15/8/18

Άγκυρα: Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας για τα F-35

Η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως η τουρκική λίρα θα συνεχίσει να ανακάμπτει, μετά το ανοδικό ράλι των δύο τελευταίων ημερών.
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου δήλωσε πως αναμένει ότι τα προβλήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιλυθούν, όμως όπως συμπλήρωσε, η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες να επηρεάσει την τουρκική δικαιοσύνη.
Είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον οι τελευταίες επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση της διπλωματικής διένεξης.
Ο κ. Καλίν ανέφερε πως δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών, Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ.
Επέμεινε, δε, ότι η Τουρκία είναι θετική σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα, προκειμένου να διαφύγει από την πίεση του δολαρίου.
Το πρωί, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατακόρυφα τους δασμούς σε αρκετά αμερικανικά αγαθά, μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα, αλκοολούχα ποτά και καπνικά προϊόντα.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.