21/9/18

Δ. Τζανακόπουλος: «Θα εξαντλήσουμε την 4ετία, θα κυρωθεί από τη Βουλή το Σκοπιανό»

Αισιόδοξος πως δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, o οποίος παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. 
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», επεσήμανε ότι  «πολλοί από τους εταίρους μας, αν όχι σχεδόν όλοι, αποδέχονται ότι το μέτρο αυτό (σ.σ. μείωση συντάξεων) δεν είναι διαρθρωτικό, αλλά μάλλον δημοσιονομικό».
Άρα, έσπευσε να προσθέσει, «αν επιτυγχάνουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, το 2020, το 2021, το μέτρο δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαίο». Δεν παρέλειψε μάλιστα, να εκτιμήσει ότι «είμαστε πολύ κοντά στη μη εφαρμογή των μειώσεων».
Σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υλοποιηθούν άμεσα, ενώ υπογράμμισε ότι «ο κόσμος θα αρχίσει να καταλαβαίνει ότι η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο δεν αποτελεί ένα απλό αφήγημα, αλλά αποτυπώνεται και στην καθημερινότητά τους».
Ερωτηθείς για τα εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ, αντίστοιχα, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «πρόκειται για δύο σαφώς διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διαφορετικές πολιτικές επιλογές».
Και εξήγησε: «Η Ν.Δ. έψαχνε αφορμή για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, ενώ από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση του ΣΚΑΪ, έχουμε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση, έχουμε μία εξακολουθητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας».
Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις διαφωνίες εκ μέρους των ΑΝΕΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι «υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στη Βουλή, ώστε να κυρωθεί» και να ολοκληρωθεί ο συμβιβασμός των δύο χωρών.
«Δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Κάνοντας τα κοινοβουλευτικά μαθηματικά, θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση θα μπορέσουν να εξαντλήσουν την 4ετία» κατέληξε.
naftemporiki.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτό που λέει ο Τζαναμπέτουλος είναι απολύτως σωστό. Γιατί?

    Οι Ελληνες είναι επιρρεπείς στην προδοσία και οι ΗΠΑ έχουν τεράστια μυστικά κονδύλια για να επηρεάζουν τριτοκοσμικές χώρες και καταστάσεις.
    Οπότε είναι Ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι τα παίρνουν μπροστά στα μάτια σας.
    Αυτοί οι προδότες σκάνε μύτη τώρα ένας-ένας με δηλώσεις ότι δήθεν κόπτονται για την Μακεδονία και ότι δήθεν η Θεσσαλονίκη θα γίνει η πρωτεύουσα τον Βαλκανίων, ή ότι το πρόβλημα αυτό ‘χρονίζει’ … ΧαΧαΧα αλλά εσείς Ελληναρες ψηφίσατε αυτά τα κουμάσια και θα … τα ξαναψηφίσετε οπότε …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκαια λόγια, ακούει όμως κανείς και ακόμη περισσότερο αλλάζει την γνώμη του κανείς;;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.