29/10/18

Ο μάταιος αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στον εθνικό χαρακτήρα του ‘40

«78 χρόνια μετά το μεγάλο Όχι, αναλαμβάνουμε τον ιστορικό ρόλο που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας. Να αγωνιστούμε και σήμερα για να μην δούμε ποτέ ξανά στην Ελλάδα και την Ευρώπη να ζωντανεύει το φάντασμα του φασισμού και του ολοκληρωτισμού». Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την επέτειο της 28ς Οκτωβρίου. Φαινομενικά αθώο αλλά όχι και τόσο.
Πρώτον γιατί την 28 Οκτωβρίου του 1940 οι Έλληνες δεν αγωνίστηκαν κατά του φασισμού αλλά κατά της Ιταλίας. Η Ελλάδα είχε προσπαθήσει να αποφύγει τον πόλεμο, αγνοώντας τον τορπιλισμό της Έλλης από ιταλικό υποβρύχιο και ζητώντας έμμεσα την μεσολάβηση του Χίτλερ για να αλλάξει γνώμη ο Μουσολίνι και να μην επιτεθεί στην Ελλάδα. Δεν το πέτυχε και όταν ο Μουσολίνι απαίτησε απαράδεκτους όρους ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ΟΧΙ καταλαβαίνοντας ότι κάθε πραγματικός Έλληνας θα τον ακολουθήσει.
Η σύγκρουση έγινε μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας και όχι δημοκρατίας και φασισμού, που με τον Μεταξά κυβερνήτη θα ήταν αστείο. Ένα εθνικό χαρακτήρα που είχε ο πόλεμος και στην υπόλοιπη Ευρώπη μέχρι να μετατραπεί σε πόλεμο υπαγόρευσης τρόπου ζωής και σύγκρουση ανάμεσα στην δημοκρατία, τον κομουνισμό και τον ναζισμό όταν η Γερμανία εισέβαλε στην Σοβιετική Ένωση. 

Για τη συνέχεια Liberal




4 σχόλια:

  1. >μέχρι να μετατραπεί σε πόλεμο υπαγόρευσης τρόπου ζωής και σύγκρουση ανάμεσα στην δημοκρατία, τον κομουνισμό και τον ναζισμό όταν η Γερμανία εισέβαλε στην Σοβιετική Ένωση<

    Διαφωνώ καθέτως. Η Γερμανία δεν εισέβαλε στην ΕΣΣΔ, με την οποία προηγουμένως είχε υπογράψει διετές Σύμφωνο Φιλίας και μη Επιθέσεως, επειδή ήταν κομμουνιστική, αλλά διότι φοβήθηκε δική της επίθεση (τής ΕΣΣΔ) και ήθελε να την προλάβει. Συνεπώς, δεν αλλάζει τίποτε αυτό στο γεγονός ότι ο πόλεμος διεξήχθη μεταξύ κρατών και όχι πολιτευμάτων/ιδεολογιών, όπως θέλησε να τον περάσει (και μάλλον τα κατάφερε) η ροζ αριστερά μετά την Μεταπολίτευση. Πρόκειται για αναίσχυντη παραποίηση τής Ιστορίας δια τής πολιτικοποιήσεως. Προσπαθεί να δώσει πολιτική/ιδεολογική χροιά σε εθνικούς αγώνες και πολλοί ανεγκέφαλοι επαναλαμβάνουν ακρίτως την ανοησία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς εάν ηταν ο Πανουτσος στην Γιαλτα αντι του Τσωρτσιλ ή του Ρουζβελτ, ο Χιτλερ να ειχε στεφθει νινητης του ΒΒΠ.
    Το γεγονός οτι ο Ρουζβελτ, ο Τσωρτσιλ και ο Σταλιν παρεκαμψαν τις ιδεολογικες τους διαφορες, ειδαν τον ναζισμο και τον φασισμο ως πραγματικο κινδυνο τα βρηκαν και μας εδωσαν εναν κοσμο με 74 χρονια ειρηνη και ευημερία, ο συντακτης το παραβλεπει.
    Κρίμα για το νεοφιλελευθερισμο να εχει τετοιους ανιστοριτους και αλλήθωρους οπαδούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είδαν μόνο τον ναζισμό και τον φασισμό, αφού πολέμησαν πολιτεύματα, όπως κι εσύ ισχυρίζεσαι, αλλά και την Συνταγματική Μοναρχία (Ιαπωνία).

      Όσο για κείνο το "μας εδωσαν εναν κοσμο με 74 χρονια ειρηνη και ευημερία", θα μού επιτρέψεις να αμφιβάλω και πολύ μάλιστα, ξεκινώντας από την Κορέα, το Βιετνάμ, περνώντας στο Αφγανιστάν και Ιράκ και καταλήγοντας στην "Αραβική Άνοιξη", που ακόμη δεν λέει να έλθει στην Συρία.

      Διαγραφή
    2. Έλλην φορολογούμενος (29/10/2018 6.20 μμ)
      Με τα λίγα και ζουμερά που γράφεις σε γενικές γραμμές συμφωνώ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.