25/9/18

Η απάτη ξεκίνησε δεκαετίες πριν.



Βαφτίσαμε την εργασία και την ιδιωτική πρωτοβουλία "άκρατο καπιταλισμό" ή "νεοφιλελευθερισμό" και το πελατειακό κράτος και τα ρουσφέτια "προοδευτική εκσυγχρονιστική δύναμη" ή "σοσιαλισμό". 
Εδώ ο Ανδρέας μας εξηγεί ότι με την πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, γλιτώσαμε από την καταστροφή και δεν καταντήσαμε Αγγλία!!!
Σήμερα βλέπουμε ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. O Τσίπρας και οι υπόλοιπες λαϊκίστικες δυνάμεις χρησιμοποιούν τους ίδιους όρους και την ίδια επιχειρηματολογία.


10 σχόλια:

  1. Αυτή ήταν μεγαλύτερη απάτη από τον Τσίπρα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ... H "μητέρα όλων των απατών", κατά το "μητέρα όλων των μαχών" τού Σαντάμ :-)

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς εμείς διαλέξαμε τη σωστή πλευρά γιατί είχαμε τους κατάλληλους ηγέτες στο τιμόνι και τώρα απολαμβάνουμε πλούσια τους καρπούς αυτών των επιλογών....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακροσκελές, πλήρως τεκμηριωμένο και γεμάτο ουσία το ...... τσιτάτο.

    Μορφωθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσιτατο.......τι λεξη αρχαια !! Ομηρικη....απ την ανθολογια της ερημου και της Ερυθρας θαλασσας...του Μωυση...( οποισ ομοιοτητης με την ..Τσιτα του Ταρζαν )...Ο κουβας ειναι γεματος μορφωση και δεν χωραει αλλο...
      Πιασε ενα στοιχακι απ το επος της Ερυθρας θαλασσας παλιο.
      " Ανεσυραν απ το σκουπιδαριο της ιστοριας ειρηνικες ταχα λυσεις οι λακεδες του ιμπεριαλισμου..Μια μασκαρατα χωρις προσωπειο ηταν τα τσιτατα των καπιταλιστων στην αντεπανασταση εναντια στα λαικα στρωματα και στην πρωτοπορεια στην Πραγα.Οι λαικες δυναμεις αποκαθιστουν τωρα τις στρεβλωσεις των καπιταλιστων κι επαναφερουν την εργατικη ταξη στην πρωτοπορεια της ιστοριας..." ....( ραδιο Μοσχας ..οταν εισεβαλαν τα τανκς στην Πραγα..)...
      Τσιτατα...κι εδω ...παντου Ταρζαν...

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι ο αρθρογράφος γνωρίζει πολύ καλά και μπορεί να διακρίνει τον άκρατο καπιταλισμό
    όπου εντάσσεται ο νεοφιλελευθερισμός ( όρος πασίγνωστος σε παγκόσμιο επίπεδο ) από τον όρο ιδιωτική πρωτοβουλία.

    Λοιπόν Andpik που επιμένεις στην ανάρτηση αρθριδίων που προκαλούν ειρωνικά μειδιάματα.
    1) Η ιδιωτική πρωτοβουλία ανθεί σε συνθήκες καπιταλισμού.
    2) Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η ακραία μορφή του καπιταλισμού όπου η οικονομία αυτορυθμίζεται και η κρατική παρέμβαση περιττεύει. Στην νεοφιλελεύθερη εκδοχή του καπιταλισμού όλα όσα έχουν άμεση σχέση με την οικονομία είναι αποκλειστικά αντικείμενο εκμετάλλευσης του ιδιωτικού κεφαλαίου και δη του μεγάλου κεφαλαίου.
    3) Μέσα στον ευρύ πολιτικό χώρο της δεξιάς και της κεντροδεξιάς η νεοφιλελευθερη τάση συνυπάρχει με την τάση της κοινωνικής δεξιάς ή άλλως της λαϊκής δεξιάς η οποία δεν ενστερνίζεται τις θέσεις των νεοφιλελεύθερων.
    4) Σήμερα στην ΝΔ συνυπάρχουν η νεοφιλελεύθερη τάση, η λαϊκή δεξιά, και ακροδεξιά.
    5) Όσον αφορά τέλος το πελατειακό κράτος και τα ρουσφέτια που τα αποδίδει ο αρθρογράφος στην «προοδευτική εκσυγχρονιστική δύναμη» και στον «σοσιαλισμό» του θυμίζω ότι τα γνωστά σε όλους οικονομικά σκάνδαλα της Νοβάρτις, του ΚΕΛΠΝΟ, της Ζήμενς, των τραπεζικών δανείων,των κομματικών δανείων (ΝΔ και Πασοκ) που δεν τα πληρώνουν τα κόμματα.Αυτά τα σκάνδαλα (πελατειακά και ρουσφετολογικά) βαρύνουν εξίσου την ΝΔ και το Πασόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΧ η Σιγκαπούρη με τον άκρατο καπιταλισμό που εφαρμόζει υποφέρει στη ανέχεια ενώ η Ελλάδαρα με την ακράτεια του κριτικισμού της τα τελευταία 40 χρόνια θριαμβεύει – Χα Χα

      Αν δεν καταλάβετε επιτέλους ότι ο κομουνισμός έχει αποτύχει όπου εφαρμόστηκε τότε θα γίνετε σύντομα αυτό που ονειρεύεστε η Αλβανία του χότζα … Χα Χα

      Διαγραφή
    2. Ευθυμα
      Η ατιμη η αρχαια Αθηνα ...τι στο διαβολο ειχε ?? Καπιταλισμο...κομμουνισμο...σοσιαλισμο...αναρχια...διυλιζε κουνουπια...χαρουπια και μπροκολα ..η καθοταν στο πεζοδρομιο περιμενωντας τον ....νονο ...Μαρξ ναρθει να τους φωτισει ?? Απ την ετημο Γκομπι κιολας...τεκνο γιδοβοσκου..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.