24/9/18

Θεόδωρος Καρυώτης: Το κλειδί της ΑΟΖ - Ποιο είναι το πραγματικό θέμα με την ανακήρυξη της ΑΟΖ (βίντεο)

Ο αποκαλούμενος και «πατέρας της ΑΟΖ» για την Ελλάδα και πανεπιστημιακός Θεόδωρος Καρυώτης , μιλώντας σήμερα στον 98.4 εξήγησε, γιατί η ανακήρυξη και η οριοθέτηση της ΑΟΖ από την Ελλάδα, είναι το «κλειδί» σε όλες τις εξελίξεις γεωπολιτικά αλλά και στις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την Κυπριακή ΑΟΖ, σε μια περίοδο που οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας, κρατάνε «ζεστή» την Αμερικανική θεωρία περί συνεκμετάλλευσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Θεόδωρος Καρυώτης, εξήγησε ότι το πραγματικό θέμα για όλους τους Έλληνες και ειδικά τους πολιτικούς, δεν είναι η ανακήρυξη και οριοθέτηση της ΑΟΖ, αλλά το πώς κι αν υπάρχει βούληση μετά από αυτά, για υπεράσπιση τους, έναντι όποιας έμπρακτης αμφισβήτησης τους.

https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1521918/theodoros-karuotis-to-kleidi-tis-aoz/

5 σχόλια:

  1. How can you convince people to fight for somerhing that technically is not even yours.
    Athenian democracy was born out of land ownership and if we want to reach that level of civic engagement, we must first create the Natural Resource Fund whose assets belong to all Greeks. Companies involved can only charge administrative fees, but never be owners of the fields. Then you ask people to fight and defend what is ours.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα ΑΟΖ το μάθαμε κύριε καθηγητά από τον Βελόπουλο τότε που ήταν με τον Καρατζαφέρη !!!! Εσείς που ήσασταν τότε να μας μιλήσετε για ΑΟΖ που ίσως τότε να ήταν καλύτερα τα πράγματα και ίσως τότε να μπορούσε να γίνει κάτι ..... Τώρα μου δικαιολογείται αυτά τα ανθρωπάκος , τους πολιτικούς !!!!! Τώρα το μόνο που είναι ικανοί αυτά τα σκυβαλα είναι να καταλαμβάνουν μια θέση του Δημοσίου , ο παρας να πέφτει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν αποφασίσει το State Department θα ανακηρύξουμε ΑΟΖ και επέκταση των χωρικών υδάτων από 6 σε 12 ν.μ έτσι ώστε να στραγγαλιστούν οι Ρώσοι στο δρόμο προς Συρία.Οι Αμερικανοί είναι κοντά αλλά και οι τούρκοι παραμονεύουν..Οι ρώσοι ΄΄πρέπει΄΄ να εξοντωθούν στη ΝΑ μεσόγειο και να γίνει ο αγωγός ισραήλ-κύπρου-ελλάδος ώστε να εξοβελιστούν οι Ρώσοι από το μονοπώλιο φυσικού αερίου προς ευρώπη.Οι τούρκοι δεν έχουν ιδέα που πάνε να μπλέξουν και να μπουν ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία για τον έλεγχο Στενών αιγαίου και ΝΑ μεσογείου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. What happens if US gives the green light to Turkey to start drilling????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.