15/8/18

Αξιωματούχος των ΗΠΑ στους NYT: Έρχονται περιορισμοί στις πτήσεις της THY

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε στην εφημερίδα  New York Times ότι ενώ συνεχίζονται οι διμερείς επαφές για την υπόθεση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή νέες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.
Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι μια από τις κυρώσεις αφορά τον περιορισμό των πτήσεων της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας THY, που έχει πυκνό δίκτυο πτήσεων προς τις ΗΠΑ.
Οι νέες κυρώσεις θα επιβληθούν σε περίπτωση που δεν απελευθερωθεί ο πάστορας μέσα στη διορία που έδωσαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, η οποία λήγει σήμερα Τετάρτη, 15 Αυγούστου, ώρα 18:00.
Επίσης, στο άρθρο των NYT, που υπογράφουν οι Helene Cooper και Eric Schmitt, αναφέρεται ότι η διοίκηση Τραμπ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση του εργαζομένου στη NASASerkan Gölge και τριών Αμερικανών πολιτών που εργάζονταν στο προξενείο των ΗΠΑ και κρατούνται σε φυλακές της Τουρκίας.
Ένας αξιωματούχος του Λευκύ Οίκου, σε δήλωση που έκανε χθες Τρίτη, είπε ότι σε περίπτωση που δεν απελευθερωθεί ο Μπράνσον, μετά από λίγες μέρες ή σε μια εβδομάδα, θα γίνουν νέα βήματα από πλευράς ΗΠΑ.
Τέλος, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ, δηλώνει πολύ απογοητευμένος επειδή δεν έχει απελευθερωθεί ακόμη ο πάστορας Μπράνσον.
Πηγή: Ahval

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.