25/9/18

Τραμπ: Αμερικανική απάντηση στη Συρία αν κάνει χρήση χημικών

Από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «απομονώσει το ιρανικό καθεστώς»

Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ντόναλντ Τραμπ εκθείασε την «τολμηρή» πρωτοβουλία του για την ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα.
Εντούτοις προειδοποίησε ότι οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ θα παραμείνουν «σε ισχύ έως την αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.
Πριν από έναν χρόνο, από το ίδιο βήμα, είχε καταφερθεί εναντίον του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και είχε απειλήσει να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη Βόρεια Κορέα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε μια αμερικανική «απάντηση» σε περίπτωση που γίνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων στη Συρία, καταγγέλλοντας το «χάος» που έχει προκαλέσει στη χώρα η ηγεσία της.
«Λεηλατούν τους πόρους του έθνους τους» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Επίσης απηύθυνε  έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «απομονώσει το ιρανικό καθεστώς», καταγγέλλοντας τη «διεφθαρμένη δικτατορία», σύμφωνα με τον ίδιο, που βρίσκεται στην εξουσία στην Τεχεράνη.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον μεγαλύτερο υποστηρικτή της τρομοκρατίας στον κόσμο να κατέχει τα πιο επικίνδυνα όπλα στον πλανήτη», να «απειλεί την Αμερική» ή το Ισραήλ, υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
«Ζητάμε από όλα τα έθνη να απομονώσουν το ιρανικό καθεστώς όσο συνεχίζει την επιθετική συμπεριφορά του» και «να στηρίξουν τον ιρανικό λαό», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε σήμερα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να προωηθούν «δίκαιες και ισόρροπες» εμπορικές συναλλαγές, δικαιολογώντας τις πρόσφατες αποφάσεις του στον τομέα του εμπορίου και ιδίως απέναντι στην Κίνα.
Το εμπορικό έλλειμμα με το Πεκίνο «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τις χώρες του ΟΠΕΚ να προχωρήσουν σε μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου.
«Υπερασπιζόμαστε πολλές από αυτές τις χώρες» χωρίς ανταλλάγματα και «εκείνες επωφελούνται από εμάς, επιβάλλοντάς μας αυξημένες τιμές πετρελαίου. Δεν είναι καλό. Θέλουμε να σταματήσουμε να αυξάνουν τις τιμές (…) και να αρχίσουν να τις μειώνουν», τόνισε.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Κι αν τα εριξαν ανθρωποι σας τι θα κανετε? Χαρακιρι? Ρε αει σιχτιρ καθηκι.....Πολιτικοι του πρωκτου. Χαλκα σας εχουν βαλει και σας σερνουν σαν τις αρκουδες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.