15/10/18

Το συνταξιοδοτικό μας μοντέλο οδηγείται μαθηματικά στην χρεοκοπία

Στην Ελλάδα παίζουμε ακόμη τη κολοκυθιά με τις συντάξεις, και αντί να πούμε την αλήθεια στην κοινωνία ότι για να πληρωθούν, πρέπει να υπάρξει παραγωγή, εμείς μαδάμε τη μαργαρίτα ως προς το αν η περικοπή τους έχει δημοσιονομικό ή διαρθρωτικό χαρακτήρα. 
Αυτό εξηγεί στο liberal.gr, ο οποίος ενόψει της σημερινής κατάθεσης στη Κομισιόν του ελληνικού προϋπολογισμού με τις ελληνικές θέσεις, μιλά για τη κυβερνητική προσπάθεια παραπλάνησης, και τονίζει στο liberal.gr, ότι πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να πιστεύει ότι σε μια χώρα με αναλογία συνταξιούχων προς εργαζόμενους 1 προς 1,4 - αντί για 1 προς 4, όπως θα έπρεπε κανονικά- είναι σε θέση το κράτος, δίχως θεαματική ανάπτυξη, να συνεχίσει να καταβάλει τις σημερινές συντάξεις.
"Δεν βγαίνει αυτή η άσκηση, πως να το κάνουμε; Είναι πιο δύσκολο και από το να προσπαθεί κάποιος να πουλήσει πάγο στους Εσκιμώους !", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πρώην διοικητής του ΙΚΑ, προσθέτοντας ότι αντί η κυβέρνηση να ανησυχεί κατά πόσον το ασφαλιστικό είναι πραγματικά βιώσιμο, εκείνη ανησυχεί κατά οι δανειστές μας το θεωρούν βιώσιμο, λες κι αν εκείνοι πέσουν έξω στις προβλέψεις τους, θα μας αποζημιώσουν γι' αυτό.

Για τη συνέχεια liberal


5 σχόλια:

  1. Άλλη μια οψιμη επιφοιτηση απο έναν πρώην!
    Ο επί πενταετία προεδρος του ΙΚΑ (1999-2004), επι του ταπερμαν.
    Ο νυν ceo ασφαλιστικης. ..
    μας λέει για τις επισφαλειες και τα κακως κειμενα του ασφαλιστικού της χώρας ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικά ευφυές το να αξιολογούμε πρώτα τον πομπό και κατόπιν το σήμα. Και ο Γιαννίτσης του τάπερμαν ήτανε υπουργός και τα έλεγε από το 2000, αλλά επικράτησε αντίστοιχη λογική με τη δική σου Έλλην (γδαρμένε πλέον για τη στήριξη του ασφαλιστικού) φορολογούμενε...
      Έλεγαν διάφοροι γελοίοι τότε ότι ο Γιαννίτσης είναι νεοφιλελεύθερος και έχει φάει σκάλωμα με το ασφαλιστικό και ούτε η δολοφονία του γιού του στο Μεξικό δεν τον εμπόδιζε να σπρώχνει την ανάλγητη ατζέντα του!!!
      Πες μου τώρα ότι δεν μας αξίζουν όσα βιώνουμε να φτιάξω συκώτι...

      Διαγραφή
    2. Για το ασφαλιστικό έχω κι εγω την ιδια άποψη με τον Νεκταριο, η διαφορά μας είναι ότι τις αδικιες, τις παθογενειες τα ελλειματα και την γραφιοκρατεια εγώ ΔΕΝ ειχα την ευκαιρία να τα καταπολεμησω.
      Και οι αποψεις μου ειναι δωρεάν,

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΕ ΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ;ΤΟ PSI ΤΟ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΡΟΥΦΗΞΕ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ!!!!!!!ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ,ΣΑΜΑΡΑΣ,ΚΛΠ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝΤΕΣ

      Διαγραφή
  2. Babylonian (15/10/18 7.37 μμ)
    Οι γελοίοι που έλεγαν ότι ο Γιαννίτσης είναι νεοφιλελεύθερος είχαν απόλυτα δίκαιο. Ο ίδιος ο Γιαννίτσης δεν το έκρυβε ότι ήταν νεοφιλελεύθερος όπως και ο πρωθυπουργός του ο Σημίτης.
    Απορώ πως και «ξέχασε » το Liberal τον ρόλο που έπαιξε ένας μεγάλος και τρανός της ΝΔ τότε ο Χριστοφορίδης πρόεδρος σε ταμείο που επί των ημερών του με τα «δομημένα ομόλογα» χάθηκαν τα δις του ταμείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.