέρρες 3 Αυγούστου 2018 - 4:20 μ.μ.
    Κύριε Καλεντερίδη, για πολλοστή φορά, θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί σας. Με πολύ ωραίο τρόπο, μας λέτε την αλήθεια. Πώς μπορούμε να απαλλαχθουμε από αυτούς του ανθρώπους;;;
    Αλλά προσοχή!!!!
    Όχι μονο από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά από όλο το αληταριό (γαλάζιους,πράσινους, κόκκινους, με
    ή χωρίς γραβάτα)που βρίσκεται μέσα και έξω από το κοινοβούλιο.

    Fotis V. 3 Αυγούστου 2018 - 5:20 μ.μ.
    "Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, αν δεν θέλουμε να παρακολουθήσουμε από τους καναπέδες μας το θάνατο της Ελλάδας".

    Πώς να αλλάξει?
    Άπό το 2010 η οικονομία μπήκε σε μία "περιδίνηση θανάτου", όπως είπε ο Σόρος.

    Η διάβρωση που έχει γίνει στην οικονομία, στην ομογένεια του πληθυσμού, στα χρηστά ήθη, είναι τεράστια.
    Οι ήττες και υποχωρήσεις, στην εξωτερική πολιτική, αλλεπάλληλες.
    Εξοπλισμοί μηδενικοί, αρκετό υλικό ακινητοποιημένο με τεράστιες ελλείψεις ανταλλακτικών, το ΑΕΠ κάτω 25%, χρέος 184% του ΑΕΠ,.
    Άχρηστοι, ψεύτες και υποκριτές οι περισσότεροι πολιτικοί μας, ο λαός ζαβλακωμένος προσπαθεί να επιβιώση και η "ελίτ" της χώρας μας σχεδόν ανύπαρκτη.

    Η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Μάλλον θα πηγαίνει διαρκώς από το κακό στο χειρότερο.
    Το Δημόσιο χρέος προφανώς θα φουσκώνει συνεχώς μέχρι να σκάσει και να χρεοκοπήσουμε επισήμως.
    Με την Τουρκία αργά ή γρήγορα θα συγκρουσθούμε προφανώς για τα θέματα σχετικά με την ΑΟΖ και τους υποθαλάσσιους ενεργειακούς πόρους.

    Η Ελλάδα δέν θα πεθάνει, αλλά θα πληρώσει πολύ ακριβά τα πολλά και σοβαρά λάθη της.

    Unknown 3 Αυγούστου 2018 - 5:27 μ.μ.
    Κύριε Καλεντερίδη, έχετε απόλυτο δίκαιο σε όλα, πλην του πρώτου πιθανού σεναρίου. Και εξηγούμαι: στην Κύπρο όπου βρίσκομαι γνωρίζαμε από νωρίς το απόγευμα για τραυματίες και γύρω στις 8.00-8.30 το βράδυ γνωρίζαμε για τουλάχιστον ένα νεκρό. 9.00 το βράδυ μιλούσα με τον ξάδελφό μου στο Λονδίνο και γνώριζε όσα και εγώ. Εάν ολόκληρη κυβερνητική μηχανή δεν γνώριζε όσα εμείς οι κοινοί θνητοί από άλλο κράτος μάλιστα, τότε όχι μόνο να πάνε σπίτι τους, αλλά να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν. Σύμπας ο Ελληνισμός έφριττε και αυτοί περί άλλα ετύρβαζαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τρίτο σενάριο είναι το πλέον βέβαιο, γι' αυτό πρέπει όλοι (πλην των αμετανόητων)να πράξουμε τάχιστα. Αν δεν παραιτηθεί ο βασικός πρωταγωνιστής του τσίρκου και δεν λογοδοτήσει, δεν θα ηττηθεί η γενικευμένη πλάνη της μεταπολίτευσης, που τραυμάτισε σοβαρά διαχρονικές συνεκτικές αξίες και αρετές της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν η προπαγάνδα δεν διστάζει να ωρύεται επί των πτωμάτων, μπάς και πέσει η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. They all knew and tried to do crisis management without knowhow. Hence the miserable failure and the blowback from the greek people. If for a second we assume they didn't know then again they are not capable for governing when they cannot manage simple information flow. In either scenario they are dangerous of being at the steering wheel of this country.
    Unfortunately, for Greece to be saved "new blood" needs to come in and start from scratch away from syriza, kinal, nd, or any of the existing political figures. They are all so corrupted and they have managed to corrupt everyone around them in a five mile radius.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι η θλιβερή διαπίστωση πως είμαστε κράτος "που δε μπορεί να κυβερνηθεί από μόνο του" άρα αυτομάτως δικαιολογείται η λεηλασία και η αυθαιρεσία των έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Σάββα Καλεντερίδη
    Χωρίς να παραβλέπω τις ευθύνες της συγκυβέρνησης συριζα Ανελ , σχολιάζω τα θέματα που προβάλλετε για να τεκμηριώσετε τον τίτλο του άρθρου σας .
    1) Αναφέρεσθε στο Εθνικό κτηματολόγιο όπου αποδίδετε ευθύνες και στην κυβερνητική πλειοψηφία.
    Ερωτώ η ΝΔ ως κυβέρνηση προχώρησε έστω και κατά το ελάχιστον το θέμα;
    Ερωτώ έχει ευθύνες η σημερινή κυβέρνηση που προχώρησε στο 30% το κτηματολόγιο;
    2) Αναφέρεσθε στις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων κλπ
    Ερωτώ η ΝΔ έκανε κάποια κατεδάφιση στα 14 χρόνια (από το 1974 μέχρι το 2009 που ήταν κυβέρνηση;
    Ερωτώ ξεχάσθηκε ο βουλευτής της ΝΔ( υπόλοιπο Αττικής) και υφυπουργός Κατσιγγιάννης που συνέταξε πλήθος ΠΔ για νομιμοποίηση αυθαιρέτων που απέρριψε το ΣτΕ;
    3)Αναφέρεσθε σε άξιους επιστήμονες που δεν αξιοποίησε η σημερινή κυβέρνηση.
    Ερωτώ θεωρείτε ότι η ΝΔ ήταν κυβέρνηση αξιοκρατίας;
    Ερωτώ η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν είχε Καρανίκες;
    4) Αναφέρεσθε και αναδεικνύεται την απόκρυψη των νεκρών .
    Ερωτώ για ποιο λόγο;
    Ερωτώ δεν θα γινόταν γνωστός ο αριθμός σε 2.3. 4. μέρες;
    5) Αναφέρεσθε στην «εξουσιομανία» του ανθρώπου που είναι σήμερα πρωθυπουργός
    Ερωτώ ο κ. Μητσοτάκης αν δεν είναι «εξουσιομανής» μήπως είναι «αντιεξουσιαστής»;
    6) Αναφέρεσθε στην προπαγάνδα που γίνεται εργαλείο εγκλήματος
    Ερωτώ το 2007(με κυβέρνηση ΝΔ) που καιγόταν μέρες- εβδομάδες οι πέντε από τους επτά νομούς της Πελοποννήσου με πάνω από εξήντα νεκρούς δεν είχαμε έγκλημα, δεν είχαμε κυβερνητική προπαγάνδα;
    Ερωτώ το 2007 που χορηγήθηκε αποζημίωση σε χιλιάδες Ρωμά όλης της χώρας ως τάχα - τάχα πληγέντες κάτοικοι του Ν Ηλείας η τότε κυβέρνηση της ΝΔ ήταν ικανή υπεύθυνη σοβαρή κλπ κλπ κλπ;
    Όλα αυτά που γράφω κ Σάββα Καλεντερίδη είναι ικανά και επαρκή στοιχεία που τεκμηριώνουν κατά την εκτίμηση μου την άποψη μου ότι στην προπαγάντα του συριζα
    εσείς απαντάτε με κομματική (ΝΔ) προπαγάνδα όπου αποσιωπάτε τα αντίστοιχα πεπραγμένα της ΝΔ ως κυβέρνηση στις προηγούμενες δεκαετίες.
    ΥΓ κ. Σάββα Καλεντερίδη. Στην κυβέρνηση Σαμαρά διατελέσατε άνθρωπος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Αυτή η θέση σας της εποχής εκείνης δεν σηματοδοτεί την υποχρέωση σας να συγκαλύπτετε με την αποσιώπηση και την προπαγάνδα τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που με θλίψη παρατηρώ είναι ότι, αντί να πηγαίνομε μπροστά, πάμε πίσω. Οι κομματικές αντιπαραθέσεις έχουν τον κύριο λόγο. Τι έχει Γιαννη, τι είχα πάντα. Και μετά μιλάμε για ομοψυχία, ομόνοια κλπ. Πώς, με κόμματα; Ο τόπος αυτός δεν έχει σωτηρία.

      ΥΓ: Το σχόλιο αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε σένα, Χρήστο.

      Διαγραφή
    2. Ο Λακυ Λουτσιαννο η ο Αλ Καπονε ηταν καλυτερος ?? Ελα ντε !! Μ αυτη την απορια θα...πεθανουμε !! Θα πεθανουμε που θα πεθανουμε .Τι τον εχεις τον ..Γκουφη ?? Αδελφο ?? Διδυμοι ?? Ποσο καιρο θελεις να καταλαβεις οτι θα σε παρουν στο ..ψιλο ολοι σε λιγο ?? Ο κοσμος αλλαξε ...βαρεθηκε...επληξε..αυτον τον χαβαλε...που το πας αυτο το τρενο χωρις επιβατες ?

      Διαγραφή
  7. Να διαβασετε η καλιτερα να μελετησετε τι λενε οι ειδικοι.
    Οι πραγματικα ειδικοι κ οχι ο καθε ασχετος που γραφει οτι του κατεβει.
    Και σ αυτο το θεμα γινεται συζητηση καφενειου.
    Διαβαστε κ μελετηστε τους ειδικους μηπως κ ξεκολησουμε απο το στειρο αντιπολιτευτικο φρενοβλαβη κομματισμο.
    Οι πραγματικα ειδικοι λενε και εξηγουν το γιατι στη φωτια στο ματι δεν γινοταν απολυτως τιποτα εφικτο σε πραγματικο χρονο και τοπο.
    Αφου σας ικανοποιει συνεχειστε να εκπαιδευετε τους ελληνες στη μπουρδολογια επιπεδου κουλη αδωνη και λοιπων γκαιμπελισκων.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Like with Macedonia? Thrace? Epirus, Cyprus? Nothing that could be done????
      Since when SYRIZA consults experts? Has any expert in its ranks worth mentioning? Karanika perhaps?
      PUT GREECE FIRST! Then come back and rewrite your comment.

      Διαγραφή
  8. Around the world we have examples of how the system uses "left" governments to finish the job.
    All xtreme measures that leave millions of people in poverty and ruins have been taken by governments like SYRIZA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.