25/9/18

Politico: Έρευνα από την OLAF για τα κονδύλια του προσφυγικού στην Ελλάδα

Η είδηση αυτή έρχεται μετά τη μήνυση του Πάνου Καμμένου σε επτά δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για δημοσίευμα που αφήνει «σκιές» για ανάμειξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση της διασπάθισης κονδυλίων που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού. 
Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη μήνυση, συνελήφθησαν ο εκδότης της εφημερίδας, Θανάσης Μαυρίδης και οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Λάμψιας και Κατερίνα Γαλανού, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι την επόμενη ημέρα, με τον εισαγγελέα να διατάζει προκαταρκτική εξέταση.
Ο εκπρόσωπος της OLAF, πάντως, αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και να πει εάν η έρευνα σχετίζεται με τα δημοσιεύματα.
Η έρευνα για «υποτιθέμενες παρατυπίες σχετικά με την παροχή τροφίμων, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» ξεκίνησε, έπειτα από πληροφορίες που υπέβαλε η Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις το 2017, δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η OLAF δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν διαράξει παρατυπία ή απάτη».

Σύμφωνα με τα άρθρα του «Φιλελεύθερου» και όπως γράφει τo Politico, «επιχειρηματίες προσκείμενοι στον ακροδεξιό υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, έλαβαν μέρος της κοινοτικής επιδότησης, μέσω συμβάσεων για θέματα όπως η τροφοδοσία και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις».

Πέρυσι, η ΜΚΟ «Solidarity Now» υπέβαλε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας να διερευνηθεί η πιθανή κακοδιαχείριση των χρημάτων που προορίζονται να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στη χώρα. Η οργάνωση επισήμανε τις κακές συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικούς πόρους από τις Βρυξέλλες για τη βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου.

Πρώτος Θέμα

5 σχόλια:

  1. Ε, όχι και δημοσιογράφοι, ο Μαυριδης και ο Λαμψιας!
    Μη τρελαθούμε τώρα, τουλάχιστον κάποιοι που τους έχουν μείνει ψιγματα μνήμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλην φορολογούμενος 25/9/18 11.39 μμ
      Ο Λάμψιας είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος.
      Ελέγχεται για άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος χωρίς την σχετική άδεια.
      Ελέγχεται για μη καταβολή των δεδουλευμένων σε προσωπικό της επιχείρισης,

      Διαγραφή
    2. Να κι ένα σχόλιο καλύτερο από το προηγούμενο.

      Διαγραφή
  2. Για να κατανοησετε το ελληνικο δραμα:

    ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΑΕΙ, ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΙΣΩ ΤΗΣ....

    Με τις υγειες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.