6/10/18

Γερμανία: Εβραϊκή ομάδα στο σώμα της AfD

Τη διαφωνία τους με την ύπαρξη μνημείου Ολοκαυτώματος έχουν εκφράσει στελέχη της AfD.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Το ακροδεξιό κόμμα AfD είναι το μόνο κόμμα στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας το οποίο αναφέρει ότι το μίσος κατά των Εβραίων είναι αναπόσπαστο τμήμα του Ισλάμ, για να προσθέσει ότι το ισλαμικό δόγμα είναι ασύμβατο με το γερμανικό σύνταγμα, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times.
Η άποψη αυτή, την οποία μοιράζεται ο Ντιμίτρι Σουλτς, Εβραίος γεννημένος στην ΕΣΣΔ, που μετοίκησε στη Γερμανία με τους γονείς του σε μικρή ηλικία, αποτελεί την ιδεολογική βάση μικρής ομάδας ομοθρήσκων του που έχουν ενταχθεί στο ακροδεξιό κόμμα.
Αύριο ο Σουλτς θα εγκαινιάσει την ομάδα «Εβραίοι για την AfD», η οποία αναμένεται –σύμφωνα με τον ιδρυτή της– να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.400 μέλη. Η ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος εκτιμά ότι τέτοιες ομάδες αποτελούν απόδειξη ότι το κόμμα έχει πλέον απήχηση σε ευρεία μερίδα συντηρητικών ψηφοφόρων.
Με την πρωτοβουλία του κ. Σουλτς διαφωνούν, όμως, πολλές εβραϊκές οργανώσεις. «Ανθρωποι, όπως ο κ. Σουλτς, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από αντισημίτες. Αξιοποιούνται από την AfD, προσφέροντας ψευδή εικόνα αξιοπρέπειας», λέει ο Γιούρι Γκολντστάιν.
Την Πέμπτη, η μεγαλύτερη εβραϊκή οργάνωση της Γερμανίας εξέδωσε ανακοίνωση, περιγράφοντας την AfD ως «κίνδυνο για την εβραϊκή ζωή στη Γερμανία» και προσθέτοντας ότι το κόμμα είναι «αντιδημοκρατικό, απάνθρωπο και ακροδεξιό». Στην ανακοίνωσή τους, οι εβραϊκές οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί αποτελούν συχνό φαινόμενο σε διαδηλώσεις της AfD. Επικριτές της AfD επιμένουν ότι παρά την άνοδο του ισλαμικού αντισημιτισμού, οι Εβραίοι δεν έχουν θέση στο ακροδεξιό κόμμα, μνημονεύοντας το στέλεχος της AfD, Μπγιορν Χόκε.
Ο Χόκε, επικεφαλής της AfD στη Θουριγγία, έχει στενές σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις και έχει δηλώσει δημόσια ότι διαφωνεί με την ύπαρξη μνημείου για το Ολοκαύτωμα στο Βερολίνο. Τον περασμένο Ιούνιο, ο ηγέτης της AfD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, χαρακτήρισε τον Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς «σαν μία κουτσουλιά πουλιού» σε χίλια χρόνια γερμανικής ιστορίας.
Πηγή: REUTERS, Καθημερινή

13 σχόλια:

  1. Σε αντίθεση με ότι έχει διδάξει το λαό μας η προπαγάνδα που έφεραν από τη Γερμανία οι αξιωματικοί μας επι Μεταξά, και η οποία ρίζωσε για τα καλά, οι Εβραίοι ποτέ δεν ήταν ενωμένοι και ποτέ δεν ήταν όλοι καλοί ή κακοί, αριστεροί ή δεξιοί, άγιοι ή διάβολοι. Το τυφλό μίσος για τους Εβραίους μας έκανε φυτά. Οι Εβραίοι είναι αδελφός μας λαός από πολλές πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Σε αντίθεση με ότι έχει διδάξει το λαό μας η προπαγάνδα που έφεραν από τη Γερμανία οι αξιωματικοί μας επι Μεταξά<

      Τι προπαγάνδα έφεραν από την Γερμανία οι αξιωματικοί μας επί Μεταξά; Πάντως οι σχέσεις τού εβραϊκού στοιχείου με το καθεστώς τής 4ης Αυγούστου ήσαν άριστες.

      Διαγραφή
  2. Επι Μεταξά η Γκεστάπο και άλλες Ναζιστικές υπηρεσίες εκπαίδευσαν πολλούς δικούς μας και σε ιδεολογικά ζητήματα. Φυσικά δεν τους είπαν ότι με Γερμανικά χρήματα έγινε η επανάσταση το 1917. Τους δίδαξαν τους δικούς μας ότι για όλα έφταιγαν οι Εβραίοι. Για το 1922 για πες μου ποιός έφτιαξε την προπαγάνδα ότι ο Βενιζέλος και ο Κεμάλ ήταν Εβραίοι, και ότι το 1922 ήταν Εβραϊκό σχέδιο; Γερμανικό, Γαλλικό, Βρετανικό και Ιταλικό ήταν, αλλά για εξήγησέ μου, ήταν ή δεν ήταν οι Μεταξικοί και Βασιλικοί που έφτιαξαν την απάτη ότι ήταν Εβραίοι ο Βενιζέλος και ο Κεμάλ; Από ποιούς έμαθαν οι δικοί μας προπαγανδιστές να τα φορτώνουν όλα σε Εβραίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν ποιους π.χ.; Δεν αρκεί να γράφεις κάτι. Οφείλεις και να το τεκμηριώσεις. Γνωρίζω ότι ο Σπύρος Παξινός είχε εκπαιδευτεί στην GeStaPo, αλλά δεν γνωρίζω για άλλους και άλλες ναζιστικές υπηρεσίες. Περιμένω στοιχεία.
      Για τούς Εβραίους σού απάντησα ήδη, άρα ο ισχυρισμός σου είναι ανυπόστατος. Το καθεστώς τής 4ης Αυγούστου δεν ήταν ρατσιστικό. Δες κι εδώ.

      Από την 4η Αυγούστου πετιέσαι στο 1922. Αυτά που γράφεις, όχι μόνον δεν τα τεκμηριώνεις, αλλά είναι και ασυνάρτητα.

      Ρώτησε αυτούς που τα φορτώνουν όλα στους Εβραίους. Δόξα τω Θεώ, αφθονούν κι εδώ μέσα.

      Σε όλα τα σχόλιά σου εμφανίζεις μία εμπάθεια κατά των Γερμανών. Ή μάθε να συζητάς με στοιχεία, όπως κάνω εγώ, πάντα κατά το δυνατόν, ή μην απαντήσεις.

      Διαγραφή
    2. Θες να τους λιβανίσω;

      Συμφωνώ ότι η 4η Αυγούστου δεν ήταν αντισημιτική.
      Ο Μεταξάς, όπως και ο Κωνσταντίνος, έστειλαν πάρα πολλούς Έλληνες αξωματικούς στη Γερμανία για εκπαίδευση σε κάθε στρατιωτικό και ιδεολογικό τομέα. Τι ακριβώς θέλεις, να σου δώσω λίστα με ονόματα; Ο Ελληνικός αντισημιτισμός είναι Γερμανική κατασκευή.

      Μιλάμε για τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για το 1922 και το 1944, δηλαδή για τη φιλογερμανική παράταξη της χώρας μας.

      Για πες μου σε παρακαλώ, ποιός άνοξε τις πύλες της χώρας μας στη Γερμανία στην εποχή μας; Υπάρχει μηχανισμός στη χώρα μας και στις ΗΠΑ τον οποίο ελέγχει η Γερμανία;

      Διαγραφή
    3. Τι πάει να πει να τούς "λιβανίσεις"; Είπες δύο φορές ότι
      "επί Μεταξά", πράγμα που σημαίνει επί κυβερνήσεως Μεταξά. Ή δεν ξέρεις τι λες (το πιθανότερο); Τι ανακατεύεις τον βασιλιά Κωνσταντίνο; Σού ζήτησα κάποια ονόματα αξιωματικών και ονόματα "και άλλων Ναζιστικών υπηρεσιών", στις οποίες, ως ισχυρίζεσαι, εκπαιδεύτηκαν. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      >Ο Ελληνικός αντισημιτισμός είναι Γερμανική κατασκευή<

      Κάνεις λάθος. Ο ελληνικός (επίθετο είναι, δεν χρειάζεται κεφαλαίο) αντισημιτισμός, αρχικά ήταν θρησκευτικής και όχι φυλετικής μορφής και κράταγε από το εσφαλμένως λεγόμενο Βυζάντιο. Απ' εκεί τον πήραν και οι Σλάβοι, οι οποίοι είναι φανατικοί αντισημίτες. Άρα είναι βυζαντινής και όχι γερμανικής κατασκευής. Σήμερα στην Ελλάδα έχει κυρίως μορφή φυλετική.

      Τα υπόλοιπα είναι άσχετα με το θέμα και εμφανίζουν τρικυμία εν κρανίω. Επαναλαμβάνω, αν δεν προσκομίσεις αξιόπιστες πηγές γι αυτά που γράφεις, να μην επανέλθεις. Αν δεν μπορείς να κάνεις σοβαρό διάλογο, περιττεύει να συνεχίσεις.

      Διαγραφή
    4. Με το να τους λιβανίσω εννοούσα τους Γερμανούς.

      Επι κυβερνήσεως Μεταξά, όπως και για πολλά προηγούμενα χρόνια, την ιδεολογία και προπαγάνδα στη χώρα μας την έφτιαχναν άνθρωποι με μετεκπαίδευση στη Γερμανία. Οι βασανισμοί και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα έγιναν από ανθρώπους με εκπαίδευση στην Γκεστάπο πριν αρχίσει ο Β πόλεμος.

      Επειδή δεν έχεις γνώση της ιστορίας σε πληροφωρώ ότι η ζωή για τους Εβραίους στο Βυζάντιο σε σχέση με Γερμανία και άλλες χώρες της μεσαιωνικής δυτικής Ευρώπης ήταν ένας παράδεισος. Μετά τον Ιουστινιανό και Ηράκλειο είχαμε ελάχιστες διώξεις Εβραίων. Μέχρι το 1204 η Εβραϊκή παροικία στην Κωνσταντινούπολη ανθούσε και ήταν ευτυχισμένη.

      Στη Γερμανία και Αγγλία να σου θυμίσω πόσες σφαγές τους έκαναν χωρίς καμία αιτία; Καμία σχέση με τη ζωή που είχαν οι Εβραίοι σε Ορθόδοξες χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Ρωσσία και στην Ορθόδοξη Ανατολική Ευρώπη άνθισε ο Εβραϊσμός, και μετά πήγε στη Δύση. Αλλά αυτά οι Γερμανοί δάσκαλοί σου τα κρύβουν και βγάζουν τους Ορθόδοξους και τους Έλληνες ως αντισημίτες την ίδια ώρα που αυτοί οργανώνουν Ολοκαυτώματα όλων των "υπανθρώπων" λαών.

      Έχεις κάθε δικαίωμα να μην γνωρίζεις ιστορία αλλά αν δεν αρχίσεις να με πληρώνεις θα σου κόψω τα δωρεάν ιδιαίτερα.

      Καμία σχέση ο Ορθόδοξος ή Ανατολικός αντισημιτισμός με τον Δυτικό από πλευράς σφαγών και γενοκτονιών των Εβραίων. Η μέρα με τη νύχτα.

      Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα είναι έργο της Γερμανόφιλης παράταξης που μας δίδαξε ότι δεν ήταν οι δικές της στρατηγικές αλλά οι Εβραίοι που έφεραν το 1922.

      Διαγραφή
    5. Όχι μόνο δεν ξέρεις τι σού γίνεται κι απαντάς αλλ' αντ' άλλων, αλλά δεν προσέχεις και τι σού γράφουν.

      Αν επί κυβερνήσεως Μεταξά έφτιαχναν την ιδεολογία άνθρωποι με μετεκπαίδευση στην Γερμανία, τότε το κυρίαρχο στοιχείο τής 4ης Αυγούστου θα ήταν ο αντισημιτισμός. Δεν ήταν όμως, άρα δεν ξέρεις τι λες.

      Οι Γερμανοί δίδαξαν π.χ. στον Πατροκοσμά τον αντισημιτισμό, δεν έχεις δια βάσει τι γράφει στην Δ' Διδαχή, στα κεφάλαια "Τιμωρία τῶν Ἑβραίων" και "Ἡ κακία τῶν Ἑβραίων"; Έχεις ακούσει την Μεγαλοβδόμαδα τα όσα τούς "ψάλλουν" στις εκκλησίες;

      Δεν καταλαβαίνεις τι σού γράφω, διότι δεν γνωρίζεις το αντικείμενο.

      Διαγραφή
    6. Επι Μεταξά ο αντισημιτισμός φούντωσε μεν λόγω του ότι όλα τα βάρη του 1922 τα έριξαν οι βασιλομεταξικοί σε Εβραίους, αλλά επειδή ο λαός μας δεν είναι άγριος όπως κάτι βόρειοι δεν έτρεξε να σπάσει και να κάψει τους Εβραίους και τα σπίτια τους. Οι "πολιτισμένοι" φίλοι σου αγριάνθρωποι δες τι έκαναν στους Εβραίους.

      Πολλές από τις προφητείες του Αγίου Κοσμά είναι πλαστά κείμενα, γραμμένα πολύ αργότερα πιθανότατα από γερμανόφιλους οι οποίοι βιάζουν κάθε ιερό και όσιο στα περισσότερ κείμενά μας από το 1831, ο ίδιος ο Άγιος δεν άφησε τίποτα γραμμένο.

      Όμως επί Οθωμανίας οι Εβραίοι υπηρετούσαν πάντα τα Ισλαμικά αφεντικά τους, ούτε ενα Εβραίο δεν γνωρίζουμε να έχει συμμετοχή στις δεκάδες επαναστάσεις κατά των Ισλαμιστών.

      Προσέχω πολύ καλά τι σου λένε τα δαιμόνια να μου γράφεις και δεν σε παραξηγώ.

      Διαγραφή
    7. Περιττό να πω ότι δεν έχεις παραθέσει ακόμη ούτε ένα στοιχείο, ούτε μία πηγή, για τις ανοησίες που γράφεις.

      Όσον αφορά στον θρησκευτικό αντισημιτισμό, εκτός τού Πατροκοσμά, έχεις διαβάσει Χρυσόστομο; Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος – Κατά Ιουδαίων, λόγοι οκτώ. Κι αυτόν οι ... Γερμανοί τον εκπαίδευσαν;

      Διαγραφή
    8. >Επι Μεταξά ο αντισημιτισμός φούντωσε μεν λόγω του ότι όλα τα βάρη του 1922 τα έριξαν οι βασιλομεταξικοί σε Εβραίους<

      Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.

      Στην Ελλάδα έχει λάβει χώρα μόνον ένα πογκρόμ κατά των Εβραίων.

      Γιατί αποκαλείς "φίλους μου" τούς Γερμανούς;

      >Προσέχω πολύ καλά τι σου λένε τα δαιμόνια να μου γράφεις και δεν σε παραξηγώ<

      Μέσα στο συγχυσμένο σου μυαλό φαντάζεσαι πράγματα. Σε ξέρω από παλιά. Εσύ μιλούσες (κι) εδώ μέσα για κάποιες πρωτότυπες εργασίες σου, τις οποίες ... σού απαγόρευσαν (sic) να δημοσιεύσεις.

      Διαγραφή
    9. Στείλε μου το ιμέιλ σου να σου στείλω κάτι.
      Κανείς δεν μου απαγόρευσε. Κάποιοι απλά με καθυστέρησαν για πολύ καιρό.

      Είμαι μάλλον περίεργος. Έχω τόνους υλικού και δεν βγάζω τίποτα στον αέρα. Έχω πάρει τις εποχές με τη σειρά, από προϊστορία μέχρι σήμερα. Πέντε τόμους. Δεν είναι καθόλου εύκολο να γράφεις για διαφορετικές περιόδους της ιστορίας. Πολύ χρονοβόρο.

      Επειδή εκφράζεις ενδιαφέρον τόσα χρόνια πρέπει να είσαι από τους πρώτους που θα ενημερώσω.
      gsiderountios@gmail.com

      Διαγραφή
  3. Ψάξε τις έρευνες και για τα πλαστά κείμενα του Αγίου Χρυσόστομου, δεν είναι ολοκληρωμένες. Οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων, αυθεντικοί και πλαστογράφοι, έχουν γράψει Κατά Ελλήνων πολλά περισσότερα.

    Δεν σου δίνω πηγές για να μην γλυστρίσεις και πέσεις μέσα. Άνοιξε το νερό της βρύσης καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.