20/9/18

«Άνοιγμα» Ερντογάν προς τους Αμερικανούς επενδυτές

Την εκτίμηση ότι οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας θα ενισχυθούν μέσω των επενδύσεων και του εμπορίου, εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιώντας «άνοιγμα» προς τους Αμερικανούς επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα. 
Ο «Σουλτάνος» έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην Τουρκία, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο, ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων. Δεσμεύτηκε δε, ότι δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τις αρχές της ελεύθερης αγοράς.
«Παροτρύνουμε τον επιχειρηματικό κόσμο να συνεργαστεί περαιτέρω, ενώ αναζητούμε τρόπους επίλυσης μέσω της διπλωματίας», σημείωσε επιπλέον, κάνοντας ειδική μνεία στις κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος της τουρκικής οικονομίας.
«Δεν θέλουμε ποτέ να επηρεαστείτε αρνητικά ή να εμποδιστούν τα σχέδια σας εξαιτίας των ζητημάτων που έχουμε με την υπάρχουσα αμερικανική κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να προβαίνουμε σε κάθε απαραίτητο βήμα» πρόσθεσε, επιθυμώντας να καθησυχάσει τους Αμερικανούς επενδυτές.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, σε συνέχεια του υψηλού πληθωρισμού και του δυσθεώρητου ελλείμματος στο ισοζύγιο συναλλαγών, αντιμετωπίζει μία οξύτατη συναλλαγματική κρίση, η οποία έχει οδηγήσει την τουρκική λίρα σε σωρευτικές απώλειες της τάξης του 40%.
Παράλληλα, η Άγκυρα καλείται να διαχειριστεί και την κρίση στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις, καθώς η υπόθεση του πάστορα Άντριου Μπράνσον είχε ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

1 σχόλιο:

  1. Αν ξαναγυριζες..στην αγκαλια μου
    αλλη ζωη θα ξαναζουσαμε μαζι
    θα ξαναμεθαγες με τα φιλια μου
    και θα ξαναρχιζε ο ερωτας να ζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.