22/9/18

Μαδουρισμός σε ευρωπαϊκό έδαφος - Κρατούμενοι στο Α.Τ. Εξαρχείων θα μείνουν οι Θ. Μαυρίδης, Π. Λάμψιας και Κ. Γαλανού

Κρατούμενοι στο Α.Τ. Εξαρχείων θα μείνουν οι Θ. Μαυρίδης, Π. Λάμψιας και Κ. Γαλανού
Κρατούμενοι στο Α.Τ. Εξαρχείων θα μείνουν, τουλάχιστον για απόψε το βράδυ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού εν αναμονή της μεταφοράς τους ενώπιον του Εισαγγελέα. Όπως ενημερώθηκαν με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας (λήψη αποτυπωμάτων κλπ), δεν υπήρχε διαθέσιμη γραμματέας στην Εισαγγελία και ως εκ τούτου θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι αύριο...
Νωρίτερα είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.  Στη ΓΑΔΑ, οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal αναζητώντας τους.
Από την Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, (όπου επίσης μετέβησαν μόνοι τους) και πλέον ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.
Η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.
«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη... Μόρια» δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης προσθέτοντας ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απ' ευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για συλληφθούν».
Οι τρεις δημοσιογράφοι «παραδόθηκαν» στις αρχές για να στηρίξουν αφενός την έρευνας που διεξήχθη για την κατάσταση στην Μόρια μέσα από τις στήλες της εφημερίδες αφ' ετέρου για να αποδείξουν, πέραν όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ότι η φάμπρικα των μηνύσεων κατά ΜΜΕ έχει μοναδικό σκοπό τη «φίμωση» του Τύπου η ελευθερία του οποίου τα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει κατ' επανάληψη πληγεί.
Οι μηνύσεις είναι συνεχείς σε βάρος των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που επικαλούνται την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης τις πράξεις τα λάθη της παραλείψεις και τις αδυναμίες της.
Αποτελούν δέ το ένα από τα δύο «όπλα» που χρησιμοποιούνται κατά των κατά την κρίση της κυβέρνησης αντιπάλων. Το δεύτερο είναι η στοχοποίηση και η δολοφονία χαρακτήρων.



Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε ότι «η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» διώκεται γιατί βγάλαμε στη φόρα το μεταναστευτικό. 1,6 δις ευρώ που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και έχουμε τελικά τη Μόρια. Εμείς διωκόμαστε όμως γιατί αναδείξαμε το θέμα».
Ερωτηθείς για το ποιά είναι εν συνεχεία η διαδικασία, από τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαυρίδης διευκρίνισε ότι «μας είπαν να πάμε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων γιατί εκεί είναι η δικογραφία. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αφού δεν μας βρήκαν στα σπίτια μας, εμάς». Και συμπλήρωσε: «όταν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό».
Liberal

24 σχόλια:

  1. Τιμή τους!, κατ' ἀρχήν, διότι κρατοῦνται διότι μίλησαν γιά κάτι σοβαρό δημοσίως. Πάντως, ποιό εἶναι ἀκριβῶς τό δημοσίευμα καί ποιά ἀκριβῶς ἡ κατηγορία;
    Μᾶλλον ὅμως κάποιοι θά φάγανε πολλά, ὅπως φαίνεται ἰδίως ἀπό τήν ἔντονη ἀντίδραση τοῦ κ. Καμμένου.
    Ὁ τελευταῖος, ὅμως, λογικά, θά πρέπῃ νά ἔχῃ πολλά νά ἐρευνήσῃ ἁρμοδίως, προτοῦ νά καταστῆ βέβαιος ὅτι πρόκειται γιά συκοφαντία, μετά δόλου ἐξύβριση ἤ κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι... τιμή του Μαυρίδη... Χρόνια τον παρακολουθώ και μπορώ να πω ότι τα σημερινά θεατρινιστικα ταιριάζουν μια χαρά με την εικόνα που έχω γι αυτόν. Ας είμαστε προσεκτικοί με τα ελατήρια των "εκδοτων"...

      Διαγραφή
    2. Σωστά Geo, θεατρινισμοί του Μαυρίδη ως απάντηση στους θεατρινισμούς του Καμμένου. Απλά ο Μαυρίδης δεν έχει τη λαϊκή εξουσιοδότηση να υπογράφει, να δεσμεύει και να καθορίζει τη ζωή μας. "Προτιμώ" λοιπόν τους λιγότερο επικίνδυνους θεατρινισμούς του Μαυρίδη από τους λίαν επικίνδυνους των πολιτικών μας. Καλύτερα να κάνει τον καραγκιόζη ο Σεφερλής, παρά ο Κοτζιάς!!!

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν επιθυμώ θεατρινισμό απο κανεναν. Θέλω σοβαρότητα στην πολιτική ζωή και καλλιτεχνική ποιότητα στην θέατρο.

      Διαγραφή
    4. Πολύ καλά κάνεις και προσυπογράφω. Φοβάμαι όμως φίλε μου πως η μόνη πιθανότητα να βρεις αυτά που ζητάς είναι εκτός συνόρων...

      Διαγραφή
  2. Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
    Κολλητός ο Μαδούρο, αντιγραφή των μεθόδων του.

    Γελοία χούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοια χούντα βλέπω στην Ελλάδα πολλά χρόνια τώρα διαφόρων αποχρώσεων.
      Ας αφήσουμε την έρμη Βενεζουέλα και τη Λατινικη Αμερική στην περιδινηση της. Δεν τους φταίει μόνο ο Μαδουρο. Σάμπως έχουν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο;

      Διαγραφή
    2. Ποιος είπε ότι φταίει μόνον ο Μαδούρο;
      Δεν διαγράφονται οι ευθύνες του Τσάβεζ.

      Διαγραφή
    3. Δεν αναφέρομαι στον Τσαβεζ. Αναφέρομαι και στις απο την άλλη πλευρά πολιτικές καρικατούρες.

      Διαγραφή
    4. Μα, οι αντίπαλοί σου εκμεταλλεύονται πρωτίστως το δικό σου μπάχαλο.
      Αυτά είναι γνωστά.

      Διαγραφή
    5. Δε θα βρουμε άκρη, συμφωνώντας και ταυτόχρονα διαφωνώντας.
      Ο Τσάβεζ υπήρξε περισσότερο πατριώτης από τους αντιπολιτευόμενους "δεξιούς" που είχε απέναντί του. Οι αγκυλώσεις του ήταν δεδομένες, αλλά όταν τα βάζεις με τις ΗΠΑ και τις χώρες-μαριονέτες στη γειτονιά σου δεν έχεις πολλές ελπίδες.
      Ο Μαδούρο λίγα κοινά έχει με τον Τσάβεζ που μαζί με τον Κορέα του Ισημερινού διεκδίκησαν την εθνική κυριαρχία των πατρίδων τους.
      Η όποια σύγκριση π.χ. του Τσάβεζ με τους δικούς μας "αριστερούς" είναι ατυχής και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικά αστεία.

      Γιώργος Παπαζήσιμος, Δρ Φυσικής

      Διαγραφή
    6. Δρ,

      Είναι αστείο και να συζητάμε για διεκδίκηση εθνικής κυριαρχίας με τον τρόπο του Τσάβεζ, όταν εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην πείνα, την εξαθλίωση και τη φυγή.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Καλός φίλος, μου συνέστησε να αποσύρω ένα πιο αιχμηρό σχόλιο και μάλλον είχε δίκιο. Διαφωνούμε. Καλά να είμαστε.

      Διαγραφή
    9. Δρ,

      Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, πρόκειται περί διαφορετικής κοσμοθεωρίας.
      Πιστεύω ότι στο πολιτικό σύστημα πρέπει να συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα, κάτι που τα καθεστώτα (τύπου Τσάβεζ, που βρίσκετε ενδιαφέροντα) αποστρέφονται.
      Αυτή είναι η δοκιμασμένη λύση που πρεσβεύω.
      Α-νόητο το να αναδείξω τρόπο διεκδίκησης εθνικής κυριαρχίας στη Βενεζουέλα, διότι είναι γνωστός και λέγεται δημοκρατία με ισχυρούς θεσμούς.
      Επίσης, σας διαβεβαιώ ότι παίρνω στα σοβαρά τον εαυτό μου για να αντιλαμβάνομαι ότι δεν φταίνε τα πρόσωπα για την πείνα, την εξαθλίωση και τους θανάτους (ο Μαδούρο δήθεν δεν είναι όσο αποτελεσματικός ήταν ο Τσάβεζ) αλλά τα καθεστώτα.
      Σας συνιστώ να κάνετε κι εσείς το ίδιο με τον εαυτό σας.

      Τέλος, επειδή εδώ και αρκετά σχόλια είμαστε εκτός θέματος και καλόν είναι να σεβόμαστε το ιστολόγιο και επειδή είμαι λάτρης του διαλόγου μπορούμε να συνεχίσουμε την ανταλλαγή επιχειρημάτων ακόμη και μέσω μέιλ (balakpan80@gmail.com).

      Διαγραφή
  3. Εφημερίδα Φιλεύθερος στο αυριανό φύλλο.

    "ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΑΡΤΥ, σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων και φαγοπότι "ημετέρων" με τα κονδύλια."

    Πλήρης βεβαιότης και φυσικά o συντάκτης θα διαθέτει και τα ανάλογα συντριπτικά στοιχεία.


    Πιό πονηρός ο Μητσοτάκης δηλώνει στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας στις 19/9/2018.

    .... και αυτό παρότι έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος εκατοντάδες εκατομμύρια, τα όποια όμως ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι έχουν χαθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της κυβερνητικής αδιαφάνειας....

    Ας πάει λοιπόν ο κ. Μαυρίδης και η παρέα του στα δικαστήρια για να αποδείξουν ότι όντως ο Καμμένος είναι ελέφαντας, ώστε να βοηθήσει και το αφεντικό του να ξεφύγει από το ΦΑΙΝΕΤΑΙ, μόλις καταθέσει τα στοιχεία του και ΦΑΝΕΙ η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό βάρος ἀποδείξεως δέν τό ἔχει ποτέ ὁ κατηγορούμενος. Ἐκτός βέβαια ἄν ἀποδειχθῆ ἀπό τούς κατηγόρους του,
      ὅτι γνώριζε ὅτι ἔγραφε ψέμματα,
      ἤ ὅτι μέ πλημμελή ἔρευνα κατέληξε σέ πρόχειρα συμπεράσματα πού δέν στέκουν, προκειμένου νά σπιλώση συγκεκριμένον ἄλλον (μέ δόλο),
      πράγματα συνήθως δύσκολα.
      Γιά ποινική δίκη πρόκειται.

      Διαγραφή
  4. Ποιός το περίμενε.....να ζήσουμε και Μαύρες αριστερές μερες του Τύπου..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρκ ερώτημα είναι, γιατί υπάρχουν 25% ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Θλιβερό, και ανεξήγητο. Λυπάμαι για την κατάντια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερώτηση: αυτός ο Θ. Μαυρίδης δεν είναι που όταν έφυγε από το capital έλεγε ότι θα γίνει φούρναρης; τελικά έγινε εκδότης εφημερίδας;

    υγ: κρατούμενος, στα πλαίσια του αυτοφώρου, λόγω μήνυσης εξαιτίας δημοσίευσης είχε υπάρξει και ο Κ. Βαξεβάνης, δεν εκδηλώθηκε όμως και τότε ενδιαφέρον και δηλώσεις για την ελευθερία του Τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δε ΕΣΗΕΑ, το μαγαζί του ΚΚΕ και της ΝΔ, τότε μούγκα, ενώ τώρα σκίζει τα ιμάτια της και θέλει να καταργηθεί το αυτόφωρο.

      Διαγραφή
  7. Ερώτηση 2η: όταν μιλά ο Μαυρίδης στη δημοσιογράφο γιατί έχει τα χέρια του πίσω; φορά χειροπέδες; δε νομίζω, γιατί σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν του έχουν βάλει χειροπέδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αυτοφορο γιατι δεν καταργειτε για εκτος αυτοφορου εγγληματα για ολους τους Ελληνες κ οι ΕΣΗΕΑ σημερα ζηταει μονο για τους δημοσιογραφους;; τοσα χρονια γιατι δεν μιλανε για ενα νομικο εγκλημα που ισχυει χρονια στην Ελλαδα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την αμεροληψια και την ηθικη των δημοσιογραφων; ολων των αποχρωσεων την γνωρισαμε καλα τις τελευταιες δεκαετιες, και οι μικρες εξαιρεσεις αφ"ενος επιβεβαιωνουν το κανονα και αφ"ετερου ειναι στη "γωνια" και το περιθωριο.
    Αλλα επι του προκειμενου Ελλην δεν ειναι ο Επιτροπος;
    Δεν εχει τα στοιχεια, που τα εδωσε και που πηγαν τα Ευρω;
    Αυτοι ελεγχουν και γνωριζουν τι και πως το κανουμε,αυτο τουλαχιστον το εμπεδωσαν ολοι οι Ελληνες.
    Ξεχασε κανενας οτι για να δωσουν δυο δοσεις στη ΔΕΗ η αλλου επρεπε να εγκρινει ο Σοιμπλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.