4/10/18

Αντιστράτηγος ε.α. Α. Ηλιόπουλος: Έχει χαθεί ο έλεγχος στο προσφυγικό, είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς

Α. Ηλιόπουλος: Έχει χαθεί ο έλεγχος, είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς
Ηχηρή παρέμβαση στα όσα δραματικά συμβαίνουν με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα και εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς, κάνει μέσω του «Φιλελεύθερου» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος.
Ο αντιστράτηγος ε.α. που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πλέον νευραλγικό πόστο διαχείρισης των προσφυγικών ροών καθώς διευθύνει τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), παραδέχεται πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.
Παρακινεί δε τις αρμόδιες ευρωπαϊκές και ελληνικές Αρχές και τους Εισαγγελείς να αναζητήσουν στοιχεία και να προχωρήσουν σε εκτεταμένη έρευνα. Παράλληλα ηχεί συναγερμό για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στις άθλιες συνθήκες των Κέντρων Υποδοχής με ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ επισημαίνει ότι απαιτείται άμεση αναδιάρθρωση σε όλο το σύστημα διαχείρισης του προσφυγικού γιατί η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων ευνοεί τη διαφθορά και επιδεινώνει δραματικά τις υπηρεσίες για την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων υπέρ των οποίων η Ε.Ε διαθέτει πάνω από 1,6 δισ. ευρώ. «Έχει χαθεί ο έλεγχος, επικρατεί ένα χάος», τονίζει μεταξύ άλλων και προειδοποιεί ότι τα νησιά θα καταντήσουν σε λίγο καιρό όπως η Ειδομένη.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης στον Βασίλη Γεώργα
- Κύριε Ηλιόπουλε, έχει ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος σχετικά με φαινόμενα κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων που κατευθύνονται στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας τέτοια φαινόμενα; 
Όσοι ασχολούμαστε με το θέμα βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις η διαχείριση δεν είναι αυτή που πρέπει. Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος και οι Αρχές να μπουν στη «Διαύγεια» και να αντλήσουν στοιχεία, να δουν τις απορρίψεις δαπανών κονδυλίων που έχουν διατεθεί από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για να μελετήσουν και να βγάλουν συμπεράσματα. Υπάρχει υλικό και για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και για άλλους φορείς που εμπλέκονται, ώστε κάποιος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για το αν γίνεται κακοδιαχείριση ή όχι. Το θέμα είναι σοβαρό, γιατί αν αποδειχθούν τέτοιες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που λαμβάνουμε από την Ε.Ε. δεν θα πληρωθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά από τον ελληνικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους φορολογούμενους. Αντίστοιχα, υπάρχει σοβαρό θέμα με τις δεκάδες ΜΚΟ, οι οποίες διαχειρίζονται πολλαπλάσια κονδύλια συγκριτικά με το ελληνικό κράτος, χωρίς να γνωρίζουμε τα μνημόνια συνεργασίας, με ποιον τα έχουν συνάψει και τι ακριβώς κάνουν. Έχω ζητήσει κατ' επανάληψη από το υπουργείο να μου δώσουν τα μνημόνια συνεργασίας των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά και την ενδοχώρα, για να διευκολύνουμε τη λειτουργία τους, αλλά δεν κατέστη δυνατό να μας τα δώσουν, εάν υπάρχουν. Ποιος βγάζει άκρη;
Συνολικά με τις ενδείξεις που έχω, και οι διαδικασίες χρηματοδότησης εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του προσφυγικού.
- Είναι εις γνώσιν των αρμόδιων Αρχών τέτοια στοιχεία; Ποιος πρέπει να τα δει και να δώσει απαντήσεις. Ήδη γνωρίζουμε ότι η OLAF έχει δεχθεί καταγγελίες και κάνει έρευνα. Οι ελληνικές Αρχές είναι ενήμερες ή διατεθειμένες να αναζητήσουν στοιχεία; 
Η OLAF τι ακριβώς ελέγχει; Δεν μπορεί να είναι όλα σωστά. Εγώ δεν είμαι εισαγγελέας. Γνωρίζουμε όμως όσοι ασχολούμαστε με το προσφυγικό ότι συμβαίνουν διάφορα πράγματα που δεν συνιστούν χρηστή διαχείριση. Προτίθεμαι να ενημερώσω τις ευρωπαϊκές Αρχές για την κατάσταση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα, και θα το κάνω. Ακούγονται πολλά για τη σίτιση, τη διαχείριση των λυμάτων -όπου πληρώνουμε εκατομμύρια- και άλλα. Στη Μόρια έχουν διατεθεί πάνω από 1 εκατ. ευρώ αυτά τα χρόνια μόνο για τη μεταφορά των λυμάτων και βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν. Με τα χρήματα αυτά θα είχαμε φτιάξει πολλές εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Αυτά πρέπει να τα δουν οι αρμόδιοι. Εκείνοι που έχουν την ευθύνη του ελέγχου των δαπανών. Να εξετάσουν αναλυτικά πού πηγαίνουν τα χρήματα και γιατί ενδεχομένως να μην ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η δική μας Διεύθυνση Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει ενημερώσει αναλυτικά τις αρχές για θέματα που μας αφορούν. Για όλα τα θέματα, όπως λ.χ. με την ασφάλεια του προσωπικού ή περιστατικά βίας που αντιμετωπίζουμε στα Κέντρα, ενημερώνουμε τις αστυνομικές διευθύνσεις και τους εισαγγελείς.
Είναι η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών Αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή.
- Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το χάος, αλλά να υπάρχει και πραγματικός έλεγχος των κονδυλίων; 
Πάσχουμε σε δομές και οργάνωση. Δεν μπορεί να υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέχρι και επτά διαφορετικές Αρχές που δραστηριοποιούνται γύρω από το προσφυγικό. Αυτή η δαιδαλώδης δομή δεν επιτρέπει τον έλεγχο, αντίθετα αποσυντονίζει και εξυπηρετεί άλλες καταστάσεις. Για όλη τη διαδικασία συντονισμού του μεταναστευτικού πρέπει να υπάρχει μία μόνο Αρχή. Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης λειτουργούσε πολύ πιο αποτελεσματικά όταν υπαγόταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ακόμη και τώρα η συνεισφορά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σημαντική, είναι αυτή που κρατά το σύστημα να μην καταρρεύσει. Αυτό που γίνεται στη Μόρια εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη να ενισχυθεί η Ελλάδα με χρήματα τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει αφειδώς. Δεν λύνεται, όμως, έτσι το πρόβλημα.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Ηλιόπουλου στο σημερινό φύλλο του Φιλελεύθερου 

16 σχόλια:

  1. Να αδειάσει η Μόρια με την μεταφορά των "προσφύγων" στην Ελληνική ενδοχώρα, ώστε να γίνει χώρος για νέο κύμα? Μέχρι να περάσουν στην Ελλάδα όλα τα 2-3 εκατομμύρια που περιμένουν στις ασιατικές ακτές?
    Οι "προσφυγικές" ροές είναι στην πραγματικότητα μεταναστευτικές και εποικιστικές ροές. Σχέδια Οζάλ και άλλα μεγαλύτερα, υπάρχουν ντοκουμέντα.
    Οι πολιτικές μας ηγεσίες, δυστυχώς, σταδιακά δίνουν, μετά χαράς, άδειες παραμονής και ελληνικές υπηκοότητες στούς εκατοντάδες χιλιάδες αλλόθρησκους αλλοδαπούς που κάθε χρόνο κατακλίζουν την Ελλάδα. Προσδοκούν μάλιστα να τους κάνουν και ψηφοφόρους τους.
    Με αυτό τον ρυθμό δημιουργούνται συμπαγείς ξένες εθνικές και μουσουλμανικές μειονότητες στην Ελλάδα, που προφανώς θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα, οικονομικά, δημογραφικά, θρησκευτικά, καθώς και κινδύνους μελλοντικού διαμελισμού της χώρας μας.
    Είναι θλιβερό τό πόσο εκφυλισμένες είναι οι ηγεσίες μας καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της ελίτ της χώρας μας. Αντί να πάρουν μέτρα, όπως πρόσφατα η Ιταλία και η Ουγγαρία, αφήνουν την χώρα μας να καταστραφεί. Αντίθετα πονηρά κατηγορούν όσους ορθώς διαμαρτύρονται γιά δήθεν ρατσισμό.
    Έγινε η προδοτική η "Συμφωνία των Πρεσπών", διαβρώθηκε η διδασκαλία της ιστορίας και των θρησκευτικών στα σχολεία, ξεπουλείται η δημόσια περιουσία, διώχνονται έλληνες και ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό μέσω της υπερφορολόγησις και των "μνημονίων", γίνεται και μαζική δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού.
    Ποιός είναι ο στόχος όλων αυτών των μέτρων?
    Να περιθωριοποιηθεί, να σακατευθεί, να συρρικνωθεί, να εκφυλιστεί ή και να εξαφανιστεί εάν είναι δυνατόν, το Ελληνικό έθνος και η Ορθοδοξία από την Ελλάδα. Διαβολικά σχέδια αποδόμησις, που εδώ και χρόνια πονηρά και σταδιακά εφαρμόζονται από μαριονέτες, άθεους εθνομηδενιστές και υποκριτές ψευτοπατριώτες, δυστυχώς με μεγάλη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιον θα εξυπηρετούσε άραγε η διάλυση τής Ελλάδας και τού έθνους της και η αντικατάστασή του με μία πολυπολιτισμική χώρα, στην οποία θα κυριαρχεί μάλλον το ισλαμικό στοιχείο; Η Ελλάδα, καλώς ή κακώς, είναι κράτος-μέλος τού ΝΑΤΟ και τής ΕΕ και πιστός σύμμαχος τής Δύσης, Αυτό γιατί να το ανταλλάξουν με κάτι που δεν ξέρουν τι θα βγει;

      Διαγραφή
    2. Ακόμη δύο επισημάνσεις:

      α) Η Ελλάδα είναι έδαφος ευρωπαϊκό (από καθαρά γεωγραφική σκοπιά).

      β) Γιατί να την αφήσουν να διαλυθεί, ή να επιδιώξουν την διάλυσή της, τώρα που η Τουρκία κάνει "νερά";

      Διαγραφή
    3. 1)Υπάρχουν, κατά την γνώμη μου, δύο κίνδυνοι, όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας:
      α)Ο ένας είναι από τις γειτονικές μας χώρες, που προφανώς όλες τους θα ήθελαν να μας αρπάξουν εδάφη εάν έβρισκαν την ευκαιρία, τώρα μάλιστα που θεωρούν ότι είμαστε σε τεράστιες οικονομικές και άλλες δυσκολίες.
      β)Ο δεύτερος αφορά ο κίνδυνος από τους συμμάχους μας.
      Από την δεκαετία του 90, θεωρούν πως λόγω της βοήθειας που προσφέραμε στην "Ορθόδοξη" Σερβία, τους S-300, τον αγωγό φυσικού αερίου που δεν έγινε, κ.λπ., δεν είμαστε "πιστοί" σύμμαχοι.
      Αναλυτικά τα εξηγεί ο Σάμιουελ Χάντιγκτον στο βιβλίο του "Η σύγκρουση των πολιτισμών", του 1996.

      2)Υπάρχει η αρχή του "διαίρει και βασίλευε".
      Καμμία σχεδόν Ευρωπαϊκή δυτική χώρα είναι ανεξάρτητη.
      Πιστεύει κανείς πως είναι δύσκολο να γίνει κομμάτια π.χ. η Ισπανία, η Ιταλία να χωρισθεί στα δύο, όπως και το Βέλγιο, κ.λπ., εάν αποφασισθεί από την συμμαχία για κάποιο σοβαρό πολιτικό λόγο? Τό ίδιο ισχύει σχεδόν για κάθε χώρα.
      Ακόμα και η Τουρκία κινδυνεύει να πληρώσει και αυτή την "απιστία" της, με την ίδρυση Κουρδικού κράτους, και στα εδάφη της.
      Εάν η Ελλάδα, έστω και στραβοκοιτάξει προς την "Ορθόδοξη" πλέον Ρωσσία, μπορεί και να κινδυνεύσει και να πάθει αυτά που ο Δ. Κιτσίκης λέει.
      Φαίνεται να έχουμε για την ώρα σωθεί, λόγω της αποτυχίας του Δυτικού ουσιαστικά πραξικοπήματος κατά του Ισλαμιστή Ερντογάν, αλλά για πόσο χρόνο? Αργά ή γρήγορα θα τον ανατρέψουν και θα βάλλουν τους δικούς τους.

      3)Υπάρχει φαίνεται ένα εξελισσόμενο παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα για παγκόσμια κυριαρχία, μεταξύ Δύσης και Ανατολής (Ρωσσία και Κίνας).
      Τα πιόνια, όπως και βέβαια και μεγαλύτερης αξίας κομμάτια, θυσιάζονται όταν υπάρχει κέρδος, χωρίς κανένα συναισθηματισμό.
      Η γνώμη μου είναι ότι οι σύμμαχοι μας, εδώ και αρκετά χρόνια, δεν μας εμπιστεύονται και ουσιαστικά μας έχουν φόρου υποτελείς, δια των Μνημονίων.
      Ο εξαναγκασμός της χώρας μας στην "Συμφωνία των Σκοπίων", επίσης την θεωρώ εχθρική πρός την Ελλάδα ενέργεια.
      Εάν στα συμφέροντα των συμμάχων μας είναι για την "Μεγάλη Αλβανία" ή για την "Ενωμένη Μακεδονία" δεν έχω καμμία αμφιβολία πως θα προσπαθήσουν στο μέλλον να τα υλοποιήσουν.
      Δέν εμπιστεύομαι τους πολιτικούς μας, για ευνόητους λόγους.

      Διαγραφή
    4. Tἀϋγέτη.

      Πολὺ σωστὲς οἱ ἐρωτήσεις σου,καὶ θὰ ἤθελα καὶ ἐγὼ ἀπαντήσεις.

      Ἴσως μιὰ ἀπάντησις νὰ εἶναι ὁ χάρτης(Stratfor) ποὺ δείχνει τήν ἐξαπλωσι τοῦ Ἰσλάμ καὶ μέσα σὲ αὐτον τὸν χάρτη εἶναι ἡ Ἑλλάδα ΜΟΝΟ ἀπὸ τήν Βαλκανικὴ χερσόνησο,ἡ Λυβίη,Αἰγυπτος,ὃλη ἡ Ἀραβικὴ χερσόνησος,καὶ ὅλες οἱ χῶρες γύρω ἀπὸ τὴν Κασπία πλήν Ἰραν. Ὄχι ὅμως τὸ Ἰσραήλ(ἄς τολμήσουν).
      Ὁ τίτλος τοῦ χάρτη εἶναι:Tourkish sphereof influence 2050

      Ὅπως βλέπεις κάποιους ἐξυπηρετεῖ ἡ προώθησις τοῦ Ἰσλάμ(κάνει ἤ δὲν κάνει τὸν ἄνθρωπο βλάκα καί ὑποτελή,ἐξυπηρετώντας τὰ σχέδια τῆς NWO;)
      Στὴν δεύτερη ἐπισήμανσί σου.
      Ἀλήθεια πιστεύεις πώς θὰ τὰ χαλάσουν τελικῶς οἱ ἨΠΑ τὸ Ἰσραήλ καὶ ἡ Τουρκία;

      Ὅσον ἀφορᾶ τήν χώρα μας,ναί θὰ ἐξαφανισθοῦμε μὲ καθόλου παιδιά ἐμεῖς καὶ ἕξη μέ ἑπτὰ οἱ λάθρο, οἱ λοιποί ὅσοι μπορέσουμε θὰ ἐγκαταλείψουμε τὴν χώρα.

      Οἱ πολιτικοὶ αὐτοὶ,νὰ εἶσαι σίγουρος πώς θά μᾶς δώσουν στὴν Τουρκία ὅπως δώσανε τὴν Μακεδονία στοὺς Ἀλβανοσλαὺους.

      Ὁ Νίτσε ἔκανε ἕνα λάθος,ναὶ βρέθηκε τελικὰ τὸ δηλητήριο ποὺ θὰ ἀπαλλάξη τοὺς Εὐρωπαίους ἀπὸ αὐτὸν τὸν μικρὸ καὶ περήφανο λαὸ
      ·ποιὸ εἶναι; ὁ ἐποικισμὸς τῆς χώρας ἀπὸ τοὺς λάθρο.

      Διαγραφή
    5. >Ποιός είναι ο στόχος όλων αυτών των μέτρων?
      Να περιθωριοποιηθεί, να σακατευθεί, να συρρικνωθεί, να εκφυλιστεί ή και να εξαφανιστεί εάν είναι δυνατόν, το Ελληνικό έθνος και η Ορθοδοξία από την Ελλάδα. Διαβολικά σχέδια αποδόμησις, που εδώ και χρόνια πονηρά και σταδιακά εφαρμόζονται από μαριονέτες, άθεους εθνομηδενιστές και υποκριτές ψευτοπατριώτες, δυστυχώς με μεγάλη επιτυχία<

      Το σχόλιό μου αφορά κυρίως στην παραπάνω παράγραφο τού σχολίου τού Fotis V.

      Το δεύτερο σχόλιο τού ιδίου (4 Οκτωβρίου 2018 - 7:32 μ.μ.) επισημαίνει διαφόρους γνωστούς κινδύνους για την Ελλάδα, αλλά δεν απαντά πειστικά στο ερώτημά μου. Τα περί ορθοδοξίας και ορθόδοξης (sic) Ρωσσίας είναι εκτός πραγματικότητας κι εντελώς αφελή.

      Στο σχόλιο τής Ταϋγέτης, ακόμη πιο ασαφές, δεν εξηγείται:
      α) Γιατί μόνον η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά κράτη στον χάρτη (δεν τον γνωρίζω) τού Ισλάμ
      β) Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι (γιατί δεν μιλάτε με καθαρές κουβέντες), τους "ἐξυπηρετεῖ ἡ προώθησις τοῦ Ἰσλάμ"; Η Τουρκία;

      >Ἀλήθεια πιστεύεις πώς θὰ τὰ χαλάσουν τελικῶς οἱ ἨΠΑ τὸ Ἰσραήλ καὶ ἡ Τουρκία;<

      Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Εκείνο που βλέπω είναι ότι η Τουρκία συνεχώς απομακρύνεται από την Δύση και βυθίζεται στην θεοκρατία. Μέσα στις νεοοθωμανικές ονειρώξεις της, δεν χωρά το Ισραήλ και αυτό το είδαμε ήδη προ ετών με το "Mavi Marmara". Όσο λοιπόν κρατούν αυτές, είναι αδύνατον να έλθει σε συνεννόηση με το Ισραήλ και ταυτοχρόνως να υποστηρίζει τούς Χεζμπολάχ και την Χαμάς. Νομίζω ότι αυτό είναι ευνόητο. Αυτήν την στιγμή η Τουρκία συνεργάζεται με την Ρωσσία, άρα είναι απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, γενικότερα. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει αύριο, δεδομένης μάλιστα τής απίστευτης διπλωματικής ευελιξίας των Τούρκων.
      Τα παρακάτω είναι άσχετα με το ερώτημα που έθεσα, διότι δεν απαντούν στο ποιος και γιατί θέλει τον αφανισμό τής Ελλάδος.

      Όσο για τον Νίτσε, δεν καταλαβαίνω πού αναφέρεσαι. Έχε όμως υπ' όψιν σου ότι τόσον αυτός, όσο και άλλοι σύγχρονοί του, που συχνά τσιτάρονται στο διαδίκτυο, ως θαυμαστές τάχα των Ελλήνων, αναφέρονται στην αρχαία Ελλάδα και τούς αρχαίους Έλληνες και όχι στο βαλκανικό κρατίδιο που έχει το όνομα Ελλάδα και τούς κατοίκους του, που σε καμμία περίπτωση δεν τούς συσχετίζουν μ' αυτούς, στους οποίους αναφέρονται.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Νατιβίστ,
      Για να σε βοηθήσω, σχετικά με τον χάρτη:
      https://i.ytimg.com/vi/h3S-hdsUtvs/hqdefault.jpg


      Διαγραφή
    7. Και εδώ για τη πατρότητα του χάρτη:
      http://blogpress-gr.blogspot.com/2010/05/2050.html

      Θα μου πεις για συνομωσιολογία. Ναι αλλά όταν ο συνωμότης είναι ο George Friedman, ιδρυτής του Statford (μαζί με τη γυναίκα του Meredith, https://wikileaks.org/gifiles/docs/12/1248290_fw-turkey-2050-map-.html), νομίζω ότι δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε.

      Εδώ το βιβλίο του: http://www.mysearch.org.uk/website1/pdf/715.2.pdf που παρουσιάζει μια άλλη μορφή του χάρτη.

      Φιλικά

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστώ, φίλε Κριστιάν. Το ερώτημα, όμως, παραμένει: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ; Και αυτός ο τίτλος τού χάρτη, "τουρκική σφαίρα επιρροής", γεννά ερωτηματικά. Ποιος και ποίου την επιρροή σχεδιάστηκε ο χάρτης, άρα ποιος τελικά τα λέει αυτά; Η Τουρκία απλώνεται σε όλα τα Βαλκάνια, κε κύριους συμμάχους τούς Αλβανούς και Σκοπιανούς. Βεβαίως ποντάρει στην σύμπραξη των μωαμεθανών όλης τής Βαλκανικής, οι οποίοι δεν είναι λίγοι. Κάτι δεν με πείθει ότι η Ελλάδα αποτελεί στόχο των Ισλαμιστών, ή έστω μόνον η Ελλάδα.

      Διαγραφή
    9. Φυσικά δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά ΚΑΙ η Ελλάδα.

      Διαγραφή
    10. Είχα κάνει ένα σχόλιο, πριν δω το δεύτερο δικό σου. Έχει γραφεί σχετικό άρθρο. Αυτά γράφονταν, όμως, πριν εννέα χρόνια. Τα δεδομένα έχουν κατά πολύ αλλάξει έκτοτε. Ο George Friedman εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, οι οποίες δεν είναι κατ' ανάγκην σωστές και δεν ξέρω πόσο ανιδιοτελής είναι. Αποκλείεις να τα παίρνει; Ο χάρτης τού ... 2050 δεν είναι παρά απήχηση των νεοοθωμανικών βλέψεων, για τις οποίες έγραψα πιο πάνω.

      Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όπως έγραψα, αλλά ακόμη και η ΕΕ, δεν φαίνεται σήμερα να έχουν συμφέρον ν' αφήσουν να διαλυθεί η Ελλάδα, δεδομένης τής αλλαγής στάσης τής Τουρκίας.

      Γράφει στο βιβλίο του ο Friedman: «Η Τουρκία αποτελεί πλατφόρμα σταθερότητας στο χάος της Μέσης Ανατολής. Τα Βαλκάνια, ο Καύκασος και ο αραβικός κόσμος νότια είναι ασταθή. Όσο αυξάνεται η ισχύς της Τουρκίας - της οποίας η οικονομία και ο στρατός είναι ήδη τα πιο ισχυρά στην περιοχή - θα ενισχύεται και η επιρροή της». Βλέπεις εσύ αυτό μα έχει σχέση με την πραγματικότητα;

      Φιλικά κι από μένα.

      Διαγραφή
    11. Φυσικά και βλέπω. Απορώ πως δεν την βλέπεις κ' εσύ.

      Διαγραφή
    12. Εγώ την βλέπω σαν παράγοντα αποσταθεροποίησης μάλλον. Κάποτε, όταν ακόμη γραφόταν αυτά, ναι, μπορούσε να θεωρηθεί παράγοντας σταθερότητας.

      Διαγραφή
  2. Fotis analyzed more than enough the situation we are in, but where we all stand is even more sureal;
    "Apelles tells Sakis go for it I am with you, Sakis ask Stavro to act now, Stavros is waiting for a sign from Virgin Mary of Soumela to decide, an almost general tells us we have been invaded and literally fucked and asks the judges to look into it. IF THIS IS NOT MADNESS, WHAT IS IT THEN??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχουν καποια κρισιμα ερωτηματα για την ορθη πληροφορηση:
    1ο: Δοθηκαν στην Ελλαδα 1,6 δις απο την ΕΕ;
    2ο: Ο ευρωβουλευτης Κος Μαριας ανεφερε σημερα οτι 1,6 ειναι η πεοβλεψη να δοθουν αλλα μεχρι τωρα δοθηκαν περιπου 600 εκατομυρια εκ των οποιων τα πιο πολλα απευθειας σε ΜΚΟ.
    3ο: Η ΕΕ λεει οτι δεν εχει στοιχεια για κακοδιαχειριση.
    4ο: Ειναι αληθες οτι η υπευθυνη μιας ΜΚΟ του Σορος εκανε την καταγγελια για κακοδιαχειση;
    5ο: Η ΜΚΟ αυτη εχει υπο τον ελεγχο της αλλες 40 ΜΚΟ και διυθυντρια ειναι καποια Λυμπερακη;
    6ο: Τι παιχνιδια παιζονται; Μηπως καποιες καταγγελιες απο υπευθυνους γινονται οταν τους παραιτουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη η ..Λυμπερακη ..εβγαινε στα καναλια επι Σαμαρα...σαν καθηγητρια οικονομικων...κι ελεγε κατι προφητειες οικονομικες περι μνημονιων..αγορων..κλπ ταχα απο θεση ..φιλανθρωπης οικονομιας ..φιλοευρωπαικης...και φιλοαγορικης...Γενικα ηταν στο τημ που πουλαει φυκια..σατεν...αλλα εισπρατει μασουρια ογκραντεν...κι απο οτι βλεπω εδω με 40 ΜΚΟ ..απ την πεινα της...θελει και το ταψι και τον φουρνο...Εγινε διασημη και....προσεληφθει στο φουρναρικο το διεθνες...Βρε τι κανει η ..πεινα ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.