31/10/18

Μόνος του, ένας ήρωας Αρχιμανδρίτης συγκλονίζει το πανελλήνιο για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου

Φανούρης Ευστράτιος
Θεολόγος – Κοινωνιολόγος
Αρθρογράφος
Διαβάστε τη συγκλονιστική παρέμβαση από τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Μισσό για τη στυγερή δολοφονία του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - "Το πατριωτικό αίμα δεν ισοσταθμίζει στην πλάστιγγα όταν αναμετρηθεί με το αριστεριστικό. Για μια Ελλάδα που οι αξίες όλες έχουν εκπέσει, το διπλωματικό επεισόδιο με τον άτυχο 35χρονο νέο, ομογενή εξ Αλβανίας, δεν έχει την σημασία που θα έπρεπε. Ντόρος και αχός βαρύς ακούγεται από τα κατευθυνόμενα Μ.Μ.Ε. μονάχα αν το θύμα είναι αριστερός και μειοδότης της πατρίδας. Αντί ο εκλιπών Κωνσταντίνος Κατσίφας να αρθεί και να καταταχθεί στο πάνθεον των ηρώων, όπως δικαιωματικά το αξίζει, αφού οι λύθροι του αίματος του πότισαν την γη υπέρ πίστεως και πατρίδος, άπαντες σιωπούν, φοβούμενοι το Αλβανικό μένος."
Ο 35χρόνος ως ευπατρίδης προέβη στο αυτονόητο, όταν λόγω της επετείου της 28ης Οκτωβρίου υψώθηκε σε νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων η Ελληνική Σημαία ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής και αγήρω μνήμης.
Μη αντέχοντας να βλέπει την Ελληνική μας Σημαία να υποστέλλεται ατάκτως από Αλβανούς αστυνομικούς πυροβόλησε για εκφοβισμό και κινούμενος από αγνά Εθνικά συναισθήματα.
Τότε οι Αλβανοί τον χτύπησαν άνανδρα στην θωρακική χώρα και τον συνέλαβαν αιμόφυρτο σέρνοντας τον υποδειγματικά ενώ λίγο μετά ακολούθησε και η χαριστική βολή στο κρανίο.
Οι Αλβανοί ως λαός απαίδευτος και μοχθηρός έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ανδραγαθία τους αυτή και ο πρωθυπουργός τους εν ολίγοις συνέστησε στην Ελλάδα ότι μας απάλλαξε από έναν άνθρωπο κακοποιό.
Χαρακτήρισε τον Έλληνα Εθνομάρτυρα «τρελό» και πως η απώλεια του ήταν σωτήριος.
Η καυχησιολογία τους έφθασε στο σημείο να μιλούν για ηρωϊκή επιχείρηση, τη στιγμή που επιστράτευσαν ολόκληρη ομάδα επίλεκτων αστυνομικών για να αντιμετωπίσουν έναν και μόνον άνθρωπο.
Η μανία τους ήταν τόσο ξέφρενη που άνανδρα έριξαν και την χαριστική βολή στον γενναίο Έλληνα που αψήφισε την «κατεργαριά» των Αλβανών.
Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπ.Εξ. κωφεύει για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους. Δεν θέλει να δοθεί έκταση.
Εξάλλου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν ήταν τραγουδοποιός εναντιοντων ακραίων και Εθνικιστών.
Οπότε η θυσία του δεν σημαίνει κάτι για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης δεν πρέπει να ερεθίσουμε και τα Σκιπτάρια που παρεπιδημούν στην χώρα μας σαν παράσιτα και απολαμβάνουν όλα τα αγαθά της φιλόξενης πατρίδας μας.
Μας προκαλούν, μας σκοτώνουν, μας ληστεύουν, μας ήρθε όλη η σαβούρα και κακοποιοί, ελαχίστων εξαιρουμένων, που ελευθέρωσαν εσκεμμένα από τις φυλακές τους και διαπρέπουν στην εγκληματικότητα στην δύσμοιρη Ελλάδα, λεηλατώντας τις περιουσίες του φτωχού κόσμου.
Να απελαύνονται κύριοι της Κυβέρνησης πάραυτα. Καίνε την Σημαία μας;
Φυλάκιση ή απέλαση. Βεβηλώνουν τα Όσια και Ιερά μας και σε λίγα χρόνια έγιναν αφεντικά στην ίδια μας την χώρα ! Πως ; Εσείς ξέρετε και εμείς καλύτερα.
Έξω οι κακοποιοί εγκληματίες Αλβανοί και κάθε λογής παρόμοιοι μετανάστες από την Ελλάδα.
Ποτέ δεν τίμησαν την χώρα που τους φιλοξένησε παρά ολίγοι.
Ποτέ δεν ύψωσαν την Ελληνική Σημαία στις εθνικές εορτές.
Ποτέ δεν πέταξαν από πάνω τους την αλβανική ταυτότητα.
Ακριβώς ποιος πήγε φαντάρος για την Ελλάδα; Ξεχνάτε τις εθνικιστικές χειρονομίες τους ; Από αυτούς οι περισσότεροι πήγαν για την απόκτηση της Ελληνικής Ταυτότητας.
Ποτέ δεν είχαν οι περισσότεροι σχέση με την εκκλησία ούτε έχουν.
Ποτέ δεν λάτρεψαν τον ελληνικό πολιτισμό.
Είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούν δόλια το Ελληνικό κράτος και προσποιούνται ότι αγαπούν την Ελλάδα.
Την Ελλάδα την αγαπούν μόνο οι Έλληνες και κάνεις άλλος και μόνο στους Έλληνες ανήκει.
Οι Αλβανοί της Ελλάδας μέσω των σωματείων τους αδιαφορούν και ποιούν την νήσσα επειδή κατά βάθος χαιρέκακα επιδοκιμάζουν την εγκληματική αυτή πράξη των Αλβανών της γείτονος χώρας.
Εκμεταλλεύονται την φειδώ στις απελάσεις τους από την ευνομούμενη μας χώρα και πανηγυρίζουν κάθε φορά που η Ελλάδα μας τραυματίζεται. Το όνειρο της μεγάλης Αλβανίας δεν τους εγκαταλείπει ποτέ.
Σε κάθε περίπτωση είναι πρόθυμοι να εμέσουν και να εκδηλωθούν τα κατώτερα ένστικτα τους που χαρακτηρίζουν λόγω της γονιδιακής τους ιδιοσυγκρασίας.
Χαίρονται που στο πηδάλιο της χώρας μας βρίσκονται αυτοί οι μειοδότες του αγέρωχου Ελληνικού Έθνους και τους χορηγούν άφθονα κοινωνικά επιδόματα. Όμως λησμονούν σκοπίμως ότι ο καταδυναστευμένος μας λαός θα αφυπνιστεί και θα διαχωρίσει την ήρα από το σιτάρι και θα απομακρύνει πάραυτα όλους τους Αλβανούς και τους Αλβανόφρονες που κάθισαν στον τράχηλο μας.
Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν λογαριάζει, αυτό ας το θυμούνται.
Η θολοκουλτούρα και η υποκουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο τους Αλβανούς κακοποιούς μπορεί να συγκινήσει.
Και καλά οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, έρχονται και παρέρχονται !
Η Εκκλησία που είναι ; Που είναι η φωνή του Σώματος των Επισκόπων, των συγκροτούντων την Αγία Σύνοδο ;
Δεν ξανά πέρασαν τέτοια αναστήματα μουγγών; Αναίσθητων εσκεμμένα; Βολεμένων Ιεραρχών; Μονάχα ο προδομένος μας λαός έμεινε να αρθρώνει λόγο; Προς τι τόσο ένοχη σιωπή σε όλα τα Εθνικά και μη θέματα από τους επίσημους ταγούς του Έθνους ;
Προσωπικά τέλεσα Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του Δούλου του Θεού Κωνσταντίνου Κατσίφα και ενεγράφη στα Δίπτυχα της Αγίας Προσκομιδής, για να μνημονεύεται πάντοτε και η ψυχή του να ευρίσκει τόπο χλόης και αναψύξεως.
Ζητώ η Ελλάς η χώρα των Ηρώων, των Αγίων, και των Μαρτύρων.
Ζητώ το Έθνος των Ελλήνων.
Ζητώ η Ορθοδοξία.
Στέφος είληφας άφθαρτον παρά Κυρίου του Θεού ημών αδελφέ μας Κωνσταντίνε.
Μακαρία η γη η δεξαμένη σε, η δε ψυχή σου νυν εν ουρανοίς συναγάλλεται.
Αιωνία σου η μνήμη.
Έλληνες Αφυπνιστείτε.
Αρχιμανδρίτης Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

23 σχόλια:

  1. Κύριοι,

    Από την στιγμή που έγιναν γνωστά τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου ανήμερα της εθνικής μας εορτής την 28η Οκτωβρίου, υπήρξα εξ αρχής πολύ σκεπτικός σχετικά με τις συνθήκες που σκοτώθηκε ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας. Ως; αποτέλεσμα της επιλογής μου να θέλω να στηριχθώ στα απολύτως ψυχρά στοιχεία, δυστυχώς χαρακτηρίστηκα ως «πιο ραγιάς πεθαίνεις» από μερικούς πιο ενθουσιώδεις και πιο ορμητικούς. Δεν πειράζει - εν θερμώ μπορεί κάποιοι να πουν διάφορα…

    …έπειτα από όσα έχουν πλέον γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες και λαμβάνοντας την μαρτυρία του Έλληνα ιατροδικαστή κου Βουγιουκλάκη που είχε την ευκαιρία για λίγα μόλις λεπτά να εξετάσει μακροσκοπικά την σωρό του ομογενή και την αποκάλυψη πως έγινε εσκεμμένως προσπάθεια αλλοιωθούν τα στοιχεία της έρευνας (πλύση και συρραφή των τραυμάτων), γίνεται πλέον κάτι παραπάνω από σαφές πως η Αλβανική πλευρά, έχει λόγους να αποκρύπτει στοιχεία. Όσο κι αν ήθελα να παραμείνω ουδέτερος και να δικαιολογήσω την αντίδραση των Αλβανών αστυνομικών ως νόμιμη Αρχή της χώρας που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν έναν ένοπλο, τα αήθη σχόλια του Ράμα, το αισχρό πανό των βλακέντιων οπαδών και πάνω από όλα τα εμπόδια που παρουσιάζουν οι Αλβανικές εισαγγελικές υπηρεσίες και η «επέμβαση» στα τραύματα του θανόντος με προφανή σκοπό την αλλοίωση στοιχείων και γρήγορο κουκούλωμα της υπόθεσης, δεν μου αφήνουν περιθώρια να δικαιολογήσω την πλευρά που το βλέπει ένας Αλβανός RENEA που ξεκινά από το σπίτι του να πάει στην εργασία του να αντιμετωπίσει έναν (αποφασισμένο;) ένοπλο. Όσο κι αν δεν μπορώ να δικαιολογήσω την επιλογή του Έλληνα ομογενή να πάρει ένα AK στα χέρια για να λύσει τις διαφορές του με μπαλωθιές, είναι αδύνατο να μην αντιληφθεί κανείς το προφανές «κουκούλωμα» που επιχειρεί η Αλβανική πλευρά - και συνήθως αυτός που θέλει να κουκουλώσει μια υπόθεση όσο το δυνατό γρηγορότερα, αυτός που αλλοιώνει στοιχεία της έρευνας ώστε να κάνει το έργο των μελετητών δυσκολότερο (ή ακόμη και αδύνατο), αυτός που παρουσιάζει εμπόδια στην εύρυθμη διαδικασία που ορίζει ο Νόμος και οι ηθικοί κανόνες, είναι συνήθως αυτός που φταίει περισσότερο κι έχει λόγους να σβήσει τα ίχνη των ανομημάτων του.

    Ίσως η Ελληνική Σημαία δεν ήταν η άμεση αφορμή για την οποία σκοτώθηκε ο Κωνσταντίνος - ήταν όμως το αρχικό έναυσμα για μία ακολουθία γεγονότων που εξελίχθηκαν για να κλιμακώσουν μέχρι την εμπλοκή των Αλβανών αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων και την θανή του υπό συνθήκες που μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι RENEA γνωρίζουν. Για τον λόγο αυτό κι επειδή είμαι πεπεισμένος πως το παλικαράκι αυτό ξεψύχησε έχοντας την γαλανόλευκη ως πρώτη και τελευταία του σκέψη, δεν θα θεωρούσα καθόλου υπερβολικό το ΥπΕθΑ / ΓΕΣ να ονομάσει κάποιο από τα στρατιωτικά φυλάκια της ΕλληνοΑλβανικής μεθορίου ως «Ε.Φ. Καταδρομέα Κατσίφα Κωνσταντίνου» - μάλιστα θα το θεωρούσα επιβεβλημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο σου σε τιμά!
      ΥΓ. Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες από το χωριό ειπώθηκε πως το πρωί ενώ ο νέος έβαζε σημαίες (μικρές που είναι σε σπαγκάκι) για την γιορτή πήγε αστυνομικός και του είπε μην βάζεις άλλες θα τις βγάλω είναι υπερβολή) ο Κωνσταντίνος του είπε είναι δικαίωμά μου μην τις πειράξεις και ο αστυνομικός έβγαλε το πιστόλι και του το κόλλησε στο κούτελο...κι εκεί άρχισαν όλα...όμως ο νέος είχε προσαχθεί δυο φορές με στόχο να τον κάμψουν και αφέθηκε ελεύθερος! Αν όλα αυτά είναι σωστά νομίζω πως πρέπει όλη η Ελλάδα να σιωπήσει για τον Κωνσταντίνο! Τέτοιους Έλληνες δεν υπάρχουν λόγια να τους πεις!Τώρα πια είναι για πάντα τυλιγμένος με την γαλανόλευκη κι εμείς βουβοί με τα μάτια βουρκωμένα...το 2009 είχα γράψει ένα ποίημα για όσους έχουν μια σβελτάδα και μια απερίσκεπτη "τρέλα" κι αμυαλιά!
      Νομίζω πως να του το διάβαζα του Κωνσταντίνου θα χαμογελούσε και θα έλεγε "ναι έτσι είναι, έτσι πρέπει να ζει ο άνθρωπος, να την ρουφάει την ζωή με σβελτάδα"..α ρε Κωστή!!
      ΧΙΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
      Χίλια τραγούδια χίλιους σκοπούς
      Εγώ τραγουδώ και εσύ δεν ακούς
      Φανάρι έχει κόκκινο και δεν περιμένω
      Με βήμα ταχύ εγώ το διαβαίνω

      Ρισκάρω τα πάντα για την ζωή μου
      Που εγώ την ορίζω είναι δική μου
      Χίλια τραγούδια χίλιους σκοπούς
      Εγώ τραγουδώ και εσύ δεν ακούς

      Ρώσικη ρουλέτα είναι η ψυχή μου
      Ένα κλικ περιμένω σε κάθε στροφή μου
      Τη ζωή μου κάθε μέρα ρισκάρω
      Τόσα δίνω, πόσα θες να στην πάρω

      Χίλια τραγούδια χίλιους σκοπούς
      Εγώ τραγουδώ και εσύ δεν ακούς
      Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι
      Τη ζωή μου ρισκάρω και δε με νοιάζει

      Η ζωή είναι δράση και έτσι μόνο αξίζει
      Το αντίθετο ρεύμα, η ανάσα αγγίζει
      Πόσα θες, τόσα δίνω, και αυτή καταρρέει
      Ζεστό το αίμα μες τις φλέβες να ρέει.

      Χίλια τραγούδια χίλιους σκοπούς
      Εγώ τραγουδώ και εσύ δεν ακούς
      Μονάχα μια λάμψη σαν σπάει το φρένο
      Θα δεις σαν περάσω ξυστά απ’ το τρένο

      Τη ζωή μου μεγάλο έχω κάνει παιχνίδι
      Το φωνάζω το ξέρεις και γνωστό είναι ήδη
      Χίλια τραγούδια χίλιους σκοπούς
      Εγώ τραγουδώ άραγε ακούς
      του Σάκη Μαντά
      26/12/2009

      Διαγραφή
    2. Ο γαμπρός του Κωστή! Όλος ο πολιτισμός στα λόγια του, όλη η Ελλάδα στα μάτια του! Στο 9.00" λεπτό πέραν της άλλης συμπεριφοράς των Αλβανών αστυνομικών τους πήραν τα καρύδια και τα ρόδια!ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ!Αλβανοί... Στο 10 και μετά είναι ανατριχιαστικά όσα λέει ο άνθρωπος...
      https://www.youtube.com/watch?v=SmDqcQBTHJo
      ...κι άλλη μαρτυρία...σιωπή παντού...
      https://www.youtube.com/watch?v=i2r4wlXBzRs
      Ας ελπίσουμε να δικαιωθεί με την καταδίκη όσων έχουν ευθύνες...σιωπή παντού...

      Διαγραφή
    3. Σας εκτιμώ και τους δυό σας, και είναι σαν να σας έχω μπροστά μου σας χαίρομαι ως Έλληνες! Είναι τιμή μου ο πολιτισμός σας...ας είμαστε μονιασμένοι!Η Ελλάδα όπως βλέπετε μας χρειάζεται έτσι αυτές τις ώρες...μονιασμένους!Καλό βράδυ και στους δυό σας φίλοι μου...

      Διαγραφή
    4. «...το ΥπΕθΑ / ΓΕΣ να ονομάσει κάποιο από τα στρατιωτικά φυλάκια της ΕλληνοΑλβανικής μεθορίου ως «Ε.Φ. Καταδρομέα Κατσίφα Κωνσταντίνου»...»

      Πολύ καλή η πρόταση του Pointman.

      Διαγραφή
  2. ορθον το σχολιο,
    Παραδοξως απο ελλαδα τηρειται αδικαιολογητη αδρανεια.Ειναι θεμα ημερων να; αποκαλυφθει ο ακριβης τροπος εκτελεσεως του Κατσιφα.
    Μεχρι τοτε ας ειμεθα ψυχραιμοι.
    Ο ΑΣρχιμανδριτης λεει την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...απλα για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο νέος σύμφωνα με δηλώσεις συγγενή ο νέος είχε δυο σφαίρες στο στήθος κι όχι στο μέτωπο...

      Διαγραφή
  3. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μ.Καραθάνος που γνωρίζει με ακρίβεια τα γεγονότα και μάλιστα είχε προσωπική γνωριμία με τον Κ.Κατσίφα είπε εδώ:

    ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Χ.ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ: https://www.youtube.com/watch?v=Cjlk6Y36HJs

    Καραθάνος: «Mετά την εκδήλωση της Εθνικής επετείου, στο Ελληνικό Νεκροταφείο όπου είναι θαμμένοι οι Έλληνες πεσόντες του '40, οι Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία.
    Εκεί να ξέρετε υπάρχει αλβανική και ελληνική σημαία.
    Όπως γνωρίζετε οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είναι μία αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα, και κάθε χρόνο γίνονται οι εκδηλώσεις με την ελληνική σημαία.
    Στα κτήρια των Δημαρχείων και των Κοινοτήτων στα οποία είναι πλειοψηφία ο ελληνισμός υπάρχει πάντα ελληνική και αλβανική σημαία.Όχι μόνο δεν απαγορεύεται η ελληνική σημαία, αλλά επιβάλλεται να είναι.
    [...]
    Τον Κ.Κατσίφα τον γνώριζα και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ούτε ψυχοπαθής ήταν, όπως αναφέρει η απαράδεκτη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, τον γνώριζα προσωπικά, ήταν ένα νέο παιδί, που είχε εργαστεί στην Ελλάδα, επέστρεψε πριν 5 χρόνια, δούλευε στο χωριό του, είχε ένα παιδάκι, δεν ήταν ούτε της Χρυσής Αυγής κτλ.. ήταν ένας πατριώτης, που λόγω της ημέρας και της συγκίνησης δεν άντεξε το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας, πήγε σπίτι, πήρε μια δική του σημαία, βεβαίως απ΄ότι ξέρουμε πήρε και όπλο, και την ανέβασε, και τότε πήγαν οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν.
    Αυτός πυροβόλησε στον αέρα, και έφυγε προς το βουνό.
    [...]
    ΔΕΝ πυροβόλησε κατά των αστυνομικών.
    Αυτοί κάλεσαν τις Ειδικές Δυνάμεις, ήρθαν με ελικόπτερα, αυτός καλύφθηκε στην Δεξαμενή στην βουνοπλαγιά, περικυκλώθηκε, ΔΕΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ εναντίον των αστυνομικών... (και εκτελέστηκε)»

    Ο δημοσιογράφος αναφέρει στον κ. Καραθάνο τους ισχυρισμούς της αλβανικής αστυνομίας ότι δήθεν ο Κ. Κατσίφας τους πυροβολούσε επί μισή ώρα, και τον ρωτάει αν υπάρχουν μάρτυρες να πιστοποιήσουν ότι αυτό είναι ψέμα, και ο κ. Καραθάνος του απαντά ότι φυσικά υπάρχουν πολλοί μάρτυρες, και ότι αυτό ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.

    Καραθάνος: «Είναι ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.Η οικογένεια έχει ζητήσει Πραγματογνώμονα και Ιατροδικαστή, πρώτα για να εξεταστούν τα όπλα και αν αυτή η περιβόητη σφαίρα στο περιπολικό είναι από το όπλο του Κωνσταντίνου όπως ισχυρίζονται, ή είναι από άλλο, και θα μπορούσε να συλληφθεί, να δικαστεί και να τιμωρηθεί αν όντως ήταν, αλλά ΟΧΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ.
    Εδώ είναι εκτέλεση εν ψυχρώ και την καταγγέλουμε.
    Είναι ένα παιδί της Ελληνικής Μειονότητας, που εργάστηκε στην Ελλάδα, δούλευε τίμια στο χωριό του, είχε οικογένεια, δεν ήταν τρελός, δεν ήταν ψυχοπαθής, δεν ήταν χρυσαυγίτης, δεν είχε ενοχλήσει ποτέ, είχε υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, είχε πατριωτισμό, ανέβαζε ελληνικές σημαίες στο facebook, δεν απειλούσε κανένα, ούτε είχε δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα!

    Δημοσιογράφος: Οι υπόλοιποι κάτοικοι συμμερίζονται αυτό που λέτε, την εν ψυχρώ εκτέλεση;

    Καραθάνος: ΝΑΙ, ΝΑΙ. Έχει μία βολή στο κεφάλι και μία στην καρδιά.
    Ο Πραγματογνώμονας θα δει αν ήταν απ΄το ένα μέτρο, ή απ΄τα πέντε μέτρα, ή απ΄τα διακόσια.
    Για όλα φταίνε οι αστυνομικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία την ημέρα της Εθνικής επετείου.
    ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ο Κωνσταντίνος.Δεν έπρεπε να οπλοφορεί, αλλά απ΄αυτό μέχρι να εκτελέσουν ένα νέο παιδί (...) και σας θυμίζω την περίπτωση της λεωφορειο-πειρατείας, που ενώ μπορούσαμε να τον εκτελέσουμε τον Αλβανό, τον πηγαίναμε 24 ώρες και τελικά τον εκτέλεσαν οι ίδιοι οι Αλβανοί!
    Φανταστείτε το ίδιο πράγμα να είχε γίνει στην Ελλάδα, να μπορούσε να συλληφθεί ένας Αλβανός για ένα παράπτωμα, και η αστυνομία να τον εκτελούσε!
    Και να βγαίνει ο Αλβανός Πρωθυπουργός, που υποτίθεται ότι θέλει την φιλία με την Ελλάδα που τόσα τους έχει προσφέρει, και να κάνει αυτή τη δήλωση!»

    Δήλωση Ε.Ράμα:
    «Αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε με πολεμικές σφαίρες κατά της αστυνομίας μας που εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας στην προσευχή μας που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε άδικα από την εξτρεμιστική ανοησία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κατσιφας δολοφονηθηκε αναδρα απο τις Αλβανικες μοναδες ασφαλειας...οπως και ο Σωλομου Σολωμος και Τασος Ισαακ απο τους Τουρκους στην Κυπρο!
    Αθανατοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με όσα λέει ο Αρχιμανδρίτης, προφανώς δεν είναι «πολιτικά ορθό» να υπερασπιστείς ένα «τρελό» που υψώνει την ελληνική σημαία, και δεν πρόκειται να δούμε την ευαισθησία που έδειξαν π.χ. στην περίπτωση του Ζακ...
    Επιπλέον έχει παγιωθεί πια ως «επίσημη εθνική στάση» η υποχωρητικότητα σε βαθμό δουλοπρέπειας (ώστε να μην απαιτούμε τα αυτονόητα, δηλαδή έστω ότι ορίζει η διεθνής νομιμότητα), ακόμα και απέναντι στους Αλβανούς (!), φανταστείτε στους υπόλοιπους..
    Απέναντι σε αυτό το τριτοκοσμικό κράτος, σε όλα τα επίπεδα, αυτό το εθνικιστικό παράγωγο των ερειπίων του κομμουνιστικού συστήματος..

    Πως είναι δυνατόν με τέτοια συσκότιση γεγονότων που καθένας λέει άλλα, άλλος λέει για ένα διαμπερές τραύμα στην καρδιά και ένα στο μέτωπο, άλλος για δύο τραύματα στο θώρακα, οι Αλβανικές Αρχές ισχυρίζονται ότι πυροβολούσε εναντίον τους, οι μάρτυρες λένε άλλα...
    πως είναι δυνατόν λοιπόν, περιμένοντας τον Ιατροδικαστή να γίνεται στο νεκρό σώμα πλύσιμο και συρραφή τραυμάτων, ώστε να μην μπορεί να διαπιστωθεί από ποια απόσταση πυροβολήθηκε;!
    Δεν είμαστε ειδικοί σε αυτά τα θέματα αλλά πραγματικά δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο..
    Εκτός των άλλων, οι ίδιοι εκτίθενται παγκοσμίως, ως ένα κράτος και τριτοκοσμικό αλλά και ηλίθιο.. Πας να συγκαλύψεις στοιχεία με τέτοιο τρόπο; Μα έτσι ακριβώς θα κατηγορηθείς ότι είσαι ένοχος..Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο..
    Η απορία είναι γιατί δεν πυροβολήθηκε στα πόδια ώστε να εξουδετερωθεί. Γιατί μόνο 2 χαριστικές βολές στην καρδιά; Αυτό δεν μαρτυρεί την εν ψυχρώ δολοφονία;
    Αυτά όμως θα τολμήσει καμιά ελληνική κυβέρνηση να τα αναδείξει, και να απαιτήσει εξηγήσεις;

    Σχετικά με τα υπόλοιπα που λέει ο Αρχιμανδρίτης για τους Αλβανούς, προφανώς δεν είναι όλοι μοχθηροί και δολοφόνοι ή κλέφτες. Όλοι γνωρίζουμε Αλβανούς και από διάφορες δουλειές που κάνουν και από τον κοινωνικό περίγυρο. Το επίπεδό τους είναι όντως πολύ χαμηλό. Όχι μόνο το μορφωτικό αλλά γενικότερα ο τρόπος που σκέφτονται.
    Έχουν ένα ένστικτο επιβίωσης (λογικό ως ένα βαθμό με τόσα που έχουν περάσει), που επεκτείνεται όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και στον τρόπο που ζουν, θέλουν π.χ. να παντρέψουν τα παιδιά τους πολύ μικρά, έχουν ένα άγχος «παγίωσης της γενιάς τους», ανάλογο με αυτό που είχε ο κόσμος σε άλλες εποχές, που ο μέσος όρος ζωής ήταν χαμηλός...
    Προφανώς το κομμουνιστικό σύστημα έχει μεταλλάξει αυτούς τους ανθρώπους.. Έχουμε ακούσει φοβερές και απίστευτες λεπτομέρειες.. Κοπέλες 16 χρονών σήκωναν τσουβάλια πάνω από 50 κιλά στα αλβανικά κρατικά χωράφια και δούλευαν οι πάντες ασταμάτητα για ψίχουλα.
    Μας έχουν περιγράψει (πολλές φορές κλαίγοντας), τους διωγμούς (και διάφορα φρικιαστικά πράγματα), οποιουδήποτε αντιπάλου του καθεστώτος, σε ιδεολογικό και θρησκευτικό επίπεδο. Πολλά δεν θα τα μάθουμε ποτέ.
    Ήρθαν στην Ελλάδα και ανέλαβαν όσα εμείς δεν καταδεχόμασταν να κάνουμε. Δούλευαν στα χωράφια, καθάριζαν, πρόσεχαν παππούδες γιαγιάδες και παιδάκια, έγιναν οικοδόμοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατί εμείς ομαδικά «σπουδάζαμε»..
    Ακόμα και όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα γι αυτό δεν κατευθύνθηκαν σε πρακτικά πράγματα, με αποτέλεσμα οι Αλβανοί να κρατούν στα χέρια τους ένα μεγάλο μέρος της Οικονομίας μας.
    Με αποκορύφωμα σε όλα αυτά, το Δημογραφικό μας πρόβλημα, που μας αφανίζει..
    Αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές ζήλεια και κακεντρέχεια απέναντί μας (ως ένα βαθμό ανθρώπινη). Που εκδηλώθηκε κυρίως με την προσπάθεια να έχουν καλό σπίτι ή αυτοκίνητο (στο οποίο πολλές φορές υπήρχαν αλβανικά εθνικιστικά εμβλήματα).
    Έχουμε δει ακόμα και χαιρεκακία όταν μάθαιναν ότι μας περικόβουν τους μισθούς και αυξάνουν τους φόρους. Έχουν πολλά απωθημένα και αυτό φαίνεται..
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από κει και πέρα όμως, δεν αλλάζει κάτι με ιαχές του τύπου «να φύγουν οι δολοφόνοι κλέφτες Αλβανοί», αυτό είναι μια απλή εκτόνωση, γιατί δεν ξέρουμε τι μας φταίει.
    Ούτε είναι λύση το ξύλο των «εγέρθητου» χρυσαυγιτών απέναντι σε εξαθλιωμένους τριτοκοσμικούς που ήρθαν εδώ μισοπνιγμένοι.
    Τα πράγματα έχουν πολιτική ρίζα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.
    Τα βαλκανικά ερείπια της Αλβανίας και Βουλγαρίας όπως και χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, και επιπλέον τα ερείπια που άφησαν οι πόλεμοι, τα πληρώνουν κυρίως οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, και ιδιαίτερα η Ελλάδα.
    Οι ίδιοι όμως που τα προκάλεσαν, σήμερα ταυτόχρονα με τον λαθροεποικισμό, μας επιβάλλουν με την πολιτική ορθότητα να γεμίζει με τζαμιά η Ευρώπη, όπως μας μεταλλάσσουν και την Ιστορία μας. Εκεί λοιπόν πρέπει να στραφεί κυρίως ο πόλεμός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τωρα Μαρια ειπες την ουσια.Στο τελος.Η Δυτικη πανουκλα ειναι πισω απ ολα...Αν ειναι δυτικος αυτος ο ανατολικος θιασος που κυβερνα την δυση...
    Αν η Ελλαδα ηταν ...Ιταλια...Ολλανδια...κλπ.....τι πιστευεις οτι θακαναν οι Αλβανοι ?? Μαγκιες οπως εδω ??? Ουτε κιχ .....αν οχι...χαιδεμα...Το θεμα ειμαστε εμεις......κι αυτο πρεπει να αλλαξει αμεσα...Τωρα...Διοτι αυριο θαναι χειροτερο.Η Αυστρια δειχνει τι....Αγνοει πια και τις συνθηκες μπρος στην κοινωνια της.Η ετσι η αλλιως λεει....και καλα κανει αν κινδυβευει σαν πολιτεια .απο συνθηκες....κι αποσυνθεση .Διοτι το ζητουμενο των συνθηκων ...υποτιθεται ηταν να ζησουν ολοι.Οχι μονο ενας η δυο.Κι αναιρουνται ολες αν χαθηκε το ...υποτιθεται...Αναιρουνται ολες !!! Μα ολες.!....Ειναι αδιανοητο να στηριξουν την Αλβανια σε βαρος μας.Συμμαχοι απ το 1945....σε ολους τους πολεμους τους...με θυματα μυρια...και βομβαρδισμενες τις υποδομες μας ολες για χαρη τους!!! Το ιδιο ισχυει και για την Τουρκια...την λουφαδωρα του μεγαλου πολεμου...και για τα Σκοπια τα ανυπαρκτα...που αν νευριασουμε δεν θα μεινει πετρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το λες είναι αγαπητέ Δημήτρη, οι μαγκιές των Αλβανών περιορίζονται εκεί που τους παίρνει.. Δίνουμε μόνοι μας το μήνυμα της αδυναμίας, με την ηττοπαθή και δουλοπρεπή στάση μας. Μήπως νομίζουμε ότι οι υποχωρήσεις μας στο ένα μέτωπο π.χ. στα Σκόπια, δεν ανοίγουν την όρεξη και στο άλλο;
      Ένα ντόμινο είναι τα εθνικά μας θέματα και οι σχέσεις με τους γείτονες, πέφτει η πρώτη αντίσταση ακολουθούν αυτόματα οι υπόλοιπες.
      Επειδή ανέφερα πριν την Χρυσή Αυγή (με την οποία είμαι σε άλλο μήκος κύματος, και όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα πω κάποια πράγματα επιπλέον), οφείλω όμως να πω ότι η ομιλία του Γ.Λαγού ήταν σωστή και κατακεραύνωσε την Βουλή για την ένοχη σιωπή της, παρόλο που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

      https://www.youtube.com/watch?v=EWgiqaShsLs

      Δεν ξέρω σε τι καταστάσεις έχουμε μπει... πραγματικά αναρωτιέμαι που πάμε...
      Έλεγε σε μια εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι πολύ καλά κάνει ο Τσίπρας και λέει ΝΑΙ σε όλα στους Αμερικανούς, και όταν τον ρώτησε ο Τράγκας αν πρέπει να δώσουμε το ανατολικό Αιγαίο στη διάθεση των Αμερικανών για βάσεις (και την Κάρπαθο) είπε ΝΑΙ, φυσικά και πρέπει να δεχτούμε τα πάντα..
      Και αναρωτιέμαι ειλικρινά... πέρα απ΄τη δουλοπρέπεια, και την εξευτελιστική μας στάση, δεν καταλαβαίνουμε ότι όταν τα δίνουμε ΟΛΑ ο άλλος οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να μας πουλήσει; Τι είδους πολιτική είναι αυτή;
      Τι σημαίνει τελικά η λέξη πολιτική; Να λες ΝΑΙ σε όλα; Να υπογράφεις αδιάβαστα τα κείμενα που σου δίνουν; Τέτοια πολιτική κάνει και ο πιο άσχετος.
      Πολιτική δεν σημαίνει αγώνας και διαπραγμάτευση;; Δεν σημαίνει να προσπαθείς να διατηρήσεις τις ισορροπίες προς όφελος της πατρίδας και για κάθε περίπτωση που τα πράγματα πιθανόν αλλάξουν, όπως και να υπερασπίζεσαι απόλυτα τα δίκαιά σου απέναντι στους γείτονες; Που θα πάμε δηλαδή με αυτή την τακτική των κυβερνήσεων;

      Δες και αυτό: ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ
      Οι κατέχοντες θέσεις εξουσίας ενοχλούνται από τις πράξεις θυσίας γιατί τονίζουν την ανεπάρκεια και τη δειλία τους
      https://www.dimokratianews.gr/content/92161/oi-alithinoi-iroes-kai-ta-anthropakia

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  8. Περι της Αλβανικης κοινωνιας...Νυχτες καλοκαιριου Μαρια...σε μεγαλες πολεις...ποσες λες γυναικες κυκλοφορουν εξω ?? ...θα παθεις σοκ....απ τους αντρες....Ελαχιστες εως καμμια....Στα χωρια ..αστο...Αυτο τι σημαινει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Aλβανία είναι σε πλήρη παρακμή. Τα παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα δεν θέλουν να πάνε εκεί ούτε για διακοπές, ούτε αλβανικά δεν μιλάνε πια. Μόνο ελληνικά. Όσοι φεύγουν από Ελλάδα, πάνε Αγγλία, Γερμανία ή Σουηδία-Νορβηγία. Ελάχιστοι πάνε στην Ιταλία.. Αυτά τα ακούω κι εγώ απ΄τους ίδιους...

      Διαγραφή
  9. To κερασάκι στην τούρτα:
    Θ. Πάγκαλος: "Όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ"
    https://www.businessnews.gr/article/124338/pagkalos-opoios-kradainei-oplo-na-pyrovoleitai-opos-symvainei-stis-ipa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος Μαρια δεν μπορει να ...κραδαινει ουτε αχυρο....ουτε κατι ....αλλο...που για να το δει θελει πολλαπλο θρη ντε...τηλεσκοπιο υπο γωνια 90 μοιρων...Οποτε σου λεει για τους αλλους...σκοτωστε τους γιατι δεν εχουν προβλημμα οπως εγω.....Αν εχεις δει ποτε ...ροφο....τοτε ξερεις την μεταλλαξη...καταγωγης...που εγινε απο ενα τυχαιο φωτονιο στα αμυνοξεα της συλληψης....και φυγαν σκαλοπατια...κουπαστες...και πλατυσκαλα......

      Διαγραφή
    2. Ο Πάγκαλος μας έχει συνηθίσει σε τέτοια, αλλά κάποια αγγίζουν τα όρια της πιο βρώμικης προπαγάνδας...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.