19/9/18

Κατακραυγή κατά Πούτιν για Συγκάλυψη της Ενοχής του Ισραήλ στην Κατάρριψη του ΙΙ-20

Του Μιχαήλ Στυλιανού 19-9-2018
Επικρίσεις οξύτητας χωρίς προηγούμενο εισπράττει σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τον ρωσικό Τύπο -ακόμη και από τον φίλα προσκείμενο και από όργανα που απευθύνονται σε διεθνές κοινό- για την δυσνόητη ανοχή (ή εγκράτειά;) του απέναντι σε αυτό που κρίνεται ως μεθόδευση του Ισραήλ για την χθεσινή κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου και τον θάνατο των 15 ανδρών του πληρώματός του, στην Συρία.
Αντιπροσωπευτικός είναι ο εξής τίτλος της ηλεκτρονικής εφημερίδας Russia Insider σε δημοσίευμα του Sputnik:
«Πούτιν προς Δυνάμεις Επιτιθέμενες στην Συρία: Παρακαλώ Συνεχίστε να Σκοτώνετε τους Στρατιώτες Μου. Δεν Πρόκειται να Κάνω Τίποτα γι’ Αυτό»
Και ο υπότιτλος προσθέτει:
«Ο Πούτιν αρνείται και απλά να καταδικάσει το Ισραήλ για την απώλεια του ρωσικού ΙΙ-20 και του πληρώματος 15 ανδρών, στην εκτέλεση της εντελώς παράνομης και απρόκλητης επίθεσης  των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία».
 Αντίθετα από τους στρατιωτικούς ο Ρώσος Πρόεδρος καταλογίζει τα πάντα «σε μια αλυσίδα ατυχημάτων».
Το Σπούτνικ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο των μελών του πληρώματος και σε πρες-κόνφερενς με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρα Ορμπάν και δήλωσε: «Όταν άνθρωποι πεθαίνουν, ιδιαίτερα υπό τόσο τραγικές συνθήκες, είναι πάντοτε μια τραγωδία, μια τραγωδία για όλους μας, για ολόκληρη την χώρα και για τις οικογένειες των νεκρών φίλων μας.»
Ο Πούτιν βεβαίωσε ότι η ρωσική πλευρά θα διερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση. Και η στάση μας στην τραγωδία εκτίθεται στην δήλωση του υπουργείου Αμύνης, ανέφερε. Προσθέτοντας ότι την δήλωση εγκρίνει  προσωπικά ο ίδιος.
«Τα μέτρα αντιποίνων της Ρωσίας –είπε απαντώντας σε ερώτηση- θα αποβλέπουν πρωτίστως στην ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών στην Συρία, των στρατιωτικών μας εγκαταστάσεων  στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία»
Σε ερωτήσεις που αναφέρονταν  στην προειδοποίηση του Ρώσου υπουργού Αμύνης στον Ισραηλινό ομόλογό του «επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να λάβουμε περαιτέρω μέτρα απάντησης» και που συσχέτιζαν την περίπτωση του αναγνωριστικού ΙΙ-20 με την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό καταδιωκτικό, ο Πούτιν σημείωσε ότι «αυτή είναι μια διαφορετική περίπτωση» και ότι το χθεσινό γεγονός μοιάζει με «μιαν αλυσίδα από τυχαίες τραγικές συμπτώσεις».
Ο επίλογος του δημοσιεύματος στο Russia Insider αναφέρει:
Το αεροσκάφος ΙΙ-20 καταρρίφθηκε από τις συριακές δυνάμεις, αφού είχε υποστεί επίθεση από ισραηλινά αεριωθούμενα, έξω από τις ακτές της Συρίας, δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκωφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης. Κατά τον εκπρόσωπο τα ισραηλινά μαχητικά εσκεμμένα δημιούργησαν μιαν επικίνδυνη κατάσταση στη Λατάκια. Υπογράμμισε ότι τα συστήματα εναερίου ελέγχου του Ισραήλ ασφαλώς είχαν καταγράψει το ρωσικό αεροπλάνο κατά την προσγείωσή του.
Χαρακτηριστική της στάσης των ρωσικών μέσων ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι και η λεζάντα κάτω από την ακόλουθη φωτογραφία από την ρωσική βάση στην Συρία, που δημοσιεύει το Russia Insider:
Το ηθικό πρέπει να είναι πολύ υψηλό μεταξύ αυτών των ανδρών, που  διατάχτηκαν  να πολεμήσουν στην Συρία και τώρα ο Πούτιν τους αφήνει ξεκρέμαστους.


15 σχόλια:

  1. Ο πουτιν και η Ρωσια ολο λογια παχια λεει...αλλα οι καρπαζιες στο πολεμικο πεδιο στη Συρια πεφτουν βροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ! The USS Liberty was attacked in 1967 by Israeli planes and torpedo boats, killing 34 crew members and injuring 173, including David Edwin Lewis of Colebrook, a now-retired Navy commander.
    Ουτε οι ΑΜερικανοι εκαναν ή ειπαν τιποτα. Ουτε οι Ρωσοι θα κανουν. Θα το καταπιουν. ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ! Μπραβο τους. Και ειναι και στρατηγικοι μας εταιροι (εμεις ειμαστε οι εταιρες-το κακο ειναι πως ειμαστε φτηνες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουμάντο κάνουν οι αποφασισμένοι Hasan. Δεν νομίζω ότι είναι φυλετικό ή θρησκευτικό ή μόνο οικονομικό το θέμα... Απλά μετά το ολοκαύτωμα, οι Εβραίοι είπαν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, και ακόμα το εννοούν. Εμείς θα πρέπει να περιμένουμε το δικό μας προς αφύπνιση...

      Διαγραφή
    2. Nai, αλλα δεν απαντας στο γιατι εκαναν την παπια και οι Ρωσοι οπως τοτε οι Αμερικανοι. Εκει ειναι το κλειδι. οσο για το οτι εγειρεις θεμα θρησκευρικο , εχω να πω πως η κλικα Νετανιαχου ειναι Σιωνιστες-Αθεοι (ακουγονται κι αλλα). Και βεβαια τι θεμα ειναι εμεις να επιδιωξουμε μια πολιτικη αξιοπρεπειας και ισων αποστασεων και οχι γλυψιμο ευκαιριακα στον καθε ισχυρο.

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα οι Ιρανοί θα είναι ασφαλείς στη βορειοδυτική Συρία και πέριξ της ΑΒ Χμειμιμ...Ο,τι και αν έγινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κατι μου θυμιζει απο κυπρο 1974.
    εκτος φυσικα απο τις ρωσικες ασκησεις που εγιναν πριν λιγες μερες περικλειοντας ολη την κυπρο.Τωρα μπορουνε να κανουνε ασκησεις. Το 1974 ομως το καικακι εδωσε πρασινο φως στον τουρκικο στολο να προχωρησει προς κερυνεια.Οπως συνεφωνησε ο ρωσος πρεσβης με τους τουρκαλαδες το 1974.
    Τωρα ο Πουτιν πληρωνει σπασμενα αλλονων, που αρχονται απο το 1922.Στο τελος (1922) μυριστηκαν οι Ρωσοι την δουλεια , αλλα ηταν αργα πια.Ο Κεμαλ εγιινε κυριαρχος των στενων και ετσι οι Ρωσοι εχουν να κανουν με ξενο αφεντικο.Δεν τους αρεζαν οι μυρωμενοι (εστω ιδιορρυθμοι αμορφωτοι αλλα αιματοβαμμενοι Ελληνες)
    Θελανε Τουρκο φιλο.Και την πατησαν .Εδειξαν οπισθια ( με το σουχοι) και την πατησαν. Ομοιως και τωρα.
    Ας προσεχαν.
    Εαν οι Ρωσοι θελανε να βοηθησουν , μπορουσαν.
    Τωρα αλλαξανε γνωμη και για το μακεδονικο,Χαμενοι κι απο κει.
    Εμ Μακεδονια θελατε αλα κομιντερν.
    Παρτ τωρα να εχετε.
    Που εφτασε .Ολοκληρος Ρωσος ηγετης να νταραβεριζεται με τον Τουρκο ως ισος προς ισο.
    Μην ξεχνατε τον ρολο των Σοβιετικων στην κυπρο το 1974

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι πως γνωριζουμε πολυ περισσοτερα για το ρολο των "συμμαχων" στην Κυπρο.

      Διαγραφή
  5. Πολύ σωστά ταλες Χασάν. Λιγόλογος, ευθύβολος,διάνα!
    Ιδιαίτερα στην κατάληξη. Για τις εταίρες...
    Όσο για τις "καρπαζιές στον Πούτιν", πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν η Ρωσία επενέβη στη Συρία ο Άσαντ ήλεγχε το 8% των εδαφών! Σήμερα ελέγχει το 90φεύγα % με 63.000 Ρώσους στρατιώτες να έχουν εμπλακεί και χιλιάδες βομβαρδισμούς ως υποστήριξη! Έχει εγγυηθεί την ειρήνη σε όλη την γειτονιά! Αυτό φυσικά δεν αρέσει στην Δύση!Ας ξεκαθαρίσει με την Τουρκία που την έχει "αμολητή" να φυλάει τα έρημα χρησιμοποιώντας το Κουρδικό! Μην ξεχνάμε πως πρίν τους "πουλήσουν" οι Αμερικανοί είχε κάνει πρόταση στους Κούρδους την οποία απέρριψαν...προφανώς και στηρίζει τα συμφεροντά του όπως πρέπει να κάνουν όλοι αλλά βλέπει μπροστά και τηρεί τις συμφωνίες του! Αυτό τον κάνει αξιόπιστο! Οι δυτικοί που είναι αξιόπιστοι μαζί μας ως "σύμμαχοι"? Δείτε τις δηλώσεις Λαβρόφ για τα 190 χρόνια διπλωματικής συνεργασίας μας! Εκεί θα δείτε την εξωτερική πολιτική τους...ας φάμε στο Αιγαίο και την καλή μαχαιριά μετά το Σκοπιανό, Θράκη, Αλβανούς και δεν ξέρω ποιούς ακόμα από τους " συμμάχους" και μετά θα καμαρώνουμε! Η εξωτερική μας πολιτική είναι μόνον να χαζογελάμε στο Περού και να γλύφουμε χαζογελαστά...όλοι οι χοντροκοιλιάδες ( και όχι μόνον) υπ. Εξωτερικών μας πρόκοψαν! Σήμετα δεύσμευσε μέχρι την άλλη Τετάρτη όλη την Αν.Μεσόγειο η Ρωσία...
    Ας πάνε κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξι Σουχοι 35 το βραδυ παραβιασαν για πρωτη φορα τον Ισραηλινο εναεριο χωρο για 10 λεπτα...μη γενομενα αντιληπτα (?) ....Το τι εχει η αχλαδα θα φανει.Ο ρωσος αλλα ποιει...κι αλλα κανει..Ειναι το θεμα της ενεργειας που πρεπει να εξασφαλισει..Αλλιως θαχε απαντησει διαφορετικα.

      Διαγραφή
    2. Μια αποψη..
      Η χωρα μας βρησκεται σε ενα γορδιο ρογχο πιασμενη.Με την Ρωσια εχει ανταγωνιστικα συμφεροντα τωρα. Οικονομικα.Η Ρωσια πρεπει δικαια να ζησει τον λαο της.κι εμεις που υποφερουμε ..πολυ..δικαια να ζησουμε το ιδιο.Εκεινοι εχουν καυσιμα να ζουν.Εμεις πρεπει να βγαλουμε καυσιμα να ζησουμε.Δικαια και οι δυο.Εκεινοι δεν θελουν να τα βγαλουμε...για να ζησουν.Αλλα εμεις πρεπει.Σε ολα τα αλλα ειμαστε πολυ πιο κοντα τους απ οτι με τους δυτικους.Αναγκαστικα λοιπον παμε με τους δυτικους τωρα.Αλλα εδω αρχιζει ο γορδιος δεσμος.Οι δυτικοι.Αυτοι παλι θελουν να τα ...κλεψουν.Κι οχι μονο.Θελουν να τα κατασχουν κατα καποιο τροπο ..χρεος κλπ..και να μην μεινει φραγκο για μας.Κι οχι μονο !! Εξοντωνουν την κουλτουρα μας...την ιστορια μας...την θρησκεια μας..τους νεους μας...και φερνουν λαθρο με σχεδιο..να μας πετσξουν εξω...!! Αυτα ...και πριν τα κοιτασματα !! Να ο γορδιος μπροστα μας.!!! Ο αναγκαστικος φιλος ..σε σκοτωνει...κι ο αναγκαστικος εχθρος σε πολεμα απο αναγκη.Ειναι μια θανασιμη παγιδα εκ πρωτης ..αδιεξοδη . ( πολλη αμαρτια υπηρξε εδω θεε μου...πολυς αμοραλισμος για να μας παγιδεψεις τοσο απο παντου.)...Αυτη την στιγμη ..οικονομικα πρεπει ναμαστε με τον ...δολοφονο.Μπορει η Ρωσια να βαλει και τον Ερτογαν να μας σταματησει....με αντιπαροχη οιλ...ισως να μην το θελει κατα βαθος...αλλα τι να κανει ?? Οι αλλοι παλι....ξερουμε ηδη καλα τι κανουν χρονια τωρα...αλλα τι αλλο να κανουμε τωρα ?? Ισως υπηρχε κατι...αλλα οι αλλοι τοχουν καλυψει...με δοσιλογους...να μην ξεφυγει.Μ αυτους δεν γινεται τιποτε...Ο λαος δεν αντιδρα πουθενα..εχει χασει την μπαλλα.Ζαλιστηκε.Θα φερει και τον...Κουλη.Απο μια παγιδα σε αλλη.Φαινεται πληρες αδιεξοδο για την χωρα.Απο δεκα μεριες.Ουτε ο Γκουφη ρε γαμωτο δεν την πατησε απο μονος τοσο..!!Μας εχει αρπαξει ο ιδιος ο Θεος εξαλος απ την ακατσλληλοτητα και την χαζομαρα.Εδω μαλωνουν ακομη για τον....εμφυλιο !!! Μιλαμε...γκαγκαδες !!!Ο κοσμος καιγεται και το........χτενιζεται...Παγιδευμενοι στην Σκυλα και στην Χαρυβδη...στις σειρηνες.Εκτος κι αν ανακατεψει το παζλ ο Θεος και καθησει εκπληκτικα μια απιθανη λυση.Αλλα πρεπει και να εχει νεμεση.Βαρυ κοστος.Δεν θα την βγαλουμε στην ζουλα ...κι ολα καλα ξεχνωντας το χθες.Τωρα ειμαστε με τους δολοφονους μας.Θα μπορουσαμε να κανουμε μια συμφωνια με τον Πουτιν.Να ζησει κι αυτος κι εμεις.Αλλα που...να σε αφησουν οι δολοφονοι οι χωρτατοι !! Αναγκαστικα λοιπον παμε οπως παμε...ελπιζοντας στον Θεο....μπας και λυπηθει τα χαζοπουλια ....και κανει το αναπαντεχο...οχι για χαρη μας....αλλα για τα κοροιδα ολους τους προγονους μας που πηγαν χαμενοι αδικα απο αλτρουισμο και ιδανικα...και δεν δικαιωθηκαν ακομη...που πεθαναν σε αγωνες παμπτωχοι ..πεινασμενοι...ξυπολητοι......χωρις μερσεντες...πισινα και κοψιδια...ουτε καν τρια αυγα Τουρκιας...για τα αδελφακια της μανας μου τα δεκαπενταχρονα που σκοτωσαν οι Γερμανοι..και τα δικα σας παιδια ...τους συγγενεις σας που πηγαν η απο βολι...η απο πεινα...( χωρις μια γουλια...ουισκυ η νερο )....

      Διαγραφή
    3. Δημήτρη η άποψή σου είναι καλή!Όμως έχω την βαθιά πίστη πως η χώρα θα μπορούσε με μια άριστη στρατηγική βάθους 100 ετών και με απαράβατη από όλα τα κόμματα Εθνική , Πατριωτική Εξωτερική πολιτική να την σέβονται οι φίλοι και οι αντίπαλοι!Αυτή την διαίρεση η Ελλάδα την έχει αμέσως μετά το 1821 και θα έπρεπε το 21, ο Καποδίστριας, η ιστορία των εμφυλίων να διδάσκεται για αποτροπή κι όχι για δίπολα και μίση!Τα μίση μέσω αυτού του διαχωρισμού δημιουργούν τις αυριανές διαφορές!Τι αριστερά και δεξιά λέμε?Εδώ δεν υπάρχει δρόμος να διαβείς!Σημαντικό λάθος στην εξωτερική πολιτική να διώξεις την Ρωσία από φιλικό κράτος!Μια ξεκάθαρη δουλειά στην εξωτερική πολιτική που θα έδινες να καταλάβουν Ρώσοι και δυτικοί πως υποστηρίζεις τα συμφέροντά σου με σεβασμό θα έφερνε όπως τώρα με την Τουρκία που διεκδικεί με "πόνο" φυσικά μια ισχυρή χώρα!Στην Αν Μεσόγειο ρωσική εταιρεία συνεργάζονται με ισραηλινές στην Αίγυπτο, συνεργάζονται με αμερικανικές στον βορά1Θέλω να πω πως και οι αμερικανοί και οι ισραηλινοί συνεργάζονται με τους Ρώσους!Εμείς έχουμε αλίπεαδα "ξενοίκιαστα"!Σοβαρότητα χρειάζεται!!Ένα σοβαρό κράτος να φτιάξει και να εκπαιδεύσει σοβαρούς πολίτες!Σύνολο σοβαρών πολιτών να δημιουργήσουν ένα σοβαρό κράτος!Να ΑΛΛΆΞΕΙ ΆΜΕΣΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΒΑΣΗ ΟΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!Οι Ρώσοι δεν θα ξακρίσουν με την Ελλάδα και φαίνεται από την συμπεριφορά τους στην Συρία μέχρι στιγμής!!Θα μου πεις έχουν συμφέροντα!!Προφανώς αλλιώς γιατί να πληρώνουν φόρο αίματος!!Η Ελλάδα μπορεί και έχει ένα χαρτί σημαντικό, τον πολιτισμό της αφενός και την ιστορία της που ως χώρα δεν είναι "ζημιάρα" όπως η Τουρκία για παράδειγμα!Η Τουρκία όπως και η Ελλάδα αγκιστρώθηκε στην Δύση για αρκετά χρόνια, έγινε νοματέος και τώρα κάνει τις μούρλιες της!Αν η Τουρκία ήταν μια ισχυρή χώρα χωρίς να είναι ζημιάρα παντού συνδαυλίζοντας εντάσεις όπου βρεί θα τα είχε καλά και με την Ρωσία νωρίτερα!Αυτή είναι η διαφορά γι αυτό και έχουν 17 συρράξεις μεταξύ τους στην μακρόπνοη ιστορία!Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι εσωτερικό όχι εξωτερικό!!Οι άλλοι την δουλειά τους κάνουν, εμείς είμαστε για τα πανηγύρια...ο Κούλης θα βγεί? Ε να μην βγεί ρε φίλε ας ψηφίσουν όλοι μικρά κόμματα να τους κάνουν μπ@υε@δέλ@...εμ αλλά για 50 ευρώ για τις συντάξεις θα ψηφίσουν γερόντια που έχουν ζαρώσει από τον ήλιο στα χωράφια ίσως και φυσικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι...άσε μην κολάζομαι...εσύ βάζεις την χούφτα σου και την βουτά στη γη, ε λίγα παιδόπουλα έχουν διάθεση να το κάνουν!Ανοίξαμε κουβέντα μεγάλη...τέλως πάντων...

      Διαγραφή
    4. ...επίσης να πω και κάτι άλλο!!Ποιός θα σε σώσει όταν δεν υπάρχει αντίβαρο σε μια υπερδύναμη, θα σε ισοπεδώσει όταν έχεις ξεβρακωθεί!!Δηλαδή αν φάνε και οι Ρώσοι ένα μεζέ, και Αυστριακοί, και οι Ιταλοί από τούτο τον κόσμο, έγκλημα είναι? Όλα τα σκ@τ@ά να τα φάει ο Ρότσιλντ και η Μέρκελ?
      Όλοι να περάσουμε καλά να φύγουμε από αυτόν τον μάταιο κόσμο όμορφα...δεν το κατάλαβα δηλαδή αν του δώσεις του Πουτινάκου ένα οικοπεδάκι να χτίσει κι αυτός την φωλιά του!Να κάνουμε κι εμείς τα κεφαλαιάκια μας να εκμεταλευτεί μετά η Ελλαδίτσα, να φτιάξει και ο Έλληνας μια βιοτεχνία, ένα εργοστάσια, εμ από την Δευτέρα στην Τρίτη δεν γίνεται!Όπως μας σκλάβωσαν λίγο-λίγο έτσι πρέπει να ξεσκλαβωθεί...τι να λέμε τώρα με φραπέ δεν βγαίνει ούτε με Σύριζα και προδότες...

      Διαγραφή
  7. Αν απαντούσε η ρωσσια θα εγένετο το χάος όπως το επιδιώκουν αιτεροι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.