22/9/18

«Πέφτει» η Ελλάδα στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας

Χειρότερες επιδόσεις η Ελλάδα σε διαφθορά, Κράτος Δικαίου και κυβερνητική αποτελεσματικότητα
Χειρότερες επιδόσεις στην κυβερνητική αποτελεσματικότητα, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, το Κράτος Δικαίου και την ποιότητα των Θεσμών και κανονισμών καταγράφει η Ελλάδα στα τελευταία στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, παρά τα περί του αντιθέτου «συνθήματα» της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα τα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας, και βρίσκεται κάτω από πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Το γεγονός καταδεικνύει πως η χώρα μόνο την κρίση δεν έχει ξεπεράσει, αφού πέραν του δημοσιονομικού δεν καταφέρνει να επιδείξει βελτίωση σε βασικούς τομείς που διέπουν και την οικονομική ζωή. Κάτι, εξάλλου, που φαίνεται και στη διστακτικότητα των επενδυτών να έλθουν στη χώρα αλλά και τις πιέσεις που εξακολουθούν να δέχονται Χρηματιστήριο και ομόλογα παρά το αφήγημα της εξόδου απ' τα μνημόνια. Κοινώς, τα δομικά προβλήματα της χώρας παραμένουν.

για τη συνέχεια NewMoney

5 σχόλια:

  1. Μα αφού βγήκαμε απο τα μνημόνια και όλα πάνε τέλεια όπως είπε ο Τσίπρας- δεν μπορεί κάποιο λάθος θα έκανε η ΠΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα πληρώνει 1.5% επιτόκιο στον ΕΣΜ εσύ νομίζεις ότι αυτό είναι τοκογλυφία? Με το ρίσκο που έχει η Ελλάδα κανονικά θα έπρεπε να πληρώνει δεκαπλάσιο τόκο. Αλλά η αποφυγή ευθύνης είναι το χαρακτηριστικό τών ανίκανων … "τοκοχλυφική κατοχή" θυμίζει προεκλογικό σύνθημα σύριζα και λαφαζάνη .. αν θέλεις να μαθεις για κατοχή άντε πήγαινε στην βόρεια κύπρο ή στην συριά

      Διαγραφή
  3. Δεν βλέπουν το ΓΕΡΜΑΝΙΣΤΑΝ που είναι πρώτο σε διαφθορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να μιλάς καλύτερα για την Ελλάδα μια που σε φιλοξενούμε εδώ ...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.