12/10/18

Π. Νεάρχου: Εξυπηρέτηση Γεωπολιτικών Παιγνίων η Συμφωνία των Πρεσπών

Είτε Διζωνική, είτε Ομοσπονδία δύο Κρατών, η Κυπριακή Δημοκρατία σε Κίνδυνο
Ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου, αφού χαρακτήρισε τις τριμερείς  συναντήσεις όπως αυτή στη Ελούντα, από τις πλέον ευχάριστες στιγμές της Ελληνικής και Κυπριακής Διπλωματίας, μιλώντας στον 98.4 για τις εξελίξεις με την Συμφωνία των Πρεσπών, τις χαρακτήρισε εντελώς σε λάθος βάση για την Ελλάδα, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος αλλά αντίθετα με νέα προβλήματα στο άμεσο μέλλον, σημειώνοντας ότι το μόνο που εξυπηρετεί αυτή η Συμφωνία, είναι τα Γεωπολιτικά Παίγνια των ΗΠΑ αλλά και της Γερμανίας στα Βαλκάνια, έναντι της Ρωσίας.
Για τις εξελίξεις στη Κύπρο, ο κ. Νεάρχου τόνισε ότι είτε Διζωνική –Δικοινοτική  «Λύση» , είτε ο τύπος μιας χαλαρής Ομοσπονδίας δύο κρατών, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος , με τις οποίες δυστυχώς τα κυρίαρχα κόμματα της Κύπρου  ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να έρχονται όλο και πιο κοντά στις απαιτήσεις της Τουρκίας, που θέλει λόγο και ρόλο σε όλο το νησί, όπως και στην υπόθεση του Ενεργειακού Πλούτου. 
Δυστυχώς τονίζει, όλα αυτά θέτουν σε κίνδυνο την μοναδική ασπίδα των Κυπρίων, που είναι η υπόσταση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι και το μέλος στην Ε.Ε. αλλά και το νομικό πρόσωπο που σήμερα διαπραγματεύεται τον ενεργειακό πλούτο με τις τους πολυεθνικούς κολοσσούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.