20/9/18

Είναι ικανοί για όλα - Τσίπρας προς Βερολίνο: Στηρίξτε μας στις συντάξεις, για να περάσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Περιμένοντας το Βερολίνο - Οι πολιτικές εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε

Βασιλική Σιούτη
Να πείσει το Βερολίνο να του δώσει πολιτικό χρόνο προσπαθεί απεγνωσμένα ο Αλέξης Τσίπρας αυτές τις μέρες. Για τον λόγο αυτόν επιδιώκει με κάθε μέσο τη μετάθεση της περικοπής των συντάξεων, που έχει ψηφίσει η κυβέρνησή του για να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου. Αν δεν πείσει τους δανειστές να του δώσουν την άδεια να το αναβάλει, γνωρίζει ότι το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο.
Στην προσπάθειά του αυτή χρησιμοποιεί ως όπλο τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, αν γίνει αποδεκτή από τους πολίτες της ΠΓΔΜ, θα έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή περίπου μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. «Δώστε μου πολιτικό χρόνο για να περάσω τη Συμφωνία των Πρεσπών» είναι το μήνυμά του προς τους δανειστές, γνωρίζοντας ότι το Βερολίνο επιθυμεί διακαώς να κλείσει το θέμα, σχεδόν όσο και οι ΗΠΑ.
Πηγή: LIFO

11 σχόλια:

  1. "πολιτικό χρόνο" γιά νά περάσει ἡ Προδοτική συμφωνία τῶν Πρεσπῶν ἀπό τήν Βουλή, μέ 151 βουλευτές;....
    Μά, δέν φτἀνουν οὔτε 151 βουλευτές κατά τό Σύνταγμα τῆς Ἐλλάδος γιά παραχώρηση τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας καί τῶν δικαιωμάτων πού αὐτό παρέχει
    ἐπί Ἑλληνικῆς Ἐπικρατείας (τῆς Μακεδονίας), ἐπί τμήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ (τούς Μακεδόνες) καί ἐπί τῆς Ἑλληνικῆς ἱστορίας (χονδροειδής παραχάραξη).

    Δέν μποροῦν νομικά, 151 βουλευτές νά περάσουν τέτοια συμφωνία, κατά τό Ἑλληνικό Σύνταγμα.

    [Πολύ περισσότερο, δέν μποροῦν πολιτικά, 151 βουλευτές νά περάσουν τέτοια συμφωνία,
    ἐκπροσωπώντας μόνο τούς ἐαυτούς τους καί, τό πολύ, τό 5% τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Μά, δέν φτἀνουν οὔτε 151 βουλευτές κατά τό Σύνταγμα τῆς Ἐλλάδος<

      >Δέν μποροῦν νομικά, 151 βουλευτές νά περάσουν τέτοια συμφωνία, κατά τό Ἑλληνικό Σύνταγμα<

      Ποια ακριβώς άρθρα τού Συντάγματος επιβάλλουν ενισχυμένη πλειοψηφία;

      Διαγραφή
    2. Ποια πλειοψηφία για την υπερψήφιση μίας ενδεχόμενης συμφωνίας με την ΠΓΔΜ;

      "Κατά συνέπεια ενδεχόμενη συμφωνία θα πρέπει να ψηφισθεί με την απαιτούμενη για τους κοινούς νόμους πλειοψηφία του άρθρου 67 Σ, δηλ. την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων στην ψηφοφορία Βουλευτών που δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ¼ του όλου αριθμού των Βουλευτών. Βέβαια σε περίπτωση υποβολής ονομαστικής ψηφοφορίας πρακτικά απαιτείται η κυβερνητική πλειοψηφία, εκτός κι αν κάποιοι βουλευτές αποφασίσουν να απέχουν από την ψηφοφορία, οπότε η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων αυτομάτως μειώνεται.

      Αυτά όσον αφορά την εσωτερική έννομη τάξη. Μία διεθνής συνθήκη ή συμφωνία όμως μπορεί να ισχύσει διεθνώς χωρίς απαραίτητα να κυρωθεί στην εσωτερική έννομη τάξη, αρκεί να υπογραφεί και επικυρωθεί κατά τα κρατούντα στο Διεθνές Δίκαιο. Μία συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το όνομα δεν εμπίπτει στις κατηγορίες των διεθνών συμβάσεων που κατά το άρθρο 36 παρ. 2 Σ είναι υποχρεωτική η κύρωσή τους από την Βουλή για να επικυρωθούν διεθνώς. Κατά συνέπεια, όπως και η ενδιάμεση συμφωνία του 1995 με την ΠΓΔΜ δεν κυρώθηκε ποτέ από την Βουλή, αλλά απέκτησε ισχύ στην διεθνή έννομη τάξη, έτσι κάτι ανάλογο μπορεί θεωρητικά να συμβεί και τώρα. Το πολιτικό κόστος, όμως, από μία τέτοια αντιμετώπιση ενός μείζονος εθνικού θέματος από την κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να είναι ανυπολόγιστο"
      .

      Δεν απάντησες στο παραπάνω σχόλιό μου. Μήπως μπορείς να απαντήσεις εδώ;

      Διαγραφή
    3. @NATIVIST ξύπνα κακόμοιρε νατιβιστάκο, σε ποιά συστημική τρύπα ζεις? το Σύνταγμα είναι κατασκεύασμα των πολιτικών και όχι του λαού και έχει καταντήσει κουρελόχαρτο εδώ και χρόνια στα χέρια των προδοτών. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά μικρέ και αφελή ονειροπόλε.

      Διαγραφή
  2. Ξεφτίλες συριζαιοι , φτάσατε μέχρι εκεί. ... ηλιθιοι οι Γερμανοί - Αμερικανοί θέλουν να αλλάξουν τα όρια της χώρας !εσείς αυτό θέλετε? Μου κάνει εντύπωση η φιλοπατρία σας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μαντάμ (και όχι μόνον) αδυνατεί να καταλάβει ότι η Ευρωπαική μαφία μετά χαράς θα "πεισθεί", κατόπιν μελέτης εννοείται, για την μή περικοπή των συντάξεων δεδομένου ότι έτσι θα πιστοποιηθεί διεθνώς ή τεράστια επιτυχία των μνημονίων, που στο τέλος καθιστά περιττές τις περικοπές, που όλοι εξάλλου γνωρίζουμε ότι τις επέβαλλε βιαίως το "ανάλγητο" ΔΝΤ.

    Όσον δε αφορά το θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια η υπόθεση έχει τελειώσει πρό πολλού, οπότε η μαντάμ ας μην περιμένει (παρέα με την ΝΔ - ΚΙΝΑΛ και τον Μαρινάκη) ότι εξ αυτού θα πέσει η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε ο ορισμός της προδοσίας: πουλάνε την πατρίδα για ιδιοτελείς σκοπούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα οφείλει να προβάλει VETO, oταν θα έρθει η Αίτηση των Σκοπιανών στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ για να αποφασίσει για την ένταξή τους η όχι σε αυτό. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και όταν θα έρθει το θέμα στην Ε.Ε. Η άρση του VETO της Ελλάδας και η συναίνεση της ,θα πρέπει να γίνει αφού πρώτα ακυρώσουν εξ΄ολοκλήρου την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείτε αγαπητέ κύριε, συνήθως δεν "ανακατεύομαι" στα σχόλια πλην ανθρώπων που αισθάνομαι πως μπορώ να έχω έναν διάλογο με πολιτισμό και σεβασμό!Ποιά Ελλάδα να προβάλει βέτο? Κάποιος Έλληνας μεμονωμένος? Οι κυβερνήσεις προφανώς θα εννοείτε που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό!!Αλλιώς πως? Αν λοιπόν συμφωνούμε για τις κυβερνήσεις για πείτε μου πως το φαντάζεστε να υλοποιείται αυτό που προτείνετε? Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου γράφατε μιαν απάντηση με ένα σενάριο ρεαλιστικό!Θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον!!Προσέξτε!!Όχι τι επιθυμείτε αλλά κάτι που να μπορεί να είναι πραγματοποιήσιμο με τα δεδομένα που υπάρχουν...

      Διαγραφή
    2. @ ΘΑΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

      Επαναλαμβάνω σχόλιό μου, το οποίο μάλλον παράπεσε. Όσον αφορά στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα ρωτήθηκε και δεν έφερε αντίρρηση στο να προσκληθούν τα Σκόπια στην Σύνοδο Κορυφής τού ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 11-12/7/18. Απ' εδώ και πέρα, η Ελλάδα δεν θα ερωτηθεί για τίποτε άλλο πια, αφού δεν έθεσε κανέναν όρο. Αν τα Σκόπια (εκ)πληρώσουν τις προϋποθέσεις, ήτοι θετικό δημοψήφισμα και αλλαγή ονόματος και συντάγματος, θα γίνουν δεκτά στο ΝΑΤΟ ως "Δημοκρατία τής Β. Μακεδονίας". Αν όχι, δεν θα γίνουν δεκτά.
      Η ΕΕ είναι άλλη ιστορία, που προς το παρόν δεν έχει τεθεί.

      Διαγραφή
  6. He is good!! ! He is not trying to gain time, but make treason seem the only choice for protecting the senior citizens. When treason becomes a collective act (silence and obidience is acceptance), nobody pays for it. Remember, "MAZI TA FAGAME"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.