20/9/18

FT : Ο Ερντογάν χρειάζεται επειγόντως το ΔΝΤ!

Μόνο το ΔΝΤ μπορεί να προσφέρει τα χρήματα που χρειάζεται η Τουρκία. Γιατί είναι κρίσιμη η συμφιλίωση με τον Τραμπ και τις ΗΠΑ. Η συμμαχία με τη Ρωσία, η στήριξη της Ε.Ε. και οι μεγάλες προκλήσεις των τουρκικών τραπεζών.

Η συμφωνία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία τουλάχιστον θα αναβάλει μια στηριζόμενη από τη Μόσχα επίθεση στην Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των Σύρων ανταρτών, φαίνεται εκ πρώτης όψεως σαν μια απάντηση σε ένα από τα πολλά ερωτήματα που αντιμετωπίζει ο Τούρκος πρόεδρος.
Όλα προμηνύουν το ξέσπασμα κρίσης.
Ας ξεκινήσουμε από το πιο προφανές: η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με μια έκτακτη οικονομική κατάσταση. Τα αίτια της νομισματικής κρίσης που οδήγησαν τη λίρα σε βουτιά υπήρχαν προτού ο κ. Ερντογάν συγκρουστεί με εντυπωσιακό τρόπο τον περασμένο μήνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν ως τότε τόσο μεγάλος θαυμαστής του Τούρκου ηγέτη που τον είχε χαιρετίσει εγκάρδια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.

Για τ συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Αποφασίστε τι στο διάολο θα κάνετε με δαύτον! Φτιάχνει το θερινό παλάτι! Τι να κάνει! Είναι στα ηλεκτρολογικά και βάζει σοβατίσματα σε λίγο...κι έχει και το νεο-οθωμανισμό..έχει δουλειές!! Πάρτε μια απόφαση αφού τον ελέγχετε σε μεγάλο μέρος!! Αυτή η απληστία θα μας φάει!! Τα θέλετε όλα , όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.