31/10/18

Δ. Κωνσταντακόπουλος: Εφιαλτικά σενάρια στην Μέση και Εγγύς Ανατολή - Ο ρόλος των ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο (ηχητικό)

Για σενάρια εφιάλτη στα όρια ακόμη και πυρηνικού πλήγματος με στόχο το Ιράν, κάνει λόγο μιλώντας στον 98.4 ο γεωπολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος, επικεφαλής του site konstantakopoulos.gr και συγγραφέας του βιβλίου: «Η Κύπρος στο Στόχαστρο» Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, σημειώνοντας ότι ακόμη και το φονικό επεισόδιο στην Αλβανία με τον έλληνα ομογενή, μετά την αντίδραση του Ράμα, είναι περίεργο ως προς την εξέλιξη του, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι η Αλβανία είναι στον απόλυτο έλεγχο των κατά τα άλλα συμμάχων μας ΗΠΑ.

Ελλάδα και Κύπρος δεν πρέπει να εμπλακούν σε πολεμικά και γεωπολιτικά παιχνίδια που ενδεχομένως μεγάλοι παίκτες ισχύος θα θελήσουν να μας σπρώξουν, ώστε να ελέγξουν την Τουρκία του Ερντογάν, ώστε να μην υπάρχει εμπόδιο στους ευρύτερους σχεδιασμούς τους στη περιοχή. Ασφαλώς και έναντι της Τουρκίας,  είπε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αποτροπή ισχύος, αλλά αυτό είναι άλλο,  από το  να εμπλακούμε εμείς σε πολεμικές αναμετρήσεις για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στη περιοχή, προς όφελος μεγάλων πολυεθνικών.


5 σχόλια:

  1. An interview food for the brain and for further discussions. Kudos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ποίον απευθύνονται οι υποδείξεις; Δεν φταίει ο Δημήτρης, όλοι συμβουλές δίνουν. Αλλά σε ποιόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Κωνσταντακόπουλε

    1. Τα κράτη δεν έχουν φιλίες αλλά κοινά συμφέροντα. Ούτε οι αγγλοσάξονες που τόσο δαιμονοποιείτε είχαν πάντα συμφέροντα αντίθετα με αυτά της Ελλάδος.

    2. Τελικά δεν μας είπατε, δικαιούνται Ελλάδα και Κύπρος να εξορύξουν τους υδρογονάθρακές τους ή όχι;

    3. Συμφωνώ ότι το πραξικόπημα στην Τουρκία υποκινήθηκε από τις ΗΠΑ και συμφωνώ ότι εκτός της οικονομίας χρησιμοποιούν το κουρδικό ζήτημα ως μέσο πίεσης όπως και ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν μια ελληνοτουρκική σύρραξη για να ξεφορτωθούν τον Ερντογάν.

    Όμως τέτοιο σχέδιο θα είχε μονάχα νόημα εάν προεξοφλούσαν οι ΗΠΑ νίκη της Ελλάδος σε ένα τέτοιο σενάριο, ειδάλλως κινδυνεύουν να "χάσουν" την Τουρκία οριστικά.

    4. Η όλη σκέψη σας βασίζεται σε λάθος αφετηρία. Συγκρίνετε Ελλάδα και Τουρκία που δεν είναι γεωπολιτικά ισοδύναμες. Η Τουρκία μπορεί να κάνει ότι κάνει επιτυχώς επειδή έχει τεράστια γεωπολιτική ισχύ που δεν διαθέτει η Ελλάδα. Γιατί; Επειδή χάσαμε τον πόλεμο του 1919-1922.

    5. Για να αλλάξει την "μοίρα" της η Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθεί η γεωπολιτική ισχύ της, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση, για ευνόητους λόγους, δεν θέλει να επιτρέψει η Τουρκία. Οπότε τι κ. Κωνσταντακόπουλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://syria.liveuamap.com/en/2018/31-october-at-1900-turkish-armored-vehicle-attacked-village

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αμερικανοί δεν θέλουν πόλεμο στο ΝΑΤΟ...
    Απλά θέλουν να πιέσουν την τουρκία...
    Και η τουρκία απλά ζητάει...
    Αρα,αν η αμερική θέλει να δώσει στην τουρκία,απλά θα δώσει χωρίς πόλεμο...
    Το πολύ-πολύ λοιπόν,να γίνει ένα άχρωμο απόλυτα ελεγχόμενο θερμό επεισοδιο...
    Πράγμα πανεύκολο και επαναλήψιμο...
    Κι'αυτά που λέει ο κος Κωνταντακόπουλος,ανήκουν σε άλλη εποχή...
    Αντίθετα, αν η Ελλάς είχε νουνεχή και ανεξάρτητη διακυβέρνηση,ένας πόλεμος με την τουρκία,θα ήταν η απόλυτη ανατροπή που θα τους έφερνε όλους προ "ανεπίτρεπτων" τετελεσμένων...
    Συμπέρασμα: Ο,τι μας συμβουλεύει ο εν λόγω κυριος είναι φούμαρα και παντελώς άτοπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.