19/8/18

Μπούργκα – Χιτζάμπ: Οι Ενδυμασίες Των Γυναικών Του Ισλάμ Και Η Ασφάλεια Στην Δύση

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για τις ενδυματολογικές υποχρεώσεις που επιβάλει η φανατική ερμηνεία που αφορά το Κοράνι και την γυναίκα στο Ισλάμ.

Ειδικότερα για τα θέματα της χιτζάμπ και της μπούργκα, που φαίνεται, για τον ένα ή τον άλλον λόγο, να προβληματίζουν αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν κάποια πράγματα με την δική τους οπτική γωνία.
Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα αναφερθώ στα θέματα περί θέσης γυναικός στο Ισλάμ ή στο πώς αυτό υποτιμά την θέση της ή είναι μια έκφραση θρησκευτική. Θα αναφερθώ καθαρά στο θέμα ασφάλειας και στις εντυπώσεις που πολλές φορές δημιουργούνται από την προβολή μιας κουκουλωμένης γυναίκας προς λόγους προπαγάνδας.
1. Θα πρέπει να θεωρηθεί εξαρχής πώς η κάλυψη με κουκούλα κεφαλιού οποιουδήποτε ατόμου αποτελεί μέγιστο πρόβλημα ασφαλείας καθώς η μη προβολή προσώπου δίνει την ευχέρεια σε κακόβουλα άτομα να προχωρήσουν σε ενέργειες κατά ατόμου, εγκαταστάσεων κτλ. Εξού και σε χώρους και εγκαταστάσεις όπου υπάρχει ζήτημα ασφαλείας εξυπακούεται πώς η προβολή προσώπου είναι απαιτητή και αναγκαία. Η ανάγκη ύπαρξης ασφάλειας των πολλών υπερκαλύπτει την πεποίθηση ή επιθυμία του ατόμου να έχει καλυμμένο το κεφάλι του.

Για τη συνέχεια  /geopolitics.iisca.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.