2/10/18

Γερμανία: Νέα μεταναστευτική πολιτική - Πόρτα στους ανειδίκευτους εργάτες


Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας κατέληξε σε συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, με στόχο να καταστήσει τη χώρα πιο ελκυστική σε εξειδικευμένους μετανάστες από όλο τον κόσμο.
Την ανακοίνωση έκανε σήμερα τα ξημερώματα η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες έπειτα από διαπραγματεύσεις διάρκειας έξι ωρών με αξιωματούχους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
Η νέα νομοθεσία βασίζεται στο καναδικό μοντέλο θέτοντας τις ελλείψεις προσωπικού στη βιομηχανία αλλά και τα προσόντα των μεταναστών στο επίκεντρό της. Όπως και στον Καναδά, οι υποψήφιοι μετανάστες θα ταξινομούνται ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, την ηλικία, τις γλωσσικές δεξιότητες, τις προσφορές θέσεων εργασίας και τη "χρηματοοικονομική ασφάλεια".
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στην περίληψη του προτεινόμενου νόμου αναφέρεται ρητά ότι οι πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση ή, κατά προτίμηση, συγκεκριμένη προσφορά εργασίας δεν θα μπορούν να ζήσουν στη Γερμανία: "Δεν επιθυμούμε μετανάστευση από υπηκόους τρίτων χωρών δίχως προσόντα" αναφέρει η συμφωνία. 

για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.