23/9/18

«Πρεμιέρα» για το πρώτο τρένο υδρογόνου στον κόσμο

«Πρεμιέρα» έκανε την Κυριακή το τρένο υδρογόνου της Alstom στο Μπρεμερβέρντε της Κάτω Σαξονίας, στη Γερμανία: Πρόκειται για το πρώτο τρένο που λειτουργεί με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στον κόσμο, το οποίο κατασκευάστηκε από την Alstom στο Σάλτσγκιτερ. Το Coradia iLint διαθέτει κυψέλες καυσίμου που μετατρέπουν το υδρογόνο και το οξυγόνο σε ηλεκτρισμό, εκμηδενίζοντας έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, τους ρύπους που προέρχονται από την κίνησή του. Από τις 17 Σεπτεμβρίου και μετά, δύο τέτοια τρένα είναι σε υπηρεσία στην Κάτω Σαξονία, και συγκεκριμένα στο δίκτυο Έλβα- Βέσερ της EVB (Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser).
Τα τρένα αυτά, χαμηλού θορύβου και μηδενικών ρύπων, μπορούν να πιάνουν ταχύτητα 140 χλμ/ ώρα, και θα λειτουργούν σε 100 χλμ σιδηροδρομικής γραμμής, αντικαθιστώντας τα ντιζελοκίνητα. Ο ανεφοδιασμός τους θα γίνεται σε ειδικούς φορητούς σταθμούς εφοδιασμού με υδρογόνο, και το 2021 αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία σταθερός σταθμός. Σημειώνεται πως η αυτονομία τους ανέρχεται στα 1000 χλμ. Επιτρέποντας σε ένα τέτοιο τρένο, με ένα γεμάτο ντεπόζιτο, να λειτουργεί όλη μέρα.
Το πρόγραμμα υποστήριξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, παρέχοντας χρηματοδότηση μέσω εθνικού προγράμματος καινοτομίας για τις τεχνολογίες υδρογόνου και κυψελών καυσίμου.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.