18/8/18

Να μη μας αφήσουν να χαρούμε δυο μέρες - Προκλητική NAVTEX της Τουρκίας στο σημείο ερευνών για το δυστύχημα στις Οινούσσες

  • (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)
Την προκλητικότητά της εξαντλεί η Τουρκία, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου στην περιοχή των Οινουσσών, μετά από το τραγικό δυστύχημα. Οι τουρκικές Αρχές από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχική αρμοδιότητα για SAR στην περιοχή των Οινουσσών.

Εξέδωσαν μάλιστα δική τους NAVTEX και NOTAM, την ώρα που οι έρευνες από τις ελληνικές Αρχές βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Οι ελληνικές Αρχές με την ΝΟΤΑΜ Α2264/18 που εκδόθηκε στις 18 Αυγούστου 00:44 ανήγγειλαν την έναρξη επιχείρησης SAR για την αναζήτηση ναυαγών στην θάλασσα σε περιοχή με ακτίνα 5 ν.μ. γύρω από το σημείο του ατυχήματος, το οποίο βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών. Με την ΝΟΤΑΜ αυτή καλούνταν όλα τα μέσα που βρίσκονταν στην περιοχή να συντονισθούν με το κέντρο του Πειραιά (PIRAEUS JRCC) πριν εισέλθουν στην συγκεκριμένη περιοχή.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 01:35, η Τουρκία με την ΝΟΤΑΜ Α4663/18 έσπευσε να δηλώσει ότι δεν αποδέχεται τον καθορισμό της περιοχής ευθύνης της Ελλάδας για Έρευνα και Διάσωση (SRR-Search and Rescue Region) στα όρια του FIR Αθηνών και υποστηρίζει ότι η περιοχή για την οποία ανήγγειλαν οι ελληνικές Αρχές Έρευνα και Διάσωση εν μέρει επικαλύπτει την τουρκική περιοχή SRR.
Με την ίδια ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές Αρχές δηλώνουν ότι ο συντονισμός των ερευνών, που είχαν όμως ήδη αρχίσει με ευθύνη των ελληνικών Αρχών, θα πρέπει να γίνει από το «αρμόδιο» τουρκικό συντονιστικό κέντρο.
Η τουρκική πρόκληση την ώρα που εξελίσσεται μια τραγική ιστορία συνεχίστηκε, καθώς στις 10:58 οι τουρκικές αρχές επανήλθαν και με NAVTEX (0824/18). Με αυτή δέσμευσαν περιοχή ακόμη και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Οινουσσών για επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης για τους αγνοούμενους από την ανατροπή του σκάφους των δυο Ελληνοαμερικανών.
  • ΠΗΓΗ: hellasjournal.com.
http://www.pontos-news.gr/article/183127/proklitiki-navtex-tis-toyrkias-sto-simeio-ereynon-gia-dystyhima-stis-oinoysses

2 σχόλια:

  1. Οι Τούρκοι κάνουν τη δουλειά τους, αφού κατάφεραν να πάρουν την μουφτεία απελευθερώνοντας τούς απαχθέντες ομήρους. Εμείς τι κάνουμε;
    Η κότα που κάνει τόν κόκορα πού είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.