22/9/18

Ολλανδία: Το αγροτικό θαύμα με τα σκοτεινά μυστικά


Tα τελευταία χρόνια η Ολλανδία έχει αναδυθεί στο προσκήνιο ως η χώρα με υψηλή παραγωγικότητα στον γεωργικό τομέα παρά το γεγονός ότι είναι μικρή και διαθέτει δέκα φορές λιγότερους αγρότες και δυόμισι φορές λιγότερη αγροτική γη από ό,τι η Ελλάδα. Ωστόσο, η χώρα αποτελεί τον πρώτο εξαγωγέα τροφίμων της Ε.Ε. και τον δεύτερο του πλανήτη.
Αυτό το επίτευγμα οφείλεται στον ιδιαίτερα υψηλό βαθμό καινοτομίας που διαπνέει ολόκληρη την αγροδιατροφική αλυσίδα, αλλά και τις δημόσιες αρχές της χώρας. Μαζί µε τις ΗΠΑ και την Ισπανία, η Ολλανδία είναι λοιπόν µία από τις τρεις ηγέτιδες χώρες παγκοσµίως στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών. Το ένα τέταρτο όλων των εξαγωγών σε λαχανικά της Ευρώπης προς τρίτες χώρες προέρχεται από την Ολλανδία.
Την τελευταία τριακονταετία, για παράδειγμα, η ολλανδική βιομηχανία ντομάτας έχει την παγκόσμια πρωτιά όσον αφορά την απόδοση της καλλιέργειας. Ενδεικτικά, το 2014 η παραγωγή ανήλθε σε 144.352 τόνους ντομάτας ανά τετραγωνικό μίλι, κάτι που συνιστά τον υψηλότερο μέσο όρο του πλανήτη.

Για τη συνέχεια Liberal

14 σχόλια:

  1. Άλλη μια περίπτωση που θα βρίσουμε τα εργαλεία και όχι τους χρήστες τους...
    Αν μπορούσε να ξεριζωθεί η απληστία από την ανθρώπινη ύπαρξη, τι καλά που θα ήτανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαμπυ ..εδω το θεμα ειναι απλο.Η νοοτροπια...φερε γρηγορα λεφτα βιαζομαι....φερε ολα τα λεφτα να τα φαω...δεν περισευει για επενδυση....δεν υπαρχει σγορα..παρτα με την μια κρατος και βρες ακρη....και απ το κρατος μερια ..η ερευνα ειναι για διορισμο αραχτων...τα σχεδια ειναι τριχες..χασομερι ..ταχουν βρει αλλοι ολα...απ τα αγροτικα δεν βγαζεις πολλες μιζες...κι οταν βγαζεις τις βγαζεις απο ξενους για να καταστρεψεις οτι βγαζεις ...για να μην βγαζεις.Υπογραφεις οτι μαλακια σου δινουν καταστροφης χωρις κιχ...διοτι εχεις πληρωθει γιαυτο.Επειδη η ζωη ειναι συντομη..( αλλου δεν ειναι !!)...φερτα ολα τωρα διοτι βιαζομαι να περασω καλα πολυ.Γενικα βιαζομαι στα παντα.Βιαζομαι παρα πολυ...δεν εχω χρονο..πρεπει να μπω αμεσως στο παλατι...!! Να βγαζω 5% το χρονο μονο...για 100 χρονια ...δεν ειμαι μαλακας.Φερε 200% τωρα αμεσως και υπογραφω οτι θες...Μονο για μενα...χεσε τους αλλους.Θελω κοτερο τωρα !!! Η κυρα θελει της Παναγιας τα ματακια ...τωρα !!! Η ζωη ειναι μικρη.Βιασου...Στον πλανητη μονο εγω ζω..τι με νιαζει αν ζουν μετα απο μενα ?? Στα γνωστα ...αυτα μας.Ας μην ζουν !!! Εφυγα εγω ..τερμα...να κουμπουριαστει η πλαση !!
      Απλο δεν ειναι τελικα ?? Απλουστατο.Να ρωτα και την ...κυρα !! Βιαζεται η οχι ?? Σιγα μην ανεβει σε ..σχεδια...Σε κοτερο αμεσως !

      Διαγραφή
  2. Η εκταση τις Ελλαδος ειναι 3,5 φορες μεγαλυτερη απο την Ολλανδια αλλα το 80% ειναι ορεινη, αντιθετα το 100% της Ολλανδιας ειναι πεδιαδα.. αντιστοιχα η καλιεργουμενη εκταση στην Ελλαδα ειναι 37,324 χιλαδες στρεματα (μαζι με τα σχεδον σε αναγκαστικα μονοκαλιεργεια ελιας ημιορεινα) κ η καλιεργουμενη εκταση της Ολλανδιας ειναι 28,000 χιλαδες στρεματα..
    Πληροφορικα αναφερω τα παραπανω γιατι ο αρθογραφος βρεθηκε στην αναγκη (ενω εχει δικιο σε πολλα στο αρθρο) να αυξησει την καλιεργουμενη εκταση τις Ελλαδος κατα 2,5 φορες εναντι της Ολλανδιας ενω δεν ξεπερναει το 1,3 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγροτικός τομέας ή τομέας μεταποίησης υποπροιόντων πετρελαίου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι και πρώτη σε εξαγωγή βοδινού κρέατος . Τρέφει 23 εκατομμύρια Ευρωπαίους, ενώ έχει έκταση όσο η Πελοπόννησος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πεδινη εκταση της Ολλανδιας ειναι μεγαλυτερη απο την πεδινη εκταση της Ελλαδος, κ η καλιεργουμενη εκταση της ειναι μονο κατα 1/4 μικροτερη απο της Ελλαδος,(37,200 χιλιαδες στρεματα εναντι 28,000 χιλαδες) γιαυτο δεν εχει σημασια η συνολικη η η καλιεργουμενη εκταση σαν κρατος αλλα η οργανωση.. π,χ οι ολλανδοι εχουν διπλα σε λιμανι τους τεραστια σιλο για εισαγωγη ζωοτροφων κ ακριβως διπλα τους τεραστιες μοναδες για εκτροφη κοτοπουλου κ χοιρινων, που ακομα κ μεγαλο μερος απο τα χοιρινα που εκτρεφουν τα εισαγουν μικρα απο Ασια με καραβια κ κανουν την παχυνση κ πωληση μετα στην ευρωπη σαν Ολλανδικα..

      Διαγραφή
  5. Γιατι δεχτηκαν οι ελληνες πολιτικοι ποσοστωσεις στα αγροτικα προιοντα? Τι αθ απαρηγαγε η Ελλαδα? ΑΥτοκινητα? Επισης τις επιδοτησεις γιατι δεν τις εδιδαν αναλογα με την ποιοτητα και ποσοσοτητα των παραγομενων προιοντων αλλα πενταροδεκαρες ανα στρεμμα??????Παντως μην ανησυχειτε. οταν θα γινουν τα προβλεπομενα και περασει η καλλιεργησιμη γη στα χερια πολυεθνικων, η Ελλαδα θα γινει παραδεισος για τους νεοφεουδαρχες και εκει να δειτε παραγωγη (φθηνοτερη λογω καλυτερου κλιματος και εργατικων (εκει θα δουλευει πλαι πλαι ο Μητρος με τον Αχμετ για το μισθο των ΕΟΖ). ΗΔΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ εχει νομοθετικα γινει ΕΟΖ. Περιμενετε λιγο ακομη........Θα τηρησουμε τις υποσχεσεις μας που λενε οι ανεκδιηγητοι νεοφεουδαρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα γκιριζι...τοτε...δεν σηκωθηκε να πει...γιατι ποσοστωσεις στα σγροτικα κι οχι και ..στα βιομηχανικα...αυτοκινητα κλπ...και δεν τις δεχεται αν δεν γινει και το αλλο ...η ισοτιμια η....ατιμια !!! Εντιμως δεχτηκαν ολοι την ..ατιμια...εναντι τιμηματος μιζεξ...Ελβετεξ...και χεσεξ στα ντουβαρεξ ιδεολογικεξ αεροκοπανιστεξ... γκαγκα....τουβλεξ...στουρναρεξ...και μπριτζολεξ τα βραδεξ παραλιακεξ....αβεκ μαναρεξ φαγανεξ...

      Διαγραφή
  6. Εδω τα ...βοδινα ...ολα...τρεφουν 50...και το ολο φαινομενο ..εχει μεγαλυτερη εκταση απ την Πελοποννησο...το προιον ολο εξαγεται μονο στους 50....κι αυτοι το κσνουν μεταφορτωση μετα στην Ελβετια...φρεσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι οποιου του αρεσει....αν οχι ..να παει στην ..Βενεζουελα ...δημοκρατικα. Οχι στην Συρια.Εκει δεν εχει ...δημοκρατια...δεν μας συμφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακροθιγώς αναφέρω ότι οι "τρελές αγελάδες" και η "γρίπη των πουλερικών" ξεκίνησαν από την Ολλανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε μπράβο.!!!!!Γιατί τα Γιάπικα άρθρα υποβαθμίζουν τον ιστότοπο.

      Διαγραφή
  9. Ένα πρωϊνό και αφού θα βρίσκονται ήδη στα γραφεία τους όλοι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης(!) ΚΑΙ ο Υπουργός, καθώς και οι υπάλληλοι και τα Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ (Παλιάς και Νέας), να εμφανισθούν τα πολεμικά μας αεροπλάνα και να βομβαρδίσουν ισοπεδωτικά τα κτίρια.
    Απ' έξω, να έχουν στηθεί πολυβόλα ώστε να μην γλυτώσει κανείς.

    Μετά από αυτό, θα είναι η κατάλληλη ώρα να σχεδιάσουμε την δική μας ελλαδική αγροτική πολιτική και να διαπρέψουμε σε αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο εχω πεσει ανασκελα σπ τα γελια ...!! Εκπληκτικη ιδεα !! Μεγαλοφυης !!! Ευγε....μαζι σου αρχηγε ...!! Εξοχο...υπεροχο..Το Γορδιο ολοκαυτωμα...μπαμ μπαμ ...τελος .Οχι θα καθομαστε 500 χρονια με ..πες ..πες..πες..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.