15/10/18

Έκλεισε η πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος στο σχήμα Βαρδινογιάννη - Τανισκίδη έναντι 75 εκατ.

Οι προοπτικές που διανοίγονται για την Επενδυτική Τράπεζα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές
Εγκρίθηκε σήμερα 15 Οκτωβρίου 2018 από την bad bank της Λαϊκής Τράπεζας η πώληση του 100% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΙBG).
Όπως κατ' επανάληψη έχει αναφέρει το bankingnews, το σχήμα Γ. Βαρδινογιάννη και Γ. Τανισκίδη υπέβαλαν προσφορά ύψους περίπου 75 εκατ. ευρώ, πλειοδοτώντας στον διαγωνισμό.
Με τα συνολικά κεφάλαια της Επενδυτική Τράπεζας περί τα 90 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι προσέφερε 0,83 της λογιστικής αξίας.
Το τίμημα του σχήματος Βαρδινογιάννη - Τανισκίδη θεωρείται άκρως δελεαστικό εάν ληφθεί υπόψη ότι ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία (P/BV) διαμορφώνεται στο 0,17.Η εξέλιξη αυτή αποτελεί θετική είδηση για την Επενδυτική Τράπεζα γιατί υπάρχει ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο που θα ενισχύσει τον ισολογισμό της IBG.
Επίσης, η απόφαση των Κυπρίων να πωλήσουν την Επενδυτική Τράπεζα είναι προφανώς μια σωστή ενέργεια γιατί θα πάρουν περίπου 75 εκατ. ευρώ. 
Οι προοπτικές που διανοίγονται για την Επενδυτική Τράπεζα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές.

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Ακριβώς τα ίδια λέγαμε και όταν ο κ. Τανισκίδης ανέλαβε την millennium και την proton, οι προοπτικές ήταν πολυ ενθαρυντικές!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.