19/8/18

Traa (ΔΝΤ): Τα οργανωμένα συμφέροντα αντιστάθηκαν στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Ο ΕΝΦΙΑ ήταν ελληνική επινόηση

Η Ελλάδα είχε από παλιά την τάση να συγκεντρώνει υπερβολικά μεγάλο χρέος - Από το 2009 το έιχαμε αναφέρει
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θεωρεί υπεύθυνο για την ελληνική κρίση και τα μνημόνια ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Bob Traa, λέγοντας ότι «η ολιγωρία του να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στα πρώτα στάδια του προγράμματος» οδήγησε τη χώρα στην κρίση.
Σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής", εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθηνά μετά την έναρξη των μνημονίων - που συχνά βρέθηκε στο επίκεντρο επιθέσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς προσωποποιούσε τη "σκληρή" τεχνοκρατική πραγματικότητα των μνημονίων - υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι τα οργανωμένα συμφέροντα αντιστάθηκαν στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων. 
Και όπως αναφέρει αυτό είχε ως αποτέλεσμα το βάρος της προσαρμογής να πέσει στους εργαζομένους, μέσω απώλειας των εισοδημάτων τους.
Ο Traa, ανα και ξεκαθαρίζει ότι εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις και όχι του Ταμείου, θεωρεί ότι η Ελλάδα είχε από παλιά την τάση να συγκεντρώνει υπερβολικά μεγάλο χρέος. 
Αναφέρει ότι πριν το 2009, το ΔΝΤ στις ετήσιες εκθέσεις του για την Ελλάδα είχε εκφράσει την ανησυχία του για το υψηλό χρέος και τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας. 
Για τη συνέχεια BankingNews

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.