15/10/18

Περισσότερα από 800 δις ευρώ θα εισπράξει το Υπερταμείο από την υφαρπαγή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας

Θεόδωρος Κατσανέβας
Περισσότερα από 800 δις ευρώ προγραμματίζεται να εισπράξει το Υπερταμείο υπό τον έλεγχο των δανειστών (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσία) στη διάρκεια των επόμενων 35 χρόνων της λειτουργίας του από την εκμετάλλευση-υφαρπαγή του συνόλου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Αυτό προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από την απόφαση του Eurogroup της 17/7/2017, με την οποία οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας ανέρχονται σε  15%-20% του ΑΕΠ ετησίως, ποσά δηλ. της τάξης των 26-37 δις. Αν και υπάρχει μια γενικότερη ασάφεια για το όλο θέμα, στα ποσά αυτά υποθέτουμε ότι περιλαμβάνεται και το πλεόνασμα του 3,5% του προϋπολογισμού ( 2,5% μετά το 2022).

Στην απόφαση του Eurogroup της 16/7/2017, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι, «οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρα μας ( GNF-Gross Financial Needs), ανέρχονται στο 15%-20% του ΑΕΠ, ποσά δηλ. της τάξης των 26-37 δις ετησίως (.....the Eurogroup recalled the assessment of debt sustainability with reference to the agreed benchmarks for gross financing needs: GFN should remain below 15% of GDP in the medium term and below 20% of GDP thereafter so as to ensure that debt remains on a sustained downward path.). Η περίτεχνη ως άνω διατύπωση επιβεβαιώνει τις υποθέσεις εργασίας που αναφέρθηκαν εδώ.

Στην υπόθεση εργασίας που γίνεται εδώ, εκτιμούμε ότι, οι δανειστές επιτυγχάνουν να εισπράξουν το λιγότερο 27 δις κατά μέσο όρο ετησίως από το πλεόνασμα, τις πωλήσεις και ενοικιάσεις δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου. Αν αυτό προεκταθεί στα επόμενα 35 χρόνια, τότε αθροίζονται συνολικά 810 δις ευρώ. Ο εισπρακτικός αυτός στόχος, όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικός, έχει λογική βάση, αφού το σύνολο της δημόσιας περιουσίας ασφαλώς και τον ξεπερνά.

Η ανακοίνωση του Υπερταμείου που επιβεβαιώνει την κλοπή

Είναι ξεκάθαρο ότι, το σύνολο της δημόσιας περιουσίας περιέρχεται στο Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσία -Hellenic Corporation of Assets and Participations). Αυτό προκύπτει εκτός των άλλων, από τη λιτή όσο και σαφή ανακοίνωση του αυτού του ξένου φορέα κατοχής  η οποία αναφέρει  συγκεκριμένα : «Κατόπιν της ψήφισης του νόμου 4512/2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ανακοινώνει την επίσημη μεταβίβαση των συμμετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο δυναμικό της". 

Οι εισπρακτικοί στόχοι, οι κίβδηλες ανακοινώσεις και η πραγματικότητα  

Η διάρκεια ζωή του Υπερταμείου έχει οριστεί για 35 έτη. Στο τρίτο μνημόνιο προβλέπονταν πως στο νέο ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία περί τα 50 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες η οποία, όμως, εξαϋλώθηκε αφού τις τράπεζες υφάρπαξαν μισοτιμής ξένοι αρπακτικοί Γύπες.

Η πραγματικότητα είναι όμως διαφορετική. Όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω, ο εισπρακτικός στόχος του Υπερταμείου είναι συνολικά έσοδα άνω των 800 δισ. όπως εκτιμάται με την μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις της υπόθεσης εργασίας που παρουσιάστηκε εδώ  Τα ποσά αυτά, προφανώς θα καλύψουν το σημερινό χρέος της τάξης των 340 δις με την προσθήκη των τοκοχρεωλυσίων και διάφορων χρηματιστηριακών επιβαρύνσεων που επιβάλλονται από και μέσα στο καθεστώς της ευρωκατοχής. Αν οι ξένοι άρπαγες τελικά καταφέρουν να υφαρπάσουν τέτοια αστρονομικά ποσά από τη χώρα μας, αποστερώντας την από ζωτικούς πόρους,  έ, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας του Ραγιά.


8 σχόλια:

  1. Αυτά είναι τα ακίνητα που μπαίνουν στο Υπερταμείο

    Η «Π» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Το τρικ με την κυριότητα και τη διαχείριση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Περισσότερα από 800 δις ευρώ προγραμματίζεται να εισπράξει το Υπερταμείο... Αυτό προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από την απόφαση του Eurogroup της 17/7/2017, με την οποία οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας ανέρχονται σε 15%-20% του ΑΕΠ ετησίως, ποσά δηλ. της τάξης των 26-37 δις." Το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ!!! ΔΕν έχει καταλάβει ακόμα ότι μέσα στις δανειακές ανάγκες είναι και η επανατροφοδότηση του χρέους!!! που δεν προσθέτει νέο δανεισμό στο χρέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αν και υπάρχει μια γενικότερη ασάφεια για το όλο θέμα, στα ποσά αυτά υποθέτουμε ότι περιλαμβάνεται και το πλεόνασμα του 3,5% του προϋπολογισμού ( 2,5% μετά το 2022)." Εννοείται ότι περιλαμβάνει!!!! το πλεόνασμα, γιατί με το πλεόνασμα πληρώνονται οι τόκοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αν και υπάρχει μια γενικότερη ασάφεια για το όλο θέμα, στα ποσά αυτά υποθέτουμε ότι περιλαμβάνεται και το πλεόνασμα του 3,5% του προϋπολογισμού ( 2,5% μετά το 2022)." Εννοείται ότι περιλαμβάνει το πλεόνασμα, γιατί με το πλεόνασμα πληρώνονται οι τόκοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
    Ρητορική (1393a-1394a)

    "Ο Αίσωπος πάλι, μιλώντας στη Σάμο υπέρ ενός δημαγωγού σε δίκη που θα έκρινε τη ζωή του, είπε πως ήταν μια φορά μια αλεπού που ήθελε να περάσει ένα ποτάμι, την παρέσυρε όμως το ποτάμι και έτσι βρέθηκε αποκλεισμένη σε μια τρύπα ανάμεσα σε κάτι βράχια· μη μπορώντας να βγει από εκεί καταβασανιζόταν για κάμποσο χρόνο· κοντά στα άλλα ήρθαν κι έπεσαν επάνω της και πλήθος τσιμπούρια· ένας σκαντζόχοιρος που τριγυρνούσε εκεί την είδε και την καταλυπήθηκε· τη ρώτησε λοιπόν αν θα ήθελε να της βγάλει τα τσιμπούρια από πάνω της, εκείνη όμως δεν τον άφηνε· κι όταν εκείνος τη ρώτησε γιατί, η αλεπού απάντησε: «γιατί αυτά ήπιαν ό,τι ήταν να πιουν και τώρα πια ρουφούν λίγο μόνο αίμα· αν λοιπόν τα διώξεις από πάνω μου, θά ᾽ρθουν άλλα, πεινασμένα, και θα μου πιουν ό,τι αίμα μού έχει απομείνει». «Έτσι τώρα κι εσάς, Σαμιώτες, ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί πια να σας κάνει κανένα κακό· αυτός είναι πια πλούσιος· αν όμως τον θανατώσετε, [1394a] θα ᾽ρθουν άλλοι και, καθώς θα είναι φτωχοί, θα σας ρημάξουν: θα σας κλέψουν ό,τι σας έχει απομείνει.»"

    http://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/library/browse.html?text_id=77&page=58

    2)Ηθικό δίδαγμα.

    Δέν είμαστε έξυπνοι όσο η αλεπού.
    Απαλλαχθήκαμε από τα παλαιά χορτασμένα και γενικώς ευκατάστατα τσιμπούρια.
    Τα νέα όμως τσιμπούρια που αποκτήσαμε, στην πλάτη μας, είναι γενικώς πτωχά και φαίνονται πάρα πολύ πεινασμένα, (για εξουσία και τα οφέλη της).

    Είναι λοιπόν προφανές ότι δέν θα υφαρπαγεί μόνο η Δημόσια Περιουσία, αλλά και η Ιδιωτική Περιουσία.
    Οι Δανειστές αρνούνται να κουρέψουν το Δημόσιο χρέος.
    Είναι δεδομένο ότι Δημόσια περιουσία δεν καλύπτει τα χρέη του Ελληνικού δημοσίου.
    Πέραν της υφιστάμενης υπερφορολόγησις, απαιτούν επιτακτικώς οι Δανειστές και την δημιουργία Περιουσιολόγιου ώστε, σταδιακά ή εφάπαξ, προφανώς να κουρευτεί ΟΛΗ η Ιδιωτική περιουσία. Οι μαριονέτες πολιτικοί μας φυσικά έχουν σε όλα συμφωνήσει.

    Οι Δανειστές μας ασφαλώς είναι πολύ εξυπνότεροι από όσο έχουμε ποτέ φανταστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτη εξοχο...
      Δεν απανταει ομως στο τι θα κανουμε εμεις . Καθομαστε ? Η τα παιρνουμε στο κρανιο ? Αν καθομαστε...η αποφαση της Σαμου ειναι ..""θανατος"".Αν τα παρουμε στο κρανιο ειναι " ζωη ..αλλα με καταγματα για ενα διαστημα "" ( παντα βγαινει αυτο το ...ελευθερια η θανατος το Ελληνικο)
      Διαλλεγουμε....εντιμη ζωη...η ατιμος θανατος ?? Μεσα μας αυτο αποφευγουμε εως εδω.Μια απαντηση ...σαν λουφαδωροι.Ομως η λουφα ειναι προσωρινη και κραταει οσο το μαχαιρι κατεβαινει....

      Διαγραφή
  6. κατα τά αλλα εσκασα απο τα γελια ακουγοντας οτι ειχαμε προχθες την επετειο της απελευθερωσεως απο τη Γερμανικη κατοχη ...... Παντως σε καλη μερια τα κερδη τους αλλα παρακαλω αμα λαχει να ερθετε να τα υπερασπιστειτε απο οποιν εχθρο θεληση να τα ιδιοποιηθει. Το θεμα εναηρτητος Ελλας ως κωμωδια ελαβε τελος αρα και η αμυνα της. Ο δουλοπαροικος δεν εχει λογο να παει να ψοφησει για το αφεντικο ....ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΕΙΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.