24/9/18

Εξ ιδίων τα βέλη - Π. Λαφαζάνης: Κατασκευασμένες διώξεις στα άδυτα του Μαξίμου

Π. Λαφαζάνης: Κατασκευασμένες διώξεις στα άδυτα του ΜαξίμουΚατασκευασμένη σκευωρία από τα πρωθυπουργικά παράκεντρα, χαρακτηρίζει o Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο Liberal.gr, τη δίωξή εναντίον του, για τη δράση της Λαϊκής Ενότητας κατά των πλειστηριασμών.
Διαψεύδει τις κατηγορίες περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ενώ μιλά για βιομηχανία διώξεων, καθώς παρόμοιες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί τις τελευταίες ημέρες και σε άλλα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Εξηγεί γιατί η ΛΑΕ υπονομεύει κάθε προσπάθεια των τραπεζών να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, και απορρίπτει την κριτική ότι με τις συνεχείς αναβολές προστατεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και αλιεύονται ψήφοι.
Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη
- Κληθήκατε για απολογία στην Ασφάλεια κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας με κατηγορίες μεταξύ άλλων για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Τι αφορά αυτή η ιστορία;
Οι κατηγορίες αφορούν μια σκευωρία, κατασκευασμένη στα άδυτα του Μαξίμου και των κυβερνητικών παράκεντρων. Η κινητοποίηση και η δράση μου είναι διαφανέστατη, ειρηνική, βεβαίως δυναμική όσον αφορά στη διεκδίκηση, αλλά δεν έχω ποτέ χρησιμοποιήσει βία. Έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση που θέλει να τρομοκρατήσει ένα κίνημα, που έχει αποτελεσματικότητα, και εμφανίζει και νίκες.
Θα έλεγα ότι η υπόθεση έχει και ευρύτερες προεκτάσεις, καθώς το χτύπημα και η τρομοκράτηση αυτού του κινήματος, θα σηματοδοτούσε ίσως και το τέλος της δυνατότητας λαϊκών αντιδράσεων απέναντι σε εξουθενωτικές πολιτικές που θάβουν την οικονομία και πνίγουν την κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας.
Βλέπω εξάλλου μια βιομηχανία διώξεων, καθώς τις τελευταίες ημέρες, αστυνομικοί με πολιτικά επέδωσαν κλήση σε απολογία και σε άλλα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με παρόμοιες με τις δικές μου κατηγορίες.
- Οι κατηγορίες πάντως μιλούν για οπλοφορία και οπλοχρησία...
Είναι γελοίο ακόμη και να το διαψεύσω. Οι κινητοποιήσεις που κάνουμε γίνονται υπό το φως των τηλεοράσεων, βιντεοσκοπούνται από ιντερνετικές σελίδες, ενώ δίπλα μας βρίσκονται φωτογράφοι που αποθανατίζουν τη δράση μας. Δεν έχει ανακαλύψει κανείς και ποτέ ότι διαθέταμε όπλο, οποιασδήποτε μορφής. Τα όπλα τα διαθέτουν όσοι προσπαθούν με τη βία και τα χημικά να μας ανακόψουν, να φιμώσουν τη διαμαρτυρία μας. Εξάλλου εγώ είμαι αντίθετος και ιδεολογικά απέναντι στην οπλοφορία και την κατοχή όπλων από ιδιώτες.
Είναι λοιπόν μια κατασκευασμένη συνωμοσία, όπου το σύστημα επιχειρεί μια επίδειξη δύναμης, αποβλέπει στο να κόψει της δυναμική της ΛΑΕ, κατακρεουργώντας κοινοβουλευτικά και τα τελευταία ίχνη δημοκρατίας που έχουν απομείνει. Με τις κατασκευασμένες διώξεις εναντίον επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος, για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, η ελληνική Δημοκρατία, πέραν της γενικότερης υποβάθμισής της, μοιάζει πάρα πολύ πλέον με δημοκρατία “αλά Ερντογάν”.
- Είχατε πει παλαιότερα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά, δεν το είδαμε όμως...
Αυτό ακριβώς συνεχίζουμε να επιδιώκουμε, να μείνουν όλοι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στα χαρτιά, και με τις κινητοποιήσεις μας κάθε Τετάρτη, έξω από τα συμβολαιογραφεία, κατορθώνουμε με τη πίεση και τις καταγγελίες μας, να έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που είτε αναστέλλονται, είτε και ματαιώνονται. Τη θεωρούμε αρκετά μεγάλη επιτυχία, φυσικά όμως δεν μας αρκεί, και συνεχίζουμε, γι' αυτό και καλούμε σε διεύρυνση του κινήματος μας. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο όσους χάνουν τα σπίτια τους, αλλά συνολικά την ελληνική οικονομία.
Υπάρχει πάντως και η αντίθετη άποψη. Ότι ενώ ισχυρίζεστε πως προστατεύετε την περιουσία λαϊκών νοικοκυριών, πολλές φορές μπλοκάρετε πλειστηριασμούς σε βάρος στρατηγικών κακοπληρωτών...
Ο στρατηγικός κακοπληρωτής, εφόσον έχει χρήματα, δεν φτάνει ποτέ να μη διακανονίσει την οφειλή του, προκειμένου να μη χάσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Από τη στιγμή που γίνεται πλειστηριασμός σε βάρος περιουσιακών στοιχείων κάποιου, είναι σχεδόν αδύνατο εκείνος, να έχει τα χρήματα, αλλά να μη προβεί σε ρύθμιση, έστω και τη τελευταία στιγμή.
- Επικρατεί πάντως η άποψη ότι αν δεν προχωρήσουν οι πωλήσεις κόκκινων δανείων και οι πλειστηριασμοί, το πρόβλημα των τραπεζών θα εκτραχυνθεί και θα επιστρέψει πίσω σε όλους μας με μια ακόμη ανακεφαλαιοποίηση. Ποια είναι η θέση σας;
Το πρόβλημα των τραπεζών δεν αντιμετωπίζεται με τους πλειστηριασμούς. Οι τράπεζες έχουν πελώριες μαύρες τρύπες που δυστυχώς διευρύνονται παρά τις πολλές ανακεφαλαιοποιήσεις, και τους συνεχείς πλειστηριασμούς. Κανονικά οι τράπεζες θα έπρεπε να εθνικοποιηθούν και σε αυτή τη βάση να γίνει η εκκαθάρισή τους, προκειμένου να δουλέψουν σχεδόν από την αρχή σε εντελώς νέο προσανατολισμό. Το πρόβλημα των τραπεζών δεν είναι οι πλειστηριασμοί, παρά η διαχείριση των κόκκινων δανείων, και η αδυναμία της οικονομίας να παράξει ανάπτυξη μέσα σε ένα πλαίσιο όπου θα μπορούσαν και οι τράπεζες να λειτουργήσουν με διαφορετικό τρόπο.
- Σας προσάπτεται επίσης η κατηγορία ότι κάνετε ψηφοθηρία με την αγωνία των οφειλετών. Αυτό πως το αντιμετωπίζετε;
Υπό αυτή την έννοια, όποιος υπερασπίζεται δίκαια λαϊκά αιτήματα, μπορεί να κατηγορηθεί ότι το κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους. Επομένως, με αυτή τη λογική, δεν θα έπρεπε να διεκδικεί κανείς και ποτέ, τίποτα, διότι θα εθεωρείτο απλή άγρα ψήφων. Έλεος!
Πηγή: Liberal

1 σχόλιο:

  1. Τι να σχολιάσεις; Εδώ γίνεται μια ληστεία, με ή χωρίς μαχαίρι, και κλαίνε κάποιοι τον ληστή. Στη Γαλλία η Λεπέν πάει να πάρει την πρωτιά από τον Μακρόν στις ευρωεκλογές και την παραπέμπουν στον ψυχιατρο, μοιραία ο Λαφαζάνης κινδυνεύει μεπρόστιμα και φυλακή. Τό θέμα δεν είναι οι απόψεις (της ακροδεξιάς Λεπέν) ή του (αριστερού) Λαφαζάνη αλλά οι ψήφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.