23/9/18

Ενώ οι δικοί μας τους διώχνουν έξω και μετά τους απαγορεύουν να ψηφίσουν, ο Ερντογάν καλεί τους επιστήμονες του εξωτερικού να επιστρέψουν στην Τουρκία

  • Ο Ερντογάν με στολή της πολεμικής αεροπορίας την έκθεση αεροναυπηγικής και τεχνολογίας στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE)
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το φαινόμενο του brain drain (της μαζικής μετανάστευσης εξειδικευμένων επαγγελματιών στο εξωτερικό).
«Ξεκινήσαμε μια εκστρατεία προκειμένου να φέρουμε τους επιστήμονές μας πίσω στην πατρίδα. Απευθύνομαι στους επιστήμονές μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη να συμμετάσχουν στο επιστημονικό και τεχνολογικό κίνημα» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία στην έκθεση αεροναυπηγικής και τεχνολογίας στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Φορώντας στολή της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας και με τη συνοδεία αεριωθούμενων F-16, ο Ερντογάν αφίχθη αεροπορικώς στο νέο αεροδρόμιο για να παραστεί στις εκδηλώσεις. «Οι φοιτητές που στέλνουμε να σπουδάσουν μηχανική στη Δύση επιστρέφουν στο μεγαλύτερο ποσοστό… με το μυαλό τους παραπλανημένο» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, υποσχόμενος την εκπόνηση νέων σχεδίων με τη στήριξη του κράτους, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Οι δηλώσεις του έγιναν στον απόηχο μιας στατιστικής έκθεσης που είδε νωρίτερα αυτόν τον μήνα το φως της δημοσιότητας και καταδεικνύει ότι οι αριθμός των Τούρκων που έφυγαν από τη χώρα το 2017 αυξήθηκε 42,5% σε διάστημα ενός έτους και ανέρχεται σε 253.640.

2 σχόλια:

  1. κ.Σάββα Καλεντερίδη.
    Οι Τούρκοι επιστήμονες που βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό διακρίνονται σε δυο κατηγορίες με βάση τους λόγους που τους οδήγησαν στην μετανάστευση
    1) Ένα σημαντικό ποσοστό Τούρκων πολιτών μετανάστευσε για πολιτικούς λόγους (Κούρδοι, Γκιουναλιστές. αριστεριστές κλπ) προκειμένου να γλυτώσουν την σύλληψη από το Τούρκικο ρατσιστικό , φασιστικό κράτος.Πολλοί από αυτούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
    2) Αρκετοί από τους μετανάστες έφυγαν από την Τουρκία για καθαρά οικονομικούς λόγους.
    Οι Έλληνες επιστήμονες που βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό, ένα και μόνο λόγο είχαν που τους οδήγησε στην μετανάστευση.Η εξεύρεση εργασίας. Πρόκειται επομένως αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους.
    Γράφετε κ. Καλεντερίδη στον γενικόλογο και αόριστο τίτλο που επιλέξατε ότι «οι δικοί μας τους διώχνουν έξω»
    Επειδή όμως η μετανάστευση των νέων επιστημόνων μας έξω έγινε κυρίως στην τρέχουσα δεκαετία, πιο ορθά και αντικειμενικά θα ήταν αν γράφατε «οι δικοί μας που πτώχευσαν την χώρα και μας οδήγησαν στα μνημόνια τους έδιωξαν έξω» Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εδώ τα δυο κόμματα που- από το 1974 μέχρι το 2009- πτώχευσαν τη χώρα με δημόσιο χρέος 300 δις εβρό. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι εξ αιτίας τους δημόσιου χρέους μπήκαμε στα μνημόνια.
    Γράφετε τέλος κ Καλεντερίδη στον τίτλο που επιλέξατε ότι «οι δικοί μας τους απαγορεύουν να ψηφίσουν». Όποιος καλόπιστος και αντικειμενικός πολίτης θέλει μπορεί να μάθει ότι στις εθνικές εκλογές έρχονται από την Ευρώπη την Αμερική και την Αυστραλία ακόμη πολλοί Έλληνες πολίτες και ψηφίζουν.
    Εν κατακλείδι κ Καλεντερίδη αδικείται η χώρα μας όταν με τα γραφόμενα σας σε αυτή την ανάρτηση προβάλλετε τον Τούρκο πρόεδρο (ουσιαστικά Σουλτάνο) έναντι των εκλεγμένων Ελληνικών κυβερνήσεων.
    Ο ατυχής αυτός παραλληλισμός σας νομίζω ότι ένα και μόνο στόχο είχε.Να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις χώρες που διαμένουν όπως ακριβώς ζήτησε ο Κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν πρώτοις είναι ανόητος ο τίτλος του άρθρου, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας και δεν έχει τεθει εν αμφιβόλω ΠΟΤΕ. Οι επιλέξαντες ξένη υπηκοότητα, ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής των ιδίων ή των προπατόρων τους, φυσικώ τω λόγω ΔΕΝ μπορούν να έχουν λόγο επί της διακυβερνήσεως της χώρας της οποίας παρητήθησαν ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ της υπηκοότητος. Όσον αφορά τον σουλτανίσκο, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι όσοι γεύθηκαν την ελευθερία της Δύσεως δεν πρόκειται να επιστρέψουν, εάν μπορούν, σε ένα ισλαμικό κράτος, πλην βεβαίως θρησκολήπτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.