24/9/18

Συρία: Πάνω από 3.300 νεκροί άμαχοι από τα πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού

REUTERS/Ammar Abdullah
Ο διεθνής συνασπισμός παραδέχεται, από την πλευρά του, ότι ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 1.000 αμάχων στο Ιράκ και τη Συρία, από την έναρξη των επιχειρήσεων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2014, αντίστοιχα.
Περισσότεροι από 3.300 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού, υπό τις ΗΠΑ, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Ο διεθνής συνασπισμός παραδέχεται, από την πλευρά του, ότι ευθύνεται για τον θάνατο μόλις 1.000 αμάχων στο Ιράκ και τη Συρία, από την έναρξη των επιχειρήσεων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2014, αντίστοιχα.
Ερωτηθείς για την ευρεία απόκλιση των εκτιμήσεων των δύο πλευρών, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνασπισμού, Σον Ράιαν, επεσήμανε ότι η διεθνής συμμαχία βασίζεται σε «γεγονότα και αποδείξεις».
«Δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε στην κατοχή μας ακριβή στοιχεία, όμως μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι βασιζόμαστε στις καλύτερα διαθέσιμες αποδείξεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά..
Σύμφωνα πάντως, με το Συριακό Παρατηρητήριο, ο αριθμός των νεκρών αμάχων που σκοτώθηκαν κατά τις επιχειρήσεις της συμμαχίας, ανέρχεται σε 3.331 μόνο στη Συρία. Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται  826 παιδιά και 615 γυναίκες.
Για την εξακρίβωση της προέλευσης των πληγμάτων, το Παρατηρητήριο βασίζεται σε ένα τεράστιο δίκτυο πηγών, όπως επίσης και στην εξέταση στοιχείων (π.χ. σχέδια πτήσης, αεροσκάφη, πυρομαχικά).
Από την πλευρά του, ο διεθνής συνασπισμός διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει, στο μέτρο του δυνατού, όλες τις προφυλάξεις. Στην πιο πρόσφατη έκθεσή του, τον Αύγουστο, έκανε λόγο για 1.061 άμαχους, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διεθνών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.