20/9/18

Αίγυπτος: Με τη συμμετοχή των Ελληνικών Ε.Δ. η πολυεθνική άσκηση «Bright Star 18»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Bright Star 18», που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο από τις 8 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην άσκηση συμμετείχε στρατιωτικό προσωπικό και μέσα από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία, υπό τον συντονισμό των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων και της US Central Command.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με:

  • Μία φρεγάτα (με οργανικό ελικόπτερο)
  • Μία ομάδα από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών
  • Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16
  • Τρία επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 (Apache) 
  • Προσωπικό υποστήριξης και επιτελείς
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη διεξαγωγή διακλαδικών εκπαιδευτικών αντικειμένων, στο πλαίσιο ενίσχυσης της διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν μέρος στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «BRIGHT STAR 18», που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο από τις 8 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό και μέσα Ενόπλων Δυνάμεων από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία, υπό τον συντονισμό των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων και της US Central Command.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με μία φρεγάτα (με οργανικό ελικόπτερο) και μία ομάδα από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, τέσσερα A/Φ F-16, τρία επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 (Apache) και με προσωπικό υποστήριξης και επιτελείς. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη διεξαγωγή διακλαδικών εκπαιδευτικών αντικειμένων, στο πλαίσιο ενίσχυσης της διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας.

naftemporiki.gr, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.