20/9/18

Τουρκία: Παράθυρο απελευθέρωσης για τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον από τον αντιπρόεδρο του CHP


Ο Μουχαρέμ Ερκέκ
Ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και βουλευτής Δαρδανελίων Μουχαρέμ Ερκέκ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ανέφερε ότι ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον μπορεί να μείνει ελεύθερος στις 12 Οκτωβρίου μετά την εκδίκαση της αίτησης που έκανε ο δικηγόρος του, προκειμένου να τερματιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός και να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Συγκεκριμένα, αφού τόνισε ότι η δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι χειραγωγημένη από τον Ερντογάν, υπογράμμισε: «Η υπόθεση του πάστορα Μπράνσον είναι μια τραγωδία. Η Τουρκία δεν είναι πλέον ένα ασφαλές λιμάνι, αφού δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη. Υπάρχει μια πολύ σοβαρή φυγή κεφαλαίων από την Τουρκία. Θέλουμε επενδύσεις παραγωγικές και υψηλής τεχνολογίας, όμως δεν έρχονται πλέον. Γιατί δεν είμαστε ασφαλής χώρα, δεν υπάρχει δικαιοσύνη».
Αναφερόμενος στο θέμα των κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές είπε: «Όταν το ζητάει η Μέρκελ, τους Γερμανούς κρατούμενους τους αφήνουμε αμέσως ελεύθερους. Αυτοί που απελευθερώνονται γιατί συνελήφθησαν, η σύλληψή τους ήταν άδικη; Αν δεν ήταν άδικη, ποιος δίνει εντολή στη δικαιοσύνη να τους απελευθερώσει; Ο Μακρόν το ζητάει και οι Γάλλοι πολίτες απελευθερώνονται. Βλέποντας αυτά ο Τραμπ, με το δίκιο του ζητάει κι αυτός την απελευθέρωση των δικών του. Όλα αυτά δημιουργούν μια πολύ κακή εικόνα. Εμείς πάντα τονίζουμε τη σημασία που έχει η διάκριση των εξουσιών».

1 σχόλιο:

  1. Άς τα ξεχάσουμε όλα λοιπόν, κι ας φιλιώσουμε!!Και τους S-400 και τα F-35 και ας δούμε το μέλλον με αισιοδοξία!!Ο Τίλερσον τι έλεγε με τον Ερντογάν 3.30 ώρες χωρίς μεταφραστή?Θα μάθουμε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.