1/9/18

Ανατολικές ΗΠΑ: Το αιολικό ενεργειακό δυναμικό είναι πολλαπλάσιο της σημερινής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Η ένταση των ανέμων στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Αμερικής θα μπορούσε να παράσχει την τετραπλάσια ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που χρησιμοποιεί σήμερα η περιοχή, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η έκθεση από το Κέντρο Έρευνας και Πολιτικής του Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ αναφέρει ότι 12 από τις 14 παράκτιες πολιτείες των ανατολικών ΗΠΑ έχουν υπεράκτιο αιολικό δυναμικό που υπερβαίνει κατά πολύ την τρέχουσα κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα υπάρχοντα συμβόλαια για έργα αιολικής ενέργειας στα ανοιχτά των ακτών του Νιου Τζέρσεϋ, για τις εταιρείες Orsted και US Wind, θα έχουν συνδυασμένη ισχύ 4.173 μεγαβάτ και θα μπορούν να τροφοδοτούν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια σπίτια.
«Αντιμετωπίζουμε αυξανόμενη στάθμη των ωκεανών, έντονες καταιγίδες και πρωτοφανείς απειλές για την υγεία μας, διότι βασιζόμαστε εδώ και τόσο καιρό σε βρώμικες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Νταγκ Ο’Μάλεϊ, διευθυντής Περιβάλλοντος του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής του Νιου Τζέρσεϋ. «Ωστόσο, ακριβώς δίπλα μας βρίσκεται ο Ατλαντικός Ωκεανός και οι άνεμοι του παρέχουν μια τεράστια πηγή καθαρής και ανανεώσιμης ενέργειας», πρόσθεσε.
Στις ΗΠΑ λειτουργεί σήμερα μόλις ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο, στα παράλια του Ρόουντ Άιλαντ, παρά το εξαιρετικό δυναμικό που προσφέρουν οι άνεμοι του Ατλαντικού. Αντίθετα, η Ευρώπη διαθέτει 4.100 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες που τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό 20 εκατομμύρια σπίτια την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση.
Εξάλλου, οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα μειώνουν σταθερά το κόστος. Το συνολικό κόστος για τη νέα υπεράκτια αιολική ενέργεια μειώθηκε κατά 25% τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ το Bloomberg εκτιμά ότι το κόστος θα μειωθεί κατά επιπλέον 71% μέχρι το 2040.
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Θα ηθήθε να δω μια αντίστοιχη μελέτη για το Αιγαίο μας...
    Με μια προϋπόθεση: οι ανεμογεννήτριες να είναι made in Greece και όχι Germany ή China...
    Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποου θα εβρισκες το Κοβαλτιο και τις σπανιες γαιες που απαιτουντα?????

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.