9/10/18

Σιζόπουλος-Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ: Να εμπλακούν όλα τα μόνιμα μέλη του ΣΑ στις εξορύξεις

Επικίνδυνη η ταύτιση Κύπρου με τη μία από τις δύο Υπερδυνάμεις
Με ανακοίνωσή του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Κύπρου ΕΔΕΚ  υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών απαιτείται η «περαιτέρω εμπλοκή και αξιοποίηση όλων των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας μέσα από τη δραστηριοποίηση εταιρειών για την εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση του φυσικού αερίου (ΦΑ)». 
Σε συνέντευξή του εξάλλου προς την εφημερίδα Σημερινή της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος υπογραμμίζει ότι “Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι στην ανατολική Μεσόγειο και οι δύο υπερδυνάμεις έχουν συμφέροντα και παρουσία. Η μονομερής επιλογή ένταξης στο ένα από τα δύο στρατόπεδα ενδεχομένως θα επιδεινώσει, δεν θα αναβαθμίσει τη θέση-μας».
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενώ πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις κατά της Κύπρου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τελευταίο δείγμα το άρθρο της Wall Street Journal για το «βρώμικο χρήμα» των Ρώσων στο νησί. Ενόψει σχεδιαζόμενου πολύ μεγάλου πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Κύπρος πρέπει να  ελεγχθεί απολύτως, να εξαλειφθεί η οποιαδήποτε ρωσική επιρροή στο νησί και να καταστραφούν οι παραδοσιακές σχέσεις της Λευκωσίας με τη Μόσχα, να εγκατασταθούν εκεί νέες βάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και, αν καταστεί δυνατόν, να καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο έλεγχος της Κύπρου, η καταστροφή της Δημοκρατίας και η μακροχρόνια «έξωση», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, των Ελλήνων από το νησί απαιτεί και την καταστροφή των σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας (κατ’ επέκτασιν και Ελλάδας-Ρωσίας). Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΣΔ ήταν η μόνη δύναμη που υποστήριξε το αίτημα των Κυπρίων για αυτοδιάθεση (Γρίβας στα απομνημονεύματά του), που παρείχε οπλισμό στην Κυπριακή Δημοκρατία (και επί Μακαρίου και μετά το 1974). ‘Ηταν χάρι στην παρέμβαση του σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσώφ εξάλλου, που απετράπη η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1964. Η ΕΣΣΔ και η Ρωσία στη συνέχεια υπήρξαν το κύριο διπλωματικό στήριγμα της Κύπρου στον ΟΗΕ και σήμερα, μετά την επίθεση που δέχτηκε από το ΔΝΤ, τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, η παρουσία ρωσικών κεφαλαίων είναι και κύριο οικονομικό στήριγμα της Λευκωσίας.
Φυσικά πάντα η μονομερής στήριξη σε έναν παράγοντα μπορεί να προκαλέσει και σοβαρά  προβλήματα. Δεν κυκλοφορούν ‘Αγιοι στην Ανατολική Μεσόγειο, γι’ αυτό και ο γράφων επιμένει από το 2004, όταν ακόμα όλη η πολιτική τάξη της Κύπρου είχε δεχθεί το αντίθετο, ότι είναι απλώς εξωφρενική η ιδέα αποστρατιωτικοποίησης, δηλαδή αφοπλισμού της Κύπρου.
Άλλο όμως να έχεις προβλήματα με φίλους, κι άλλο να περνάς (ή να λες ότι περνάς) για φίλους τις δυνάμεις που, διαχρονικά και διαπιστωμένα, επιδιώκουν την καταστροφή των Ελλήνων της Κύπρου και την υφαρπαγή του κράτους τους.
Ο κ. Αναστασιάδης, οπαδός του Ναι στο σχέδιο Ανάν το 2004, μόνο ως εχθρικός προς τους Δυτικούς δεν μπορεί να θεωρηθεί. Φαίνεται όμως ότι είναι τόσο τρομακτικά αυτά που του ζητάνε, που κι αυτός ακόμα δυσκολεύεται να τα δώσει!
Έτσι εξηγείται ίσως ότι, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, μπήκε στο στόχαστρο και δέχεται (μαζί και οι Ρώσοι) διάφορες επιθέσεις εντός Κύπρου, ακόμα και από το εσωτερικό του ίδιου του κόμματός του!
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.