10/9/18

Παρέμβαση Άγκυρας για ακύρωση των αλλαγών στις Μουφτείες

Θέμα Θράκης και Μουφτήδων θέτει και πάλι η Άγκυρα καθώς συντονισμένα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και οι οργανώσεις που εκφράζουν τον τουρκισμό στην Θράκη, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματική λειτουργία των Μουφτειών, στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων με τα οποία η εφαρμογή της Σαρίας είναι πλέον προαιρετική.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόυ, υιοθετεί την ανακοίνωση της λεγομένης «Συμβουλευτικής Επιτροπής» που αναφέρει την ανησυχία της για την «κατάργηση της αυτόνομης δομής της οργάνωσης της Μουφτείας η οποία κατοχυρώνεται με διεθνείς συνθήκες» και εκφράζει την ανησυχία της Άγκυρας για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των «ομογενών» της «τουρκικής μειονότητας της  Δυτικής Θράκης», τη στήριξή της στους «εκλεγμένους μουφτήδες» και καλεί την Αθήνα να λάβει υπόψη τις θέσεις της μειονότητας.

για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. και οι βαρύγδουπες αναλύσεις που διαβάσαμε περί ανταλλαγής των 2 Ελλήνων αξιωματικών με τις αλλαγές στην μουφτεία που μάλιστα χαρακτηρίστηκαν προδοσία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός που δηλώνει Τούρκος, Τούρκος είναι. Τελεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ Σωτήρη ,είστε με τα καλά σας;Tότε και εγώ,αν είμαι κινεζομαθής, από αύριο ΘΑ ΔΗΛΩΣΩ ΚΙΝΕΖΑ!!!!!!Ελεος μην ακούμε ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.