22/9/18

Κρατιστές νομοθέτες, αναπτυξιοκτόνοι νόμοι

Γνωστές οι δυσκολίες των εργασιών του Αυγούστου: οι περισσότεροι τεχνίτες είναι σε διακοπές, κι αν βρεις κάποιους εύκαιρους για μερικές μέρες, θα λείπουν τις υπόλοιπες. Έτσι τα συνεργεία σχηματίζονται πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον και πρέπει να είσαι από πάνω για να μην γίνει καμμιά στραβή, ενώ κάθε πρωί έχεις την αγωνία μήπως κάποιος δεν εμφανιστεί και «κρεμάσει» όλη τη δουλειά. Ο Άρης Κ., όμως, ήταν νεαρός μηχανικός, ορεξάτος και άνεργος για μήνες. Την κυνήγησε τη δουλειά και την πήρε. Χαλάλι και οι διακοπές που θα έχανε.
Για την ανακαίνιση απασχόλησε συνολικά 50 διαφορετικά άτομα, εργατοτεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων από 1-3 μέρες τον καθένα. Με συνολικό κόστος μισθοδοσίας 3.000 ευρώ περίπου. Αυτά είχε υπολογίσει στην προσφορά, μέσα και οι ασφαλιστικές εισφορές, φρόντισε και του ήρθαν ακριβώς. Μέχρι που του τηλεφωνάει ο λογιστής του: «χρειαζόμαστε άλλα 1000 ευρώ!». «Γιατί;», απόρησε ο Άρης Κ. Και ο λογιστής τού εξήγησε.


για τη συνέχεια Square

1 σχόλιο:

  1. Άρη φύγε για Qatar, Dubai, Κύπρο, κλπ. Εδώ είναι όντως υπέροχα, αλλά για διακοπές ή εφόσον έχεις ρευστό για να την περνάς φίνα αλλά ως άεργος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.