22/9/18

Οι εκατοντάδες ανύπαρκτοι πρόσφυγες που σιτίζουν οι εταιρείες catering

Έκτακτες συνθήκες, χιλιάδες άνθρωποι με ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν άμεσα, άφθονα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ιδανική συνταγή για κατασπατάληση. Έναν από τους τρόπους με τους οποίους τα χρήματα για τους πρόσφυγες “κάνουν φτερά” αποκαλύπτει σήμερα το inside story, σε ένα ρεπορτάζ για τα νούμερα, που απλά δεν βγαίνουν.
Eυχαριστώ τους Έλληνες, γιατί κάθε ημέρα μας φέρνουν κάτι για να φάμε. Από εκείνους τρώμε, όχι από αυτήν την εταιρεία».
Ο Φαρέζ είναι πρόσφυγας από τη Συρία. Στο κέντρο φιλοξενίας LM Village στη Μυρσίνη Ηλείας, όπου βρισκόταν όταν είπε τα παραπάνω λόγια, ήταν γνωστός ως «ο Σοφός». Η σίτιση του camp γινόταν, τότε όπως και τώρα, από την εταιρεία Korinthian Palace.
Η πολυμελής οικογένεια του Φαρέζ κόστιζε στο ελληνικό κράτος καθημερινά, όπως είπε ο ίδιος, περισσότερα από 60 ευρώ. «Όταν παίρνουμε το φαγητό, είμαι σίγουρος πως δεν αξίζει ούτε 15. Μαγειρεύουν μια φορά για όλη την εβδομάδα, είναι κάτι απαράδεκτο. Τους πρώτους τέσσερις μήνες δεν μας είχαν δώσει μία φορά λαχανικά. Φαντάζομαι πως οι ελληνικές οικογένειες τρώνε λαχανικά, τα οποία είναι και φθηνότερα από τα άλλα είδη», συμπλήρωνε λέγοντας πως το φαγητό κατέληγε στα σκουπίδια.

Για τη συνέχεια insideStory

3 σχόλια:

  1. Παλιότερα οι Πακιστανοί στις φυτείες φράουλας, τώρα οι Σύριοι στο κέντρο φιλοξενίας. Δουλίτσα να γίνεται, να φυτρώνει το μαρούλι στις τσέπες και για τους μαυριδερούς ποιος νοιάζεται - και σιγά μην έρθει η ΕΕ να τσεκάρει που πάνε τα λεφτά...

    ...όχι πως τέτοιες εξυπνάδες συμβαίνουν μόνο στην Ηλεία (έχουμε κι εμείς στα μέρη της κεντρικής Μακεδονίας κάτι μπουμπούκια, άλλο πράγμα), αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ο Νομός της καρδιάς μας (που μαζί με το Αγρίνιο, είναι το "Ελληνικό Τέξας").

    Ηλεία, Ρίχτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΒΙΕΤΝΑΜ του Τσετσένογλου… ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ
      Καραμάνη που θέλουνε... (ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ - Οικονομίδης)
      Να σαι καλά ρε Pointman. Καλό σου Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή
  2. Απο που νομιζετε οτι ...τρωνε οι εξωγηινοι ?? Ερχονται πολλα σκαφη ...καθ οδον.ειναι...εφτασε το νεο στον ..Σειριο.Το σημα που σταλθηκε εκει ελεγε λιτα :"" καραμαλακ ...ντουμ ντουμ ...Γκρεκ...μαμ μαμ..σανο αλλα κρεμ...φουλ εξτρα..ψωμοσακκουλεξ ...κομπλε..παγωτο αφτερ...ολ ινκλουντιγκ...μυαλο κουκουτς...φτου φτου...καμ σαδωθε ολοι..""

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.