24/9/18

Μεταναστευτικό, τόσο καλά - τόσο τραγικά

Τ​​α Χριστούγεννα του 1990, οι Αθηναίοι αντίκρισαν στην Ομόνοια εκατοντάδες ρακένδυτους και απισχνασμένους ανθρώπους από την Αλβανία να κοιτούν εμβρόντητοι τα λεωφορεία, τα φώτα και την κίνηση. Σε λίγες εβδομάδες η Ελλάδα, από χώρα αποδημίας, μετατράπηκε σε χώρα προορισμού μεταναστευτικών ρευμάτων. Τη δεκαετία του 1990 οι μετανάστες προέρχονταν από την Αλβανία και τις χώρες του διαλυμένου Συμφώνου της Βαρσοβίας. 
Τη δεκαετία του 2000 προστέθηκαν μεταναστευτικές και προσφυγικές ομάδες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, χώρες στις οποίες είχε γίνει στρατιωτική επέμβαση. Ακολούθησαν η Σομαλία, η Παλαιστίνη και μετά το 2011 η Συρία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κάθε χρόνο έμπαιναν στην Ελλάδα 80.000-100.000 άνθρωποι.
 Υπήρχαν χρονιές με ιδιαίτερη αύξηση (2010: 133.000 εισελθόντες) και χρονιές με συγκριτικώς μικρό αριθμό εισόδων (2013: 43.000 εισελθόντες). Ολα αυτά μέχρι το 2015. 
Οι διαφορετικού τύπου ιδεοληψίες της Ελλάδας και της Γερμανίας οδήγησαν στην εκτίναξη των εισερχομένων, που προσέγγισε το εκατομμύριο και συνεχίσθηκε εν μέρει και το 2016. Ηταν το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για τη συνέχεια Kathimerini

2 σχόλια:

  1. .....Τ​​α Χριστούγεννα του 1990, (χάριν στο τότε Υπουργό Εξωτερικών Σαμαρά που έκανε την χώρα ξέφραγο αμπέλι ανοίγοντας τα σύνορα), οι Αθηναίοι αντίκρισαν στην Ομόνοια εκατοντάδες ρακένδυτους και απισχνασμένους ανθρώπους από την Αλβανία.... κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σύνορα της Ελλάδας ήταν πάντοτε ανοικτά, απλά το 1990 οι κομμουνιστικοί παράδεισοι σε όλη την Ευρώπη(μαθαίναμε τότε ότι στις χώρες αυτές είχε εκλείψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, υπήρχε ισότητα και δικαιοσύνη και οι κάτοικοί τους ζούσαν στην Εδέμ), διαλύθηκαν εκ των έσω, γκρέμισαν τα τείχη τους, τα ηλεκτροφόρα καλώδιά τους, τις συνοριακές φρουρές, που έστελναν στον παράδεισο όποιον πλησίαζε, και μάζεψαν τα ναρκοπέδιά τους που τους προστάτευαν από τους Δυτικούς καπιταλιστές. Έτσι λοιπόν Αλβανοί, πατριώτες μας Βορειοηπειρώτες ξεχύθηκαν στην Ιταλία, Αυστρία Γερμανία. Έτσι ξεχύθηκαν Πολωνοί, Ούγγροι, Ρουμάνοι, Τσεχοσλοβάκοι, Μολδαβοί, Βούλγαροι κλπ ανά τας Ευρώπας. Αυτό που έπρεπε να σε απασχολεί είναι γιατί όλοι αυτοί που ζούσαν στον παράδεισο, που μας υπόσχονται και οι δικοί μας αριστεροί, ήταν ρακένδυτοι και απισχνασμένοι. Επίσης πρέπει να σε απασχολεί, γιατί οι χώρες αυτές απαγορεύουν δια νόμου τον κομμουνισμό και γιατί είναι οι πιό αντιδραστικές απέναντι στους κάθε είδους μετανάστες, λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Γιατί στα πρώην κρατίδια της Ανατολικής Γερμανίας γίνονται συνεχώς επεισόδια και γιατί οι χώρες που προανέφερα, υποδείγματα σοσιαλισμού, δεν δέχονται κανέναν ξένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.