21/9/18

Η Κίνα στις ΗΠΑ για τις Κυρώσεις Λόγω Ρωσίας: «Επανορθώστε το λάθος ή δεχτείτε τις συνέπειες»

Ρ.Τ. 21-9-2018
Το Πεκίνο απείλησε ότι η Ουάσιγκτον θα αντιμετωπίσει «συνέπειες» εάν δεν ακυρώσει την τελευταία δέσμη κυρώσεων εναντίον της Κίνας, λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας της με την Ρωσία.
Το κινεζικό υπουργείο των Εξωτερικών δεν μάσησε τα λόγια του, δηλώνοντας ότι η Ουάσιγκτον οφείλει αμέσως να διορθώσει τα «λάθη» του προτού είναι πολύ αργά, ή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απόφασής του.
« Καλούμε αυστηρά τις ΗΠΑ να διορθώσουν το λάθος και να ακυρώσουν τις κυρώσεις, αλλιώς οι ΗΠΑ θα έχουν να υποστούν τις συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ, όπως μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ πλήττουν την Κίνα με κυρώσεις για την προμήθεια προηγμένων ρωσικών όπλων.

Η κυβέρνηση Τραμπ  επέβαλε την Πέμπτη ποινές στην κινεζική Υπηρεσία Αναπτυξιακού Εξοπλισμού – τον πρώτο οργανισμό προμήθειας όπλων της χώρας. Τη οργή της Ουάσιγκτον προκάλεσε η απόφαση του Πεκίνου να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα SU-35 και αντιαεροπορικά συστήματα S-400. Οι ΗΠΑ υπογράμμισαν ότι «τελικός στόχος» των κυρώσεων είναι η Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου των Εξωτερικών τόνισε ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν πρόκειται να  επηρεάσουν την ρώσο-κινεζική στρατηγική συνεργασία.

Τα τελευταία αμερικανικά μέτρα τιμωρίας δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά ένα μέσο προστασίας των αμερικανικών οικονομικών συμφερόντων.
«Οι κυρώσεις χρησιμοποιούνται ως ένα όπλο αθέμιτου συναγωνισμού. Όλα αυτά τα θυμόμαστε πολύ καλά από την κατάσταση με τον Αγωγό Nord Stream2”, δήλωσε ο Ρώσος γερουσιαστής Κωνσταντίν Κοσατσώφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της ρωσικής ΄Ανω Βουλής.

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

7 σχόλια:

  1. Θαχει καλο ενδιαφερον αν δεν τα παρουν πισω...Η Κινα πρεπει πια να απαντησει αφου επισημα δεσμευτηκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά Δημήτρη. Το αυτό και η Ρωσία... Όσο όμως το "παίζουν" υπεράνω και υπεύθυνες δυνάμεις και όλο και αναβάλουν τις αντιδράσεις τους κάτι αρχίζει και βρωμάει! Άντε γιατί μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει να ησυχάσουμε! Έχουν μείνει και οι γεωσκώληκες νηστικοί τόσα χρόνια...

      Διαγραφή
    2. Μπαμπυ ..ολο το ..κλου ειναι Κινα...Μπορεις να βρεις εναν λογο σοβαρο ?? Ακουσε εναν ..." κιτρινοι...σχιστοματιδες....φουσκωτα μαγουλα...αλλη μυτη...αλλα αντι αλλων ονοματα και γλωσσα...αλλο φαγητο...ακομη....αλλη νοοτροπια εξωγηινη...αλλη θρησκεια κουφη...εντελως κουφη...ασχετη...σιγανοπαππαδιες αινιγμα...υπουλοι ..ηρεμοι ενω βραζουν...παμπονηροι...ιστορικος λαος...κουφη κουλτουρα....κλπ...και τελικα απο μαλακια μας ..πλουτισαν...μορφωθηκαν...οργανωθηκαν..και ειναι ...πατριωτες. !! Αυτοι ειναι οι λογοι συν ο πληθυσμος.Κατανοεις γιατι ?? Διοτι....δεν μπορει λευκος να συνομωτησει εκει για ολα αυτα !!! Κανει ....μπαμ η παρουσια του στο κιτρινο !!!!Δεν παει να αλλαξει ονοματα..θρησκειες..να σκαψει στοες.....μπαμ...!!! Στην πρωτη τσαπια στοας σε πηραν πρεφα.!! Στην πρωτη μαζωξη κρυφη...σε πηραν με τα ξυλα τα ..σκιστα.!! Που να κρυφτεις βρε Καραμητρο ???!!! Πιτσιλια ασπρη σε θαλασσα κιτρινη ..????!!!! Αποκριες ναχεις μπαλ μασκε ..θα δουν τις παλαμες σου και θα φας σκατοξυλο..!! Θα πεις παραμυθι....ειμαι τεκτων...απ τον...Μεσαιωνα ...και θα σου πουν ..στα αυτα μας ειμαστε παλιοτεροι παμε στο Σινικο τειχος να δουλεψεις πετρα...!! Θα πεις ..ειμαι ιπποτης Ναιτης....και θα σου πουν ...τα αλογα εδω ειναι μικροσωμα και ο βουδιστικος ναος θελει καθαριστρια ..τραβα εκει.Θα πεις ειμαι ..χαι..ροταρυ...Θα σου πουν....γυρω γυρω εε (?)..κοψε ενα γυρο απ την μαντρα της ουρανιας πολης και μια μαντρα ..αρχ....Θα πεις ..ειμαι....ιλλουμινασιον !! Θα πουν οκ..
      κανεις για βαρελοτο στην γιορτη του Δρακου...
      Νομιζω με πιανεις λιγο..
      Σκυλιασαν απ την ανυμπορια...Τι να πεις εκει ?? Για την ..θρησκεια ?? Θα γελανε 10 μερες...ο βουδας ειναι 400 κιλα !!! Που να φτουρεσει ο Ιεζεκιηλ ?? Τον παταει σαν κατσαριδα..!!
      Με πιανεις ?? Γιαυτο η Κινα ειναι το ..κλου.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απολύτως. Αρχαίος λαός με κουλτούρα που δεν πατρονάρεται εύκολα από κανέναν εξωτερικό παράγοντα. Έχουν όμως ήδη ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα. Τεράστια μόλυνση...

      Διαγραφή
  2. Πως να τα πάρει πίσω, αυτές οι δηλώσεις δεν παίρνονται πίσω,δυστυχώς για τους γιάνκηδες αυτά τα λόγια είναι ζεστό μολύβι στ΄αυτιά και τα μάτια τους. Για να δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χάρτινη τίγρη σκιαμαχεί....προσδεθείτε.
    Ή το κοινώς λεγόμενο,"ονείρατα φαντάσματα του κ...λου ξεσκεπάσματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο παιδική εργασία ανασκιρτάει πάντα τις αριστερόστροφες ευαίσθητες ψυχούλες γιατί θυμίζει Στάλιν. Αλλά η χαιρεκακία των ηλιθίων πάντα τους επιστρέφει ... ΧαΧαΧα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.